Rovat: Hírek - 0

Amikor aludni mész, egy dolognak a tudatodban kell maradnia, miközben elalszol: hogy minden álom, minden – feltétel nélkül – egy álom. Az, amit nyitott szemmel látsz, az is álom. Az, amit lehunyt szemmel látsz, az is álom.

Az álom az az anyag, amelyből az élet készül. Ezért ezzel a hangulattal aludj el; ezzel a szüntelen emlékezéssel, hogy minden, kivétel nélkül minden álom.


Amikor minden álom, akkor nincs semmi ok a nyugtalanságra. 

Ez a mája elmélete, hogy a világ egy illúzió. Nem arról van szó, hogy a világ illúzió – megvan a maga realitása -, ez csupán egy technika, amely segít mélyen elmerülni önmagadban. Akkor semmi sem zavar meg. Csak gondolj bele, ha ebben a pillanatban azt gondolod, hogy minden álom – hogy a fák, az éjszaka, az éjszaka csendje álom -, hirtelen egy másik világba kerülsz át. Ott vagy, az álom is ott van, és semmi sem érdemes arra, hogy nyugtalankodj miatta.Tehát ma estével kezdve, aludj el ezzel a hozzáállással. És reggel is, az első dolog, amire emlékezned kell, hogy minden álom. Engedd, hogy ez felidéződjön benned többször a nap folyamán, és hirtelen érezni fogod, hogy ellazulsz.

Osho

2013.03.26
Gépház
 

Kreck