Rovat: Filmajánló - 0
{#} Magyar nyelvű dokumentumfilm

Rossz minőségű ételek? Miből készülnek az ételek? Mit eszünk?


Maggi, Gombakrémleves

Az NDR észak-német televízió dokumentumfilmje az élelmiszeripar leggyakoribb fogásait mutatja be, melyek egytől-egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. Ilyen például az imitált ételek előállítása (pl. a préselt sonka, műsajt), az ízfokozók használata, a frissesség meghosszabbítása a védőzáras csomagolás segítségével, és természetesen a marketing fogások (attraktív címkék). A film számos tipikus, gyakori trükkre hívja fel a figyelmet, amiket legkönnyebben úgy lehet kivédeni, ha felkészültek vagyunk, tudjuk, nem felejtjük, mivel állunk szemben. A legjobb módszer, ha mindig elolvassuk az összetevőket, és kerüljük a félkész- és készételeket, valamint igyekszünk megbízható árusoktól, boltokban vásárolni.



Valahogy annyira nehéz elhinni, hogy tudják az élelmiszer-ipari szakértők, amit tudnak, akik a filmben is megszólalnak.. De semmi sem változik. Vagy a tudomány felett áll az élelmiszer-ipar?

Csaba