A nullahategy.hu interjújában részleteket tudhatunk meg Grandpierre Atilla nemrég megjelent könyvéről, mely a Lélek és a világegyetem - a lélek újjászületése címet kapta, ezen kívül szó lesz többek közt az újonnan megjelenő négyszámos VHK kislemezről, az újkeresztény egyházról, és nem utolsó sorban a március 10-én megrendezésre kerülő VHK nagykoncertről a Barba Negra Trackben.

 

Jómagam nagyon sok kis apró örömöt kapok a növénykéimtől. Ahogy nőnek, ahogy fejlődnek, ahogy éltetnek. Sokat tanulok tőlük, nekem ez az igazi tanulás, nem a tankönyvek adta tudás. Fontos az is, és kell is, de önmagában nem elég.

 

Bölcs és szerethető, ahogyan az igazán bölcsek. Könyvei tucatjaival tanít élni, érezni, tudni, megtapasztalni. Popper Péter a szeretetről, a lelki békéről és sok minden másról is mesélt, a hozzá annyira illő derűvel.

 

Az indiánok – akik úgy ismerik az állatok lelkét, mint a sajátjukat – azt mondják, hogy nem “betörni” kell a vadlovakat, ahogy azt a nyugati emberektől, elsősorban a cowboyoktól látták, hanem meggyőzni őket arról, hogy a szelídség az ő igazi, boldog lelkiállapotuk.

 

A film a segítségetekkel mégis bejárhatja újra az országot!

 

„...Bármi ami történik az nem úgy van, hogy jó vagy rossz, az egy történés. Az, hogy jó vagy rossz mindig bennünk vetül le, tehát a magas érzelmi intelligencia a körülöttünk történő eseményeket konstallálja..."

 

Február elejétől ismét rendelhetőek lesznek a Tápiószelei Génbankból magminták, tájfajták magjai. Tavalyelőtt én is rendeltem, illetve tavaly az MF táborából is többen kértetek magokat. Idén is csak arra tudok biztatni mindenkit, hogy éljen ezzel a páratlan lehetőséggel! 

 

Szeretettel várunk Titeket 2017. április 7-8-9-én Borsod megye fővárosába, a Bükk kapujába, a Vadkelet ékszerdobozába! Körülbelül ekkortájt robban be a tavasz, egészen különleges hangulattal fűszerezve az amúgy is sokszínű városképet. (Pótidőpont: április 21-22-23.)

 

Egy boldog ember nem érez késztetést, hogy bántsa, megalázza, megszégyenítse vagy bírálja a másikat.

 

Ezúttal a Téli Mátra túrára hívunk titeket!

 

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet!"

 

Ha megpróbáljuk félrehessegetni az úszó szállodákat körüllengő rózsaszín ködöt, előtűnik a bűzös valóság. Szó szerint: az üdülőhajók az óceánok legnagyobb szennyezői között vannak, gyakran válogatás nélkül ürítenek mindent a tengerbe és a levegőbe.

 

Kedves Barátaink!

A tavalyihoz hasonlóan idén is folytatódik az Elvonuláson meghonosodott Felajánlóasztal, "Karácsonyi Kiadásban"! Kérlek benneteket, gondoljátok át, mi az, ami porosodik, helyet foglal nálatok, és amennyiben nem nagy kérés, legyetek kedvesek gondolni egymásra, hátha másnak az egy nagy segítség!

 

Kedves barátaim!
Egy új facebook oldal indult, melynek célja, hogy valódi - a polkorrektséget messzire kerülő közbeszéd induljon a felvidéki magyarok között!

 

Már az otthontanulás is sokaknak túlmegy minden határon, hát még ha a gyerek nemcsak, hogy nem jár iskolába, hanem otthon, vizsgák nélkül, teljesen szabadon tanul. Vajon milyen ha a szülő és a gyerek együtt állítanak össze egy tervet arról, hogy a következő időszakban mivel szeretnének foglalkozni?

 

Országunk közepén a lélekkovács ismét izzó kemencéjével várja azokat a kalandorokat, akik a darabokat össze akarják olvasztani.

 

"A torontói rendőrség új káplánja egy muzulmán fiatalember. Miután kinevezték, előkerült egy 2013-as "webinar" (internetes szeminárium), ahol többek közt a feleség jogairól és kötelességeiről beszélt." Egy Kanadában élő honfitársunk gondolatait olvashatjátok!

 

Nemrégiben a Szabadság téren békés tüntetés folyt az amerikai őslakosok földjéért, a Standing Rock rezervátumért. Kőolajvezetéket tervez oda az örökké éhes hatalom, és az indiánok által Fekete Kígyónak nevezett vezeték folyókat, erdőket pusztít el, ha végül megépül.

 

Nagyon sok idő telt el az I. rész óta, ezért ideje volt egy rövid helyzetjelentésnek!
A macraméd-et alapvetően a rovással és a makramé technikával azonosítják az emberek. Most azonban egy új színt vittem az alkotásomba, ez pedig nem más, mint a bőr termékekkel való munka. Ennek okán, új macraméd logót terveztem.

 

Megfogadtam, hogy nem írok semmit. Fölösleges. De mostanság olyan vérlázító dolgok történnek körülöttem, hogy el sem hiszem. Ezért úgy gondoltam, hogy billentyűzetet ragadok, és bitek formájában szélnek eresztem a gondolataimat a világhálón, hogy okulhasson belőle mindenki.

 

Az Erdély szívében működő vállalkozás több, mint munkahely lehetőség a helyieknek. Értéket teremtenek nap, mint nap. Hagyományt ápolnak, mégis a jelenben élnek.