Rovat: Tudomány - 0

{#}
Zoltai Vikk módra..


Üdvözlök Mindenkit!
Ezt a kis cikket azoknak ajánlom, akik a sütemény készítés terén kezdőek(,mint jómagam) és szeretnének összehozni egy finom, egyszerűen elkészíthető tortát.

Csokikrém tortaÉletemben, ha most csinálom másodszor, akkor már sokat mondtam. Először, amikor elkészítettem, egy békítő tortának készült. Szóval, már egyszer megcsináltam, menni fog ez másodszorra is. Gondolom…

Kezdjük is a hozzávalókkal!

  • 25 dkg lehetőleg Ráma margarin.
  • Az íze miatt 15 dkg porcukor
  • 2 egész darab, szép vigyorgó tojás
  • 2 kanál IGAZI kakaó, nem a nyuszis
  • Lehetőségekhez mérten házi sárgabarack lekvár
  • és ami nélkül majdnem elkezdtem megcsinálni: tortalapNo, én azt mondom, akkor lássunk is neki! :)

A szükséges kellékeket csoportosítsuk egy helyre! Ez nagyban megkönnyíti a későbbi feladatainkat és hamar szembetűnik, ha esetleg valamelyik kellék hiányozna.Tehát, valahogy így csoportosítsunk egyet:

Mármint így:Érdemes, egy kötényt beszereznünk a feladathoz, vagy legalábbis, nem a legféltettebb ruhánkban nekikezdeni.

Higgyétek el, bármikor nekünk támadhat egy tojás, stb.

Én kettőből is választhattam, de végül ez a szerény feliratú lett az, aki megvédi majd a ruhámat.Hát, azzal ne is…
Na, de lássuk csak a másikat is:


Hát, aranyos meg minden, de… Nekem kissé elvetemült. Túl sok az ellentmondás a képen. :)

Ideje lesz nekikezdeni a barkácsolásnak.

Vegyük elő gyermekkorunk egyik kedvenc csemegéjét, amit a Nagyi spájzában dézsmáltunk meg mindig, a porcukrot.

Lehetőleg egy mérlegen mérjük ki a 15dkg-ot, vagyis 150 grammnyit.
Itt szeretném megjegyezni, hogy cukorbetegeknek nem igazán ajánlott a sütiből adni.
El lehet készíteni porcukor helyett nyírfacukorból is, csak érdemes porrá őrülni/darálni. A mértékeket annál a megoldásnál sajnos nem tudom.Miután kimértük a 150gramm körüli értéket, helyezzük az összetevőt egy nagyobb tálba.

A margarint egy kicsit hagyjuk kint a szobahőmérsékleten, mert úgy könnyebb vele dolgozni.
Aztán pedig ilyen „igényessen” bontsuk ki:Ha sikerült kibontani, akkor dobbantsuk bele abba a tálba, amibe már beleszórtuk a porcukrot.
Valahogy így:Tökéletes. Ennél a pontnál már nincs visszaút. De ki az, aki itt meggondolná magát… Rajtam kívül…

Most az a pont jön, amikor a két tojást kegyetlenül fel kell törnünk.

Sajnálom srácok.Ezután végezhetünk egy teljesen fölösleges „mérlegezést”.Legalább, már a két tojás helyett azt is tudom mondani, hogy: „134 gramm  tojásbelsőt csapassál bele”. Semmi értelme…

Hogy ne legyen egyszerű a dolgunk, mielőtt a többi cucchoz adnánk a tojást, érdemes előtte a két evőkanál rendes kakaót beleszórnunk a nagy tálunkba. Így:(Esetleg a pókokról a sarokban nem csináltál képet, Vikk? - a szerk.:DD)

És, akkor jöjjön az utolsó hozzávalónk, a tojás:Hasonló gyönyörű mosollyal és életkedvvel álljunk neki összekavarintani a finomságokat, a konyhai keverőgépünkkel. Ha koleszos vagy és nincs „betonkeverőd”, akkor egy villa is megteszi, csak 10 perccel tovább fog tartani (felkészülni a feladatra…).
Ha villád sincs, de nagyon szeretnéd megcsinálni ezt a finomságot, akkor ott a két kezed. :)

Valahogy így kell kinéznie a keverés után:Elviekben(, sőt, biztos), már csak ezekkel a dolgokkal kell foglalkoznunk:Na, nyissuk ki azt a fránya baracklekvárt. (Tudom, hogy a fenti képen nyitva van. Ez így jött ki. :) )Azért elgondolkodtam a fejem kicenzúrázásán, de úgy gondolom, akkor a kép nem adná vissza a befőttel való harcom komolyságát.

Köszöntem szépen.Aki úgy nőtt fel, hogy minden problémájára szikét, ragasztópisztolyt, szikszalagot, fogót, kalapácsot használt, az meg fogja érteni a következő kép miértjét:Óvatosan végezzük el, a tortalap csomagolásának felvágását.
De, ha már itt tartunk, fontosnak tartom megjegyezni, hogy aki ért hozzá, az nyugodtan csinálhat sajátot is. Mármint tortalapot.
Úgy jobb. Sokkal!Bele sem merek gondolni, miből lehet ez a tortalap, hogy 2014. 2. hóig megőrzi a szavatosságát…

Csodálatos! Megkenem májkrémmel, aztán kész is van a májkrémes torta… Miért? Tiszta jó lehet. Na majd… :)

Azt javaslom, hogy a kezdeti lépésként az első tortalap tetejét kenjük meg lekvárral.Így e:Következő lépésként a 2. tortalapot kenjük be a trutyival, amit oly nagy nehézségek árán készítettünk el 4 perc alatt.Ha ez megtörtént, akkor egy elegáns mozdulattal csapassuk rá a másikra fejjel lefelé.

Így:Aztán kenjük meg a tetejét lekvárral, az utolsó tortalapot pedig a trugyival, és ugyan úgy tegyük rá, mint, ahogy előbb már elregéltem.

Ha hasonlóan néz ki belülről, akkor tökéletes munkát végeztél! :)Menjél, hűsölj egy kicsit!Fogjuk a tortaszedőt és a torta külsejére is vigyük fel az anyagot!

A tortakészítésnek ennek a fázisa, kisebb idegrohamokat idézhet elő!!!Ejj, ha tudnám, minek örülök ennyire… :) (Félliter pálinka - a szerk.)

Ha ezzel is ügyesen megvagyunk, és nem vertünk ököllel bele a közepébe egyet csúnya szavak használata mellett, akkor valami ilyesmi kinézetű „előtortát” kell kapnunk:Ha már idáig eljutottunk, akkor érdemes kicsit takarítanunk magunk után!Használat előtt ellenőrizzük le a tejszínhab ízét! Én azt javaslom, hogy ne sajnáljuk a pénzt egy normális ízűre, mert higgyétek el, megéri egy finomba befektetni! Ne itt rontsátok el a tortát! Amit kóstolok a képen, az nem éppen a legfinomabb… Ami azt illeti, kegyetlen...Azért ráteszem…Díszítsük fel az alkalomhoz illően. Hanyag mozdulattal rászórhatunk még egy marékkal akár díszes cukordarabkákat is!

Készen van! Elegánsan fel is díszítettük, immáron készen áll arra, hogy ráfolyassunk egy kis viaszt…Bár a piros gyertya jobban tetszik, elvetettem azon ötletemet, hogy a fehér helyére tegyem. Jó ez így.Röviden összefoglalva a történetet, azt kell, hogy mondjam, minimális (relatív kijelentés) pénz ráfordításával egy nagyon kellemes íz-világú tortát rövid idő alatt össze lehet dobni.
Kezdőknek (mint jómagam) ajánlom főleg ezt a finomságot, könnyű elkészíthetősége miatt.
Aki pedig tud tortalapot is csinálni, annak van a legjobb dolga.

Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmet!

Az esetlegesen előforduló helyesírási hibákért elnézést kérek, én is emberből vagyok. :)

Jó étvágyat! :DVikk