Rovat: Hírek - 0

Olajat vagy életet...!

Kadhafi ügyében lassan hasonló mennyiségű kétely vetődik föl előttünk mint "szeptember 11." vagy a Kennedy-gyilkosság kapcsán.


A líbiai "diktátor" - ahogyan a sokak által ismert kezekben levő nyugati sajtóban általában aposztrofálták ezt az embert - valóban elég sok borsot tört egy olyan érdekszféra (kampós)orra alá, amelynek manapság meglehetősen nagy befolyása van a világ történéseire (a teljesség ismerete és igénye nélkül):

- a "nyugati" (értsd: "euró-atlanti") és nyugat-barát afrikai országokkal ellentétben saját   nemzeti kézben tartott jegybank, valóban NEMEZETI bank (nem pedig kihelyezett Rotschild-helytartók)

- olaj-export kizárólag afrikai arany dínárért, nem pedig a többi nagy olaj-kitermelő államhoz hasonlóan USA-dollárért, melyet a Rotschildok házi bankja -hivatalos nevén a FED, vagyis az amerikai jegybank- fedezet nélkül, tetszőleges mennyiségben szabadon nyomtatgathat

- 0%-os kamatú állami hitelnyújtás (ha ezt furcsa lene így elsőre értelmezni hozzáteszem, hogy az iszlám eleve tiltja a kamatot!)

- mindezekhez a diktatórikus, embertelen és elnyomó elemekhez párosulva Afrika legmagasabb életszínvonala (néhány évtized alatt az utolsók közül az élre törve)

- szinte példa nélküli szociális juttatások (ingyenes áram, ingyenes lakás, egészségügy, felsőoktatás)

- Kadhafi kimondta, hogy a parlamentarizmus rendszere már csak a korrupció lehetőségének kiküszöbölhetetlensége miatt is egy igazságtalan és ezért elvetendő út

Álljon itt alább egy videó, melyet állítólagosan idén áprilisban rögzítettek, és angol nyelvű felirattal egy európai/nyugati illető említ néhány érdekességet még a most megdöntött rendszerről. Az emberek reakcióit az utcán érdemes figyelni. A "kötelező öröm" Sztalin vagy Cheausescu idejéből messze nem így nézett ki..! (ja, és az előző felsorolásban a pestinél láthatóan nagyságrendekkel jobb állapotú útburkolatot még nem is említettem! :)

Vagy megint rohadt nagy az átverés mifelénk - vagy Líbiában kéne tartani a jövő évi Oscar-átadást..!

 

Aki részleteiben kíváncsi Kadhafi törvényeire, emitt angolul böngészgethet a nevezetes Zöld könyvben:

http://www.geocities.com/Athens/8744/green10.zip

 

cs187


 

csabi187