Rovat: Hírek - 0

Bármi amit írok és te olvasol tőlem, az az én meglátásom. Igazság tartalmáról, amennyiben beszélhetünk igazságról én nem tudok és nem jelentem ki létét. Hagyatkozz a szívedre.

Egyszerűen csak figyelek az érzéseimre és figyelek a belső hangomra. Teret nyerve, a szavak a túloldalról jönnek.


Kezdjük ott, hogy valami olyan mocskot nyomnak le a torkunkon egészségügy címszó alatt, ami valami észvesztő ostobaság. Köze sincs az egészséghez, amit annak címkézve adnak nekünk. 

A jelen helyzetben, kórfenntartó ügynek tudnám nevezni. A mai orvoslás erről szól kérem szépen. A kivételek nem érdekelnek, mert most nem arról van szó. A szél, most arról fúj, hogy az ember eléri a 70-80 éves kort és a manipulációnak engedve, megbetegítve, az sztk-ba kígyózó sorban végzi. Mit is várhatnánk egy torz és kizsákmányoló rendszertől? Amíg a pénz a fontos, nem az élet, addig ez így is lesz. Ha fiatal vagy dolgozol, és adózol, amikor nyugdíjas leszel (ha leszel) akkor meg jól lecsökevényesítenek, függővé tesznek a szereiktől, amit gyógy- előtaggal illetnek és legombolják a pénzeket rólad. Így is és úgy is fogyasztóvá, felhasználóvá alacsonyítanak.

A gyógyszerpiac és mivel így nevezhető ezért ez is nem több mint üzlet. Igazi hathatós módszert nem adnak, hanem tünetet kezelnek. Egy mai 70-es 80-as idős embernek, a belekondícionált programja olyannyira erős, hogy saját magát betegítve, a megbetegítők szereitől függve tengeti életét. Aki meg nyitna is maga felé, az megkapja a tv-ből az ezo tv-s mocskot, ahol ugyancsak pénzért szórják a hullámokat Ennyire együgyűek lennénk? Igen, ennyire figyelmetlen jószág az ember. Nem lenne szükség itt, csak minimális gyógykészítményre és abból is, a fűben-fában lévőkre, ha a lelki oldala rendben lenne.

Az orvos ha házhoz megy, tartja a markát, hát kérdem én, mit akarok egy olyan mókustól aki elvár plusz ellen szolgáltatást, mikor megkapja a fizetségét. Ez az ember az orvoslás elkötelezett lovagja? Ilyen emberre az állatom jólétét se bíznám. Persze ő is csapdába van, mert elfogadja a játékot. A szépség mégis ott lapul, mert nem kötelező eladnia magát senkinek. Az orvos is válható gyógyítóvá, igaz fizetsége anyagilag csekélyebb, de lelkileg eget rengető. szentimentális baromságnak hangzik, nekem mégsem az. Tudom jól, hogy csak a lelki egyensúly mentén lehet haladni. Aki mégis választ egy oldalt, az elvész és minden nappal szembekerül önmagával. Időseink programját nem hagyhatjuk így. Nem azt kell éreztetni velük, hogy haszontalanok, hanem hogy igenis fontos részei az életnek, ugyanannyira fontosak mint a fiatalok. Hiszen az élet csúcsához közelednek, a fiatalok még csak botladoznak. Mégis a gőgös nagyzolásuk viszi őket ugyanabba a mocskos fertő mezsgyéjébe, amit a mai idős emberek élnek.

Az alap állapot, az egészség, nem a díszfunkció a betegség, és az ilyen olyan nyavalyák. Mégis a panaszkodás és panaszkodás megy nap mint nap. Ha idősebbek beszélgetnek, előkerül a kinek mi a baja és egymástól átveszik a másik hullámait, mert tudnak vele azonosulni. Megértem őket is, pont ezért mondom, hogy az idős emberekre külön figyelem és türelem dukál. A lehető legfinomabban nyitni előttük az ablakot, hogy a lehetőséget ők lássák meg és kívánják megélni. Ne a kórházakba lássák a megváltást és ne orvosoktól és végkép nem kemikáliákon, drogokon éljenek. A gyógykészítményt sem kell élete végéig szednie, csak ameddig megszolgálta a célját.

Ma mégis tömegek élnek, már fiatal koruktól olyan szereken, amikre rászoknak és elhiszik, hogy nekik attól jobb lesz. Tudom, hogy borul a bili és borulnia is kell, mert nem állapot, hogy a tv-ben minden reklámblokkban, minden betegségre adnak tablettát. Minden tünetet kezelnek, csak meg nem oldanak. Nem is oldhatják hiszen a lelki oldala számukra misztérium és vagy úgy van vagy nem. Nem mellesleg ha meggyógyítanák az embereket, nem lenne kinek eladni a drogjukat. A kondíciójuk az időseknek, meg teret is szűkösen hagy az efféle "kitalációnak" mint a lelki kiteljesedés. A matériába szilárdított embereknek, csak a halál jut kilépésül. Aki nem nyit és nem keres megoldást csak a kórházakban, ott a többi kórsággal együtt megy a levesbe.

Ez nem gyógyítás, ez az üzletelés fehér köpenybe, kiszolgáltatottan. Egy nagyszerű üzleti kör ez, beletörődve, elbújva a "nem tudok mást tenni!" jelmondat mögé. Tudom és hiszem, hogy már most is változik a helyzet. Minden pillanatban, minden szikrával, továbblendülünk a mocsárból, ami valójában soha nem is létezett. A megoldás mesterkulcsa bennünk van, benned és bennem. A fizikális állapotunk, gondolataink, szavaink és cselekedeteink visszhangja Minden tünet egy jelzés, hogy nem haladunk jó irányba, valami nincs rendben belül. Az, hogy ezzel foglalkozunk is lendít a dolgon, mert kap egy hullámot és fodrozódik tovább.

A gyógyulást maga az egyén végzi, saját szeretete által átitatva testét. Ahogy a doktor és a gyógyháznak is a szerepe, a szeretetteljes légkör megteremtése. A tudomány szép dolog, de nem lehet csak arra támaszkodni, mert az is diszkfunkció és egyoldalú. Kell bizonyos mértékben, ahogy kell hozzá a lelki színtér is, hiszen ez egy ötvözet. Harmóniában minden kiegyenlítődik, nem lesz sok a fizikai terhe a testnek és a lelki mocsár is forrássá tisztul. Értékes minden emberi lény önmagában, mert él. A szeretetnek első megállója önnön magad. A tested szeretete a záloga annak hosszú és teljes életéért. 
 

Előre és felfelé!

Kesneme

törölt felhasználó