Íme az ígért folytatás! Jó reggelt, vagy estét, hiszen néha már én sem tudom milyen nap van. Borzasztóan meg vannak keveredve a napjaim.

 

Elképesztő dolgokat tudok meg nap mint nap a sorainkból... ha nem lenne meggyőződésem, hogy karmikus dolog, hogy összefújt minket a szél, akkor hagynám a francba az egészet...

 

Kedves jelen-lévők!

Idén is megrendezésre kerül a hagyományosnak mondható elvonulásunk.
A II. Magyar Földre Baráti Találkozó időpontja 2016.07.06-10 között lesz, a már szintén megszokottnak mondható Kunsági Majorban.

 

Mostanra sikerült minden olyan információt összeszednünk, amelyek a 2016-os Erdélyi utunkkal kapcsolatosak. Olvassátok, kérdezzetek, döntsetek és jelentkezzetek! :)

 

Sok ember azt hiszi, hogy minél több vitamint visz be a szervezetébe, annál egészségesebb
lesz. Ez tévedés: helyes táplálkozással biztosítható a megfelelő mennyiség, pótlásra csak néhány esetben van szükség. Nem ez azonban az egyetlen tévhit, amely a vitaminokkal
kapcsolatos.  

 

Ismét Székelyföldön tartózkodik Shaman Hawk, aki ittléte alatt több izzasztókunyhót vezetett le. Mostani interjúnkban a kunyhó hatásairól, előnyeiről beszélgettünk.

 

"Ezt a pár felvételt 2016 tavaszán készítettem a Gemenci erdő néhány pontján. Ebben a kis videó szösszenetben összerakva remélem kellemes pár percet nyújtott." - Morvai Gábor

 

Pár mondattal lényegre törően összefoglaltam kb. fél órában mi történt velünk ez alatt a pár hónap alatt... Hiába van negyven féle borom, ha ezt a videót sincs elég időm legyártani, miközben a gyerekek Mesét néznek... ...! Íme a Videó: 

 

Megaláztatás, fájdalom, jogfosztottság. Ezekkel a szavakkal jellemezhető az erdélyi magyar nép helyzete az élet szinte minden területén — írják dokumentumfilmjük ismertetőjében Morvai Krisztina és Almási Lajos.

 

Kedves olvasó!

Távol áll tőlem az oknyomozás mint műfaj, de ma este valami olyan érdekes dolog törént, hogy úgy gondoltam egy fél órát szánnom kell mégis e "történetre", mert a felfoghatatlanság határait feszegette nálam.

 

A június 25-26.-i hétvégén egy baráti találkozóra invitállak benneteket a Zona Tanyára, Szákszendre. Nem először járunk már Józsi barátunknál, aki eddig még nem okozott nekünk csalódást sem vendégszeretetben, sem ételek, de főleg nem pálinka terén. :)

 

Amikor valami jó történik, akkor két ember kell, hogy kiálljon a színpadra. Az egyik könnyes szemmel el kell hogy mesélje a közönségnek, hogy mennyire jó. Mennyire jó, hogy ez megtörténhet. Vele is, a közönséggel is. Mert részesei lehetnek ennek a csodának. Annak a csodának, amit bódulattal élsz át, mégsem tud egyetlen mikroszkóp sem magyarázni! 

 

Tisza-tavi bringatúránk idén is megrendezésre került. A táv 70 km körüli volt. A résztvevők közül volt, aki 10 év után pattant újra nyeregbe, míg mások kis túlzással napi szinten tekernek ennyit.

 

"Akinek Isten adott, adjon a gyermeknek. Mert aki a gyermeknek ad, az az Istennek ad!"

 

Muszáj mindent megkajálnunk? Eme cikk apropóját az elmúlt napokban az internetes sajtóban több helyen közölt, MTI-hez eljuttatott hír közlemény adja.

 

Néhány jó szóval, sok nevetéssel és a mindenki által hozott jó falattal szeretnénk emlékezni és egyúttal felkészülni a 8. együttlétünkre! Erősen ajánlom azoknak is, akik még a bizonytalanság vizén inganak, s azoknak még erősebben, akik már tudják, hogy merre van az irány!

 

Egy egyszerű módszerrel kosarakat, tároló dobozokat, még akár bútorokat is készíthetünk szórólapokból, újságokból. Látva édesanyám lelkesedését és a "műveit" arra gondoltam megosztom veletek ezt a módszert.

 

Az Európai Parlament Petíciós Bizottságának elnöke közel két év után írásban értesítette a Beneš-dekrétumok ellen még 2014-ben benyújtott petíció szerzőit. “A felvetett probléma az eljárási szabályzat szerint elfogadható, mivel az Európai Unió tevékenységi körébe tartozik” – ez derül ki Cecília Wikström 2016. április 18-án kelt, a petíció szerzőihez intézett leveléből.

 

Számomra kissé misztikus, hogy Kokó rádióműsorának utolsó fejezetében voltam a vendég... de hát na.Ilyen az élet.

 

Egy különlegesen kedves film, erdélyi idős bácsikák és nénikék szájából, melyben olyan őszinteséggel vallanak az intim dolgaikról, hogy az embernek kicsordul a könnye a nevetéstől. Meleg szívvel ajánlom, és köszönöm Tenorio barátunknak, hogy felhívta rá a figyelmem!

 

Ha van kedved íjászkodni vagy túrázni, találkozzunk a Mecsek lábánál!