Mindig nehéz helyzetben voltam a "szponzorokkal", hiszen nekem nem könnyű olyan "szponzort" találni aki fel is vállalható. Fura lenne egy RedBull logó mondjuk egy FankaDeli dal előtt, hogy szépen fogalmazzak. Most viszont egy olyan lehetőség adódott, ami úgy gondolom kivétel nélkül mindenkinek jó.

Tudjátok a szponzoráció világa nagyon vékony jég, hiszen egy-egy cég ha ad pénzt vagy akár terméket, nem tudhatja biztosan, hogy a cserébe kapott reklámfelület valóban hoz-e számára valami kézzel fogható hasznot.

Így hát legtöbbször ez úgy történik, hogy ha egy cég döntéshozói szeretik az adott együttest, vagy a gyermekeik addig rágják a fülüket, akkor lesz üzlet, ha pedig nem, akkor nem. Tehát ez egy morális kérdés. Anno a FankaDeli cipő is pont ezért jött létre, mert a BK akkori magyarországi főnöke nagyon szerette amit csinálok. Mivel korábbi írásaimban, már említettem a Családellátókat, talán nem kell őket mindenkinek bemutatnom. A Családellátók a szó szoros és mély értelmében magyar emberek, akik az ország teljes területén, sőt már Székelyföldön is, házhoz szállítással biztosítanak közel 110 féle terméket, plusz a rendszerük szenzációs vívmánya, hogy helyi termékeket is forgalmaznak, helyi termelőktől és előállítóktól.

 

Tehát valóban eljuthat hozzád konkrétan a "nagyi lekvárja" is akár a szomszéd utcából, hiszen a weblapon ha megadod, hogy honnan való vagy, akkor kiadja a számodra elérhető helyi termékeket is. A gyakorlatban ez szerintem egy egészen lehengerlő dolog. Most arról nem kezdek el litániákat írni, hogy ezek a termékek milyen minőséget képviselnek, szerintem elég ha annyit mondok, hogy mi jó ideje innen szerzünk be mindent amit csak lehet, a szappantól kezdve a cukorig. Nem hiszem, hogy sok olyan olvasó van köztetek, aki még szívesen megy egy Tescoba, vagy Auchanba, vagy akár egy mezei abcbe. Erre minden okunk meg is van kedves barátaim, hiszen a gépezet egyrészt rossz, sőt kifejezetten szennyezett minőséget ad, 50 kézen átmenő tucatnyi rátett haszonkulccsal rémesen drágán. Sokan vannak már köztetek akik élesen látják, hogy ami olcsóbb egy Tescoban, valójában még az is drágább. Így vagy úgy, de meg fogod fizetni az árát. Szóval a Családellátókkal már több közös pontunk volt az évek során, például a Magyarok Országos Gyűlésén is ők szervezték mindkét FankaDeli fellépést. Így jött az ötlet nem sokkal ezelőtt, hogy mi lenne, ha meghirdetnék a hozzám közel álló emberek közt egy országos akciót. Mivel már évek óta kapok leveleket és folyton úton útfélen azt kérdezik tőlem, hogy mit ajánlok hol vásároljon a magyar, mindig gondban voltam. Egy kisebb megváltással ér fel az életemben az, hogy saját tapasztalataim alapján végre nyugodtan mondhatom mindenkinek, hogy ha tudatos akarsz lenni, a minőségtől elkezdve egészen odáig, hogy magyar emberek kezébe juttatod vissza a pénzt, akkor végre van hol vásárolnod. Ahol valóban a magyar gazdák vannak belőle kifizetve, nem százhúsz napos átutalással, hanem azonnal, ahol valóban magyar emberek munkája van belőle kifizetve, és ahol valóban lelkiismereti kérdést csinálnak belőle, hogy nálatok mi kerül az asztalra, a mosógépbe, vagy a fürdőkádba. Szóval kipattant az agyunkból, hogy legyen a következő: Ha rendelsz a Családellátó szolgálattól, és nem felejted el beírni a megjegyzéshez, hogy Magyar Földre Mozgalom, akkor azzal engem, illetve a mozgalom anyagi dolgait támogatod. Így nem kell zsebbe nyúlnia sem a Családellátó szolgálatnak, hogy reklámdíjat fizessen nekem, neked sem külön zsebbe nyúlnod, hogy külön támogass minket, hanem a termék megoldja magát a támogatást, és így mindenki valóban jól járt, nem pusztán "szleng" marad ez. Akárhogy törtem a fejem kedves barátaim, ennél jobb "konstrukciót" egyszerűen nem tudok mondani. Ha egy tanácsot elfogadtok, ne úgy rendeljetek tőlük, hogy egy szappant, vagy egy gyümölcslevet, vagy egy tésztát.

 
No persze ez most kissé tréfásan is hangozhat, hogy arra biztatlak, hogy egyszerre több mindent, de valóban, ahogy legalábbis mi szoktuk csinálni, hogy ritkábban, de akkor egy vagy két hónapra elegendő dolgot szerzünk be, ami meg fogod látni, hogy végső soron energiában és befektetett pénzben is olcsóbb mintha az ember naponta vagy hetente járna vásárolni, és nyilván nem kell nagy pénzekre gondolni, tíz-húsz ezer forintból elképesztően sok dolgot lehet beszerezni a háztartásba, úgy, hogy valóban akár hónapokig ne kelljen semmiféle "idegen pénzszivattyú" boltot felkeresned. A fiatalabbakat csak arra tudom biztatni, hogy legyenek könyörtelenek a szüleikkel, no elsősorban nem azért, hogy ide ömöljön be a sok-sok pénz, hanem azért, mert a szülők általában begyöpösödöttek és lusták, és amíg a saját szemükkel nem látják, és a többi érzékszervükkel nem tapasztalják ezt a minőséget, addig képtelenek váltani az elméjükben. Így addig kell rágni a fülüket, amíg el nem jutnak odáig, hogy egy Tescozást végre kiváltsanak egy rendelésre a Családellátóknál. Remélem, hogy a legtöbb helyen ezzel már egyre kevesebb gond lesz, itt igazából az ami számomra óriási dolog, hogy végre tudok ajánlani nektek egy csapatot tiszta szívvel, ahonnan minőségi élelmiszert és háztartási szereket tudtok beszerezni.

Természetesen nem azt mondom, hogy csak a Családellátók állítanak elő és forgalmaznak jó minőséget, hiszen hála Istennek egyre többen vannak így. De ilyen infrastruktúrával, ilyen mennyiségben, és az ország teljes lefedettségével dolgozva, egyedül ők működnek jelenleg. Így hát mondhatjuk, hogy egy egyelőre egyedülálló csapatról és jelenségről van szó. Előre is köszönöm mindenkinek aki nem felejti el beírni a megjegyzéshez, hogy Magyar Földre Mozgalom. Ha pedig felfogjátok, hogy milyen minőségű dolgokat lehet itt beszerezni, ne nekem hálálkodjatok, hanem ezt reklámozzátok az ismerőseiteknek, egyéb dolgok mellett.

Kőházy FankaDeli Ferenc

dev