Ha van kedved íjászkodni vagy túrázni, találkozzunk a Mecsek lábánál!

 

Gépészmérnöki pályáját hagyta ott Molnár Gergely, hogy méhész lehessen, és ezt azóta sem bánta meg. Végzésekor az ország legfiatalabb méhészmestere volt, azóta már nagy álmát is megvalósította a vizsolyi Mézmúzeum formájában. Mi a méhészet gyerekekre gyakorolt jótékony hatásáról és a régi hagyományok felélesztéséről kérdeztük „Mézes Gergőt”.

 

"El kell gondolkodnunk azon, hogy mit jelent a jó búza - jó genetikájú búzából - műtrágya, túlzott vegyszerhasználat nélkül mit jelent az, hogy liszt. El kell gondolkodnunk a jövőnkön, hogy mit akarunk átörökíteni az utódokra mit várunk el tőle, ehhez milyen lehetőséget adunk neki. Ha nem megyünk el és nem mutatjuk meg a gyerekeknek, hogy milyen életük is lehetne akkor ők miből válasszanak."

 

Egyszer csak megtörtént. Azt a feladatot kaptam, hogy készítsek egy "tutorial", azaz oktató videót a dobkészítésről. Mármint a sámán, vagy táltos dob elkészítéséről. Mire én: "Azt hiszem ez nem pont az a fajta dolog, ami futószalagra termett." Így történt, hogy dobkésztés helyett felpörgettem az idő kerekét.

 

Évtizedeken át elhallgatták azt a tényt, hogy a nácik által megszállt Európában Magyarország volt az egyetlen, ahol a reguláris hadsereg - Horthy Miklós kormányzó parancsára - megakadályozta a zsidóság deportálását, ezzel megmentve 300 ezer budapesti zsidó honfitársunk életét.

 

Nagyon különleges és fizikai kiterjedésében is nagy dolog készült el a napokban, melyben Mede Ferenc és Kőházy FankaDeli Ferenc mesterkedett már hónapok óta. Engedjétek meg, hogy néhány képen keresztül bemutassuk az előkészületeket, illetve találtok egy videót is a cikkben, melynek mindennemű terjesztését köszönettel vesszük a kedves olvasóktól.

 

Világunk szellemei itt járnak. Mindig vannak olyan emberek, akik segíteni akarnak nekünk és az életet szolgálják. Onnan ismerheted meg őket, hogy soha nem kételkednek és nem keresnek kifogásokat. Egyszerűen látják, hogy képes vagy rá és ebből nem engednek. Onnantól semmi sem alku tárgya! Ők nem lesznek lelki szemetesládák, helyette megmondják hogyan lehetsz boldog! Ismerjük fel őket, és támogassuk! Lássuk most kire is gondolok!

 

Mint ahogy várható volt, ez a korszak is eljött, hamarosan már ez a kommunikációs forma is teljesen átalakul. Ennek csak a modern technológia szab határt. Vajon a személyes, "valós" találkozás és beszélgetés, mint  kommunikációs forma, még meddig fog létezni?

 

Nyilván nem kívánom elemezni a hölgy életét, akinek a tollából ez a poszt született, azonban nekem úgy tűnik, hogy süt a gyűlölet az írásából. Nem kétlem, hogy nem volt, nem lehetett, és nincs is könnyű élete, hiszen egy egyszerű, jószándékkal írt cikk mögött is csak az ördögöt látja. A cikk végén pár gondolatot hozzáfűztem.

 

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozott Kassai Lajos lovasíjász, íjkészítő részére, az ősmagyar hagyományok felelevenítését és átörökítését a hazai lovasíjász sport megteremtésével és népszerűsítésével szolgáló, értékteremtő munkája, valamint öt Guiness-rekordot eredményező rendkívüli sportteljesítménye elismeréseként!

 

A Húsvét közeledtével két egyszerű dologra szerettem volna felhívni a lányok figyelmét, az egyik az egyszerű tojásfestési technika, a berzselés, a másik pedig a tojások színeinek megalkotása természetes festőanyagok által.

 

A Békésmegyei Közlöny folyóirat 1934. március 15-ei számában megjelent cikket az alábbiakban olvashatjátok, melyet újság formában a Hungaricana oldalán találhatjátok meg.

 

Így (is) készíthetsz magadnak otthon egy radír áráért pecsételőt. Boríték, levél, vagy bármi más egyedivé, és személyessé tételéhez.

 

Tisza-tavi kerékpártúránk a tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezésre kerül. Egy tartalmas kis hétvégi program keretében egyik napon körbetekerjük, a másikon pedig csónakos túrán keresztül ismerhetjük meg jobban a tó élővilágát, és azt a bizonyos titokzatos legendát a jégmadárról. (Tavalyi résztvevők már ismerik)

 

"Egy nap mindannyian ráébredünk arra, hogy az élet nem egy apró szikra valahol a testünk mélyén, hanem egy mindent átható elemi erő: a valóság, ami magába öleli az egész Világegyetemet." - grandpierre.hu

 

Ahogy mondani szoktam - nincs rossz idő, csak rosszul öltözött ember. Ezt a bölcseletet követvén télen sem maradtam Gemenci kirándulás nélkül.

 

Kedves Barátaink!

Az energia akkor hatékony igazán, ha összpontosítjuk, irányítjuk, hogy mibe is fektetünk, és mennyit.

 

Király Roland a facebook oldalán osztotta meg az alábbi tapasztalásait egy nem kifejezetten kellemes élménnyel kapcsolatosan. Mégis meglátta a jót a dologban, amelyet mi is átvettünk az oldaláról, hiszen elképesztően jó látni, hogy 2016-ban Magyarországon szív és lélek vezérli egy gyermekkórház vezetőit.

 

Kedves olvasóink!
Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a hétvégén a szlovák állam szavazást tart Felvidéken is. Sajnos a helyzet katasztrofális. A hazai modell alapján a magyar közösség több pártra szakadt és jórészt egymással viaskodik.

 

Kérlek, kedves barátom, úgy olvasd ezt a pár gondolatomat, hogy nem ítélkezés van benne, csak útkeresés. Csak fejtegetés, hogy mi az életszerűbb, vagy életképesebb, mitől értelmesebb, teljesebb az ember. Túl a kamaszkoron, a fiatalság-bolondság időszakán, útban a szülőség felé. Ha van kedved, tarts velem némi elmélkedésre!

 

Egy újabb interjú FankaDelivel, aki kicsit másképp látja a világot, mint a többiek. Ezúttal a szeretlekmagyarország kérdezte meg Ferit, hogy ő hogyan is gondolkodik!