Dr. Bardócz Zsuzsanna professzor előadásában hallhattok sok érdekességet, érthetően, magyarul, képekkel, prezentációval, és egyenes beszéddel. A videóból több részt is kiemelhettünk volna, mert az alább idézett szövegrészleteken kívül számtalan ugyanolyan fontos információ hangzik el kísérletekről, tapasztalatokról, csúsztatásokról, ellentmondásokról, protokollról vagy annak hiányáról. 

 

A hatvanéves Laár András a magyar nyelv alkotóerejéről, a Habsburgokról és arról, miért nem eszik többé rántott sajtot. | Miközben nem győznek külföldre szaladni a fiatalok, akik meg maradnak, kétségbe vannak esve, Laár András zenész, humorista, buddhista tanító egyre gyakrabban hangsúlyozza, milyen jó magyarnak lenni. Meggyőződése, hogy a világot szándékosan terelik rossz irányba, de abban is hisz, hogy ez ellen az tehet, aki nem hagyja magát.

 

Alábbi videóban szemtanúi lehetünk annak, miként lehet szó szerint sárból várat építeni. A videó számomra szimpatikus főszereplője egyébként a jelek szerint egy hónapja indította "Primitive Technology", azaz "Primitív Technológia" névre hallgató Youtube csatornáját, melyet ITT érhetnek el a kedves érdeklődők. A kőbalta elkészítését, de akár a mérgező fekete bab méregtelenítését is megtekinthetjük az oldalon. Reméljük a jövőben még sok egyéb hasznos oktatóvideóval fog bővülni a repertoár.

 

Szeptember végére hangulatos kis bringázásra invitállak benneteket a Tisza-tóhoz. Alapvetően hétvégi programnak szánjuk a szeptember 26-27.-i hétvégén. Az egyik napon körbetekernénk, a másikon pedig csónakos túrán vennénk részt, és idegenvezetőnk segítségével bepillantanánk a Tisza-tó páratlan élővilágába.

 

Terítéken van a magyar 2024-es olimpia, vagy a 2028-as, az akörül kialakult vita, "elcsúszások", és a többi... szinte követhetetlen. Ahelyett, hogy beleástuk volna magunkat végeláthatatlan szövegekbe, a nagyjából 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányba - melynek végére érve tudathasadást szenvedtünk volna - inkább visszamentünk megértésért a múltba, példát vettünk a 2004-es athéni olimpia maradványairól, bemutatjuk pár képben.

 

Többünknek ismerősen csenghet Paczér József neve, aki történetesen egy Tibetben felszentelt Láma. A jelek szerint Józsi bácsi egy videó sorozatot enged útjára, melyből most az első három részt közreadjuk. FIGYELEM, nem tréfálkozok: sorsfordító "találkozásnak" lehetsz tanúja.

 

Az utolsó jégkorszak nem olyan rég ért véget, a Kárpát-medence viszont nem fagyott be. Az utolsó jégkorszak körülbelül 10-15 ezer éve ért véget. Ez az időszak majdnem 30 ezer éven keresztül zajlott. Ezt a területet északtól egészen a Földközi-tengerig egy 2-3 kilométer vastag jégtakaró fedte. Ez az időszak az emberiséget nagy számban kipusztította. Ebben a hatalmas jégrétegben volt egy lyuk, a Kárpát-medencét ugyanis nem fedte be ez a jégpáncél. Ezt geológusok is alátámasztják.

 

Sokaknak ígértem, hogy összehozok még egy találkozót az és kis falumban. Így hát tessék-lássék, szeptember 19.-én várlak titeket egy bográcsozással egybekötött sütögetésre! Legutóbb kevesen voltunk, de annál nagyobb hangulatot csináltunk. Ezért gondoltam, hogy ismét szervezek egy délvidéki összejövetelt.

 

Bolívia a világ első országa, amely a természetet átfogó törvényes jogokkal ruházza fel, annak érdekében, hogy megállítsa a klímaváltozást és a természeti világ kizsákmányolását, valamint, hogy a bolíviai nép életminőségét javítsa. A helyi társadalmi csoportok a politikusokkal egyeztetve megalkották a Földanya Törvényt, amely elismeri minden élőlény jogait, és amely a természeti világot az emberi lényekkel egyenlő jogokkal ruházza fel.

 

"Húsz városban nagyon szennyezett a levegő. Az ÁNTSZ a légszennyezettségre érzékeny, a beteg és idős emberek, gyermekek, kismamák számára azt javasolja, hogy a déli, délutáni órákban minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, tartózkodjanak az aktív testmozgástól, inkább a kora reggeli és késő esti órákban menjenek ki a levegőre. Egészséges emberek is kerüljék a szabadban végzett nehéz fizikai munkát, aktív testmozgást."

 

... az új "gazdagenerációról" néhány szóban, mert időszerű. Ne tévesszen meg senkit a cikk bevezetője, mert alap fogalmi tévedések vannak a gazdákról, avagy a parasztokról.  A termelőket régen parasztnak nevezték, ma már gazdáknak, gazdálkodóknak, őstermelőknek, mezőgazdasági vállalkozóknak, urambocsá agrármérnöknek.

 

A Lech-mezei „vereség” minden más hagyománynál elevenebben élt Rábaköz tudóinak, bűvöseinek, bácsáinak emlékezetében. A rábapatonai „Tudós” Nagy Ferenctől, a barbacsi „JámborJános”-ig, az acsalagi Bendes József-ig mindvalahány tudta - méghozzá igen egybehangzóan. Mindkét Üreganyám is tudta, ezért Szent István ünnepét „nem illették áhítattal”.

 

Idén ötödik alkalommal vonulnak fel motoros barátaink, hogy egy igazán szép cselekedettel támogathassák a Felső-Gömörben található Berzétei Árvaház kis lakóit. Az eseményhez bárki csatlakozhat, ha segíteni szeretne!

 

Az Amerikai álom a címe ennek az ironikus rajzfilmnek, de itt nem (pusztán) Amerikáról van szó, hanem az egész világról, rólunk, magyarokról is. Mi az átlag ember szerepe a bankban, és mi a nagy átverés mögötte? A mese kiemeli a legfontosabb tudnivalókat. Felveti a háttérhatalom jelenlétét és befolyását a társadalomra, nemzetekre. Vajon mi lehet igaz ebből? Valóban világmérető átveréssel nézünk szembe?

 

Hamar azon kaptuk magunkat, hogy az emberi létezés egyik legalapvetőbb aspektusát taglaljuk... Utazásaim során az egyik leggyakrabban nekem szegezett kérdés: „Milyen egy megvilágosodott lénnyel kapcsolatban lenni?” Miért kérdezik ezt? Talán van valamiféle elképzelésük vagy képük egy ideális kapcsolatról, és többet akarnak tudni róla. Talán az elméjük egy olyan jövőbe szeretné vetíteni őket, ahol ők maguk is egy ideális kapcsolatban élhetnek, és ezen keresztül megtalálhatják magukat.

 

Nagy örömömre szolgál, hogy tudathatom veletek, hogy Magyarországon is kapható az Igazi Csíki Sör, ráadásul két helyen is! TiiiDzsiii barátunkkal arra gondoltunk, hogy meghirdetünk egy sörözős estét, amikor is a Székelyföldet megjárt veteránok nosztalgiázhatnak egyet, a Csíki sört még nem ivók pedig megkóstolhatják ezt a nagyszerű nedűt.

 

A ma embere nagyon sokat ül. Számítógép előtt, autóban, tömegközlekedési eszközön, iskolában, kocsmában, étteremben, vonaton satöbbi. Az emberi test nem ülésre lett kitalálva, hanem mozgásra, járásra, vagy fekvésre. Az ülés nem pihentet, hanem ugyanolyan fizikai megterhelés, mint a járás. A fekvés az, ami pihentet, mert például ülve nem tudja kialudni magát az ember rendesen, csak fekve...

 

Miközben Magyarországon sikerült a hagyományos állatlevágási, vagy épp hizlalási módszert a felnövő generáció és Európa szemében a világ legkegyetlenebb gyilkolásaként és legaljasabb állatkínzásaként beállítani, addig a Dániához tartozó Feröer-szigetek évek óta folytatja a videón látható kollektíven elvégzett delfinmészárlást. A legutóbbi, több mint 250 állat kivégzése épp néhány napja történt...

 

Sokat olvastam a témában, rengeteg videót, dokumentumfilmet néztem meg és terveztem egy hosszabb cikk írását. De végül másra jutottam. A szó ide kevés, más kell. Talán a palesztinok által készített filmek tudják a legjobban visszaadni, hogy milyen lehet ott az emberek élete.

 

Magyarországon is létező jelenségről van szó! Nem kellett kutatás, számítógép és mérőeszközök. Az egyszerű logika mentén alkotott egy egyszerű ember olyat, melyre a szakemberek is rácsettintettek...

 

Kedves barátaink! Felhívjuk figyelmeteket egy újabb nagyszerű lehetőségre, a július 27.-augusztus 2. között zajló faragó táborra, a Baranta völgyben!