Rovat: Hírek - 0

Pár hete egy szokványos körlevélben kaptam egy videót. Az öt részes anyagnak csupán az első részét néztem meg, mert akkor azt hittem ez minket egyenlőre nem érint. Tévedtem!

Másnap reggel munkába menet az égre pillantva döbbenten húzódtam le a kocsival az út szélére: ahogy sejtheted, fehér csíkokat láttam odafönt, vagy úgy fél tucatot.. Mivel most itt a fórumunkban is felröppent ez a téma, úgy gondoltam megosztom veletek!


A nap folyamán tiszta, felhőmentes maradt az időjárás, így aztán -főleg délelőtt- kénytelenek voltak tovább dolgozgatni a "kedves, kis repülők". Kollegáimmal közösen hüledeztünk a nap folyamán, mikor óráról órára nőtt a csíkok száma, egy-egy fokozatosan -pár óra alatt!- elhaványuló csík helyébe nagyjából 2 újat húztak addigra. Senki közülünk nem tudott ezekre értelmes magyarázatot találni, igazából érdekes módon korábban fel sem tűnt egyikőnknek sem.

Este természetesen tovább néztem a félbehagyott, korábban kapott videót, ebben sok olyan részletre világítottak rá, melyeknek sajnos igenis lehet valóságalapjuk. Nem tudhatjuk 100%-ig biztosan, hogy minden úgy igaz ahogy a svájci légiforgalomban dolgozó hölgy szájából elhangzik, de minden esetre furcsa, hogy semmi hivatalos információ és állásfoglalás nincsen erről az egész tevékenységről. Illetve egyet találtam angol nyelven, ahol azt akarják bizonygatni, hogy ezekkel a csíkokkal az érkező viharok ellen lehet védekezni, ezért húzzák őket ki az égboltra... Erre az érvre felesleges is asszem karaktereket pocsékolni, annyira nonszensz, és ez csak még gyanúsabbá teszi az egész dolgot. De ezt az alábbi videók és képek alapján majd ti magatok is eldönthetitek!

Elsőként egy a napokban, Budapesten általam készített pár másodperces videó, hogy mikről is beszélünk, amik egyesek szerint "kondenzcsíkok":

 

És itt pedig az eddig talált legreálisabb magyarázat, öveket becsatolni! 


A fórumban minden véleményre kíváncsiak vagyunk, tényleg nagy kérdés:

MIK EZEK A CSÍKOK? És ki finanszírozza mindezt?

 

cs187

 

csabi187