A tavalyi évhez hasonlóan szeretettel meginvitálnám ismételten a társaság egy részét május elején (5-6-7) Demjénbe, a Gerendás vendégházához.Ez konkrétan Egerszalók mellett egy termál+barlangfürdővel szemben, csendes, nyugodt természeti környezetben helyezkedik el.

 A ház 12 férőhelyes, 2 db 2 ágyas és 2 db 4 ágyas(1-1 francia ággyal) szoba van. Szükség esetén a szomszédságában lévő vendégház(ak) is tud(nak) helyet biztosítani az éppen aktuális befogadó képességhez mérten! "Minden szoba saját zuhanyzós fürdőszobával rendelkezik. A szobákban tv, műholdas csatornák, hűtőszekrény szolgálja a vendégek kényelmét."„A vendégház több pontján található pihenőhelyek biztosítják a vendégek nyugalmát: az első terasz és a medence előtt elhelyezett pihenő a termálfürdőre nyújt kilátást, míg a hátsó udvaron található hintaágy és a hűs árnyékot nyújtó filagória csendet és nyugalmat biztosít.”


További lehetőségek: medencézés, csocsó, darts, grillezés, bográcsozás, szalonnasütés.

Kisgyermekek részére homokozó, csúszda. Íjászat is elméletileg szóba jöhet a vendégház mögötti tisztáson, ha lesz igény rá. (ebben Hajtman Dávid lesz a karmester remélhetőleg)
További képek és egyéb információk itt a Szálláshelyről.

Program lehetőségek a helyszínen:


Szemben termál és barlangfürdő:

Egy 3 hektáros szőlő terület megtekintése, túrázási és fürdési lehetőségek mellett a Hablik Pincészet Egerszalókon várná a brigádot újfent üzemanyag felvételre:
Tervem az előzőhöz képest az volna, hogy a szombati napon elmehetnénk környékbeli helyekre kicsit kirándulni reggeli indulással. Kb. 30 km távon belül található a Siroki vár, mellette Recsk, ahol a Nemzeti Emlékpark, Tájház, Jámbor Arborétum található többek között, de már a helyi tó és környezete is üde látványt képvisel. (Nagynénémék közvetlenül a tónál laknak.)
 Parádon is több érdekességet lehetne megtekinteni, mint a:

Kocsimúzeum, Ilona-völgyi Geológiai Tanösvény , Tájház , Palóc ház stb.

Esetleg Eger felé is lehet venni az irányt, de a Mátra (Kékestető) is ott volna a közelben, tehát lenne mivel eltölteni a napunkat bőven. Ezek közül kellene majd egy konkrét útvonalat megbeszélnünk, aztán én jobban utána járnék azoknak és akkor kiegészíteném vele a cikket is. (Nyilván ezek a programok iránymutatóak csupán, semmi nem kötelező jellegű.)

Szóval várom a jelentkezőket, ötleteket folyamatosan erre a kis összejövetelre!

Olyan 10 fő részvétele kellene legalább, és lehetőleg két éjszakában gondolkodjon mindenki! (persze aki 1 éjszakát tudna jönni az is megoldható valahogy, csak ne legyen számottevő mivel amúgy is kevés időnk lesz.)

A Gerendás telítettsége esetén a szomszédos vendégházaknál tudnánk szállást biztosítani, amíg van helyük. A szomszédos Napraforgó vendégháznál étterem is igénybe vehető bárkinek.

A szállást pénteken lehet elfoglalni délutántól (pontos időpontot addig még írok), és vasárnap nem kell sietve elhagyni majd mivel akkora nem lesz más foglalásuk. Tehát még egy kis sziesztázás is beleférhet a háznál. Esetleg máshová is elmehetünk még aznap.

Ár: 4500/fő/éj SZEP kártyával is lehet fizetni a szállást (bármelyik részével), és a környékben is több helyen. Pl. étteremben (vendéglátós zseb), és a fürdőnél is elvileg.

Akinek felkeltettem az érdeklődését kérem a bazsa004@freemail.hu -ra jelezze részvételi szándékát, kérdéseit. Mikor tudna jönni és mi érdekelné a felsoroltak közül. Esetleg a mozgalomtalálkozó topicban is tudunk egyeztetni, kérdéseket megbeszélni.

Néhány kedvcsináló fotó az első alkalomról:

Hablik pincészet borkóstolás:


  Csaba