A Föld legbefolyásosabb emberei közül 120 minden évben találkozik egy zárt ajtós rendezvényen. Mikor két TV sztár együtt teázik, az másnap a címlapokon van, de erről valamiért nem hallunk sokat.

A csoport neve Bilderberg, és találunk köztük bankok vezetőit, miniszerelnököket, cégtulajdonosokat.


Övezi pár furcsaság ezt az alkalmat, azon kívül, hogy az összes állami és kereskedelmi hírforrás szinte szándékosan figyelmen kívül hagyja. Sokukat - státuszuk miatt - az adófizetők pénze szponzorál, így nem alaptalan az elvárás, hogy tudni szeretnénk valamit erről az egészről. 1954-es alakulása óta a tagok a világ minden tájáról, az élet legkülönbözőbb területeiről, egymással szemben álló pártokból verbuválódnak, ami kizárja, hogy egy egyszerű munkakonferenciáról lenne szó. Nem ritka, hogy addig egymással kapcsolatban nem lévő iparági vezetők, egy-egy találkozó után közös erőfeszítésekbe kezdenek. Emlékezzünk, ezek fontos és elfoglalt emberek, akiknek minden napjuk be van táblázva. Mi lehet olyan jelentős nekik, amire rááldozzák ezt a négy napot?

Nemsokára itt az idei találkozó, június 6-a és 9-e között lesz megrendezve az egyesült királysági Watfordban. Ennek alkalmából frissítsük fel eddigi ismereteinket, illetve egészítsük azokat!

 2013.05.28.
gépház

chaser