Bringások figyelem! Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is körbe tekerjük a Balatont! Ha nem vagy rest magadhoz, gyere, kerekezz velünk idén te is augusztusban!

Eddig minden évben Balatonfűzfő volt a kiindulási pont, és oda is tértünk vissza. A kört az óramutató járásával ellentétesen teljesítettük, de idén ez másként lesz. Most Siófokról fogunk indulni, és Balatonlelle felé vesszük az irányt. Korábban nem igazán néztünk meg semmilyen látványosságot, de idén ezen is változtatni szándékozunk. Ha van ötletetek, hogy mi az, amit érdemes megnézni, azt írjátok meg nekünk a fórumba! Főként a keveset látogatott helyekre, a vadregényes tájakra gondoltunk... ezeket az állomásokat, látnivalókat jó lenne közösen kitalálni, és beépíteni a túrába.

Most jöjjön egy leírás, ami tartalmazza az részleteket, az előzetes útvonalat, szakaszokat illetve, hogy mit kell magaddal hoznod.

Időpont: 2015. augusztus 6-7-8-9


Találkozási pont

2015. augusztus 6.-án 19:00-kor Siófok Andy Endre utca.


Az indulás ideje változhat a többiek érkezése miatt, de ezt a fórumban majd megbeszéljük, ha van más igény.

Első nap
 
Siófok  -> Balatonboglár - Éjszakai-esti  szakasz - 37 km
 
Ez egy viszonylag könnyed első szakasz. Többeknek tetszett az éjszakai tekerés tavaly, így idén is a program része. A szállásunk a már jól bevált balatonboglári szabad strand melletti kemping. Nagyon olcsó volt eddig is (legfeljebb 1000 forint/fő), illetve minden közel van ahhoz, hogy a pihenést is aktívan töltsük el.

Helyek amiket megnézünk:
 • Balatonboglár Gömb Kilátó 
 • Balatonlelle Kikötő
 • Balatonboglár központ/strand 
 • Hősök Kápolnája Zamárdi
Kerépártúra1

Második nap

Balatonboglár -> Badacsony - 70  km

Terveim szerint ezen a szakaszon nézzük meg a legtöbb látnivalót, kicsit tördeltebb, de annál látványosabb  lesz. Így a táv rövidülhet a megnézni kívánt nevezetességek számától függően, de egy átlagos tempóval bőven tartható a 70 km-es cél. Nagyobb megállónk Keszthelynél lesz, ott pancsolni is fogunk mindenképp. Szép helyen fogunk megpihenni, aki már volt, tudja, a többiek majd meglátják. 

Azt, hogy hova megyünk és mit nézünk meg, majd menet közben eldöntjük, de a túra kezdetéig a biztos programokkal bővíteni fogom a cikket.

Helyek amiket megnézünk:
 • József Attila Emlékház, Balatonszárszó
 • Balaton part leghosszabb mólója, Fonyód
 • Platánfasor Balatonföldvár
 • Badacsonyi hegyek és borok 

kpt1


Harmadik nap

Badacsony -> Balatonfűzfő - 62 km 

Ez egy kicsit nehezebb szakasz, de annál szebb. Balatonfűzfőn fogunk megpihenni, illetve este egy kis buli is beleférhet, mivel az utolsó szakasz már csak egy könnyed 36 km-es táv lesz. Terveim szerint itt kempingben szállunk meg közösen. Az este a lazulásé, ha energiánk lesz, akár süthetünk is valamit. (Ha a környéken lesz valami program, azt megnézzük, de ezt mindig spontán szoktuk eldönteni.)

Helyek amiket megnézünk:
 • Tihanyi-félsziget
FankaDeli koncerten

Negyedik nap


Balatonfűzfő -> Siófok - 36 km

Az estét kipihenve, fitten indulunk majd Siófok felé. Ez egy viszonylag könnyebb szakasz. Reményeim szerint kora délután érünk körbe, hogy legyen idő egy kicsit megpihenni, pancsolni és végiggondolni a hétvégét.

Sör+Balaton

A biztosan megnézendő és átélendő programokkal folyamatosan fogom frissíteni a cikket. Addig is kérem mindenki írja meg ötletét a fórumban!

De ami fontosabb magunkra nézve: ki mit hozzon magával?


Kérem mindenki írjon a fórumba, hogy mivel jön, illetve, hogy mikor kíván csatlakozni. Szerintem alkossunk párokat, mivel úgy egyszerűbb lesz elosztani a dolgokat.

Gondolom a többség hoz szerszámot a saját biciklijéhez, így azt nem írom, mert mindenki hoz egy zsákkal...

Ami biztosan legyen nálad

 • Megkérek mindenkit, hogy legalább egy pótbelsőt tegyen a csomagjába, amit magával visz. Folt és ragasztó a defektes gumihoz. Nem túl drága felszerelés. Akinek van, ajánlott a sisak, a szemüveg és a kesztyű használata. Az utóbbi kényelmesebbé is teszi az utat.
 • Öltözködj rétegesen, mert napközben jó idő várható. Előző nap megnézzük az időjárás jelentést, ha fikarcnyi esélye lesz az esőnek, akkor az esőkabát kell.
 • Szép szín a vörös, de nem biztos, hogy a fejeden, karodon, lábadon is jól mutat. Ha süt a nap, akkor mindenképpen célszerű a felégés ellen is védekezni napozás elleni krémek használatával.
 • Minimum egy fél liter kulacsnyi víz kell a pihenők között. Ha melegebb lesz, akkor inkább kettő darabot hozz. Kulacsot és nem üdítős flakont. Annak a töltése meglehetősen macerás. Egy kis beruházás megéri az árát.
 • Könnyen emészthető ételt is csomagolj magadnak (csoki, müzli szeletek, banán, rántott húsos szendvics :D...)


Ahogy a mondás is állítja: "Igyál, mielőtt megszomjazol, egyél, mielőtt megéhezel!"


Ami mindenképpen elengedhetetlen

 • Első és hátsó lámpa!
 • Kötelező KRESZ tartozékok (cickaszemek, csengő)
 • Fényvisszaverő mellény a KRESZ szerint lakott területen kívül korlátozott látási viszonyoknál kötelező.

Mit ne hozz magaddal


Teljesen felesleges olyan dolgokat cipelned, mint az üres csomagtartó táska, nagykabát, szánkó, síléc...

Azt mondanám, hogy annyi csomagot hozz magaddal, mint amennyit kényszerhelyzetben a bringán és/vagy a hátizsákodban el tudsz vinni. Viszont hátizsákot nem érdemes menet közben a hátunkon tartani!

Szállás

A sátrazást én akár vadkempingben is el tudom képzelni. Lehetőség lesz rá, és az hangulatosabb is. De útközben van rengeteg normális szállás is, ki hogy gondolja. Én biztos a vadkempinget választom. :) Azt beszéljük majd meg a fórumon, hogy ki hoz sátrat.

Autóval olyan helyen parkolunk majd, hogy hajóval el lehessen érni, ha véletlen valaki nagyon kifulladna.

Néhány életkép, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen értelmezzük az est pihenési formáit. :)

Peti 80 így gondolta

Fanni és Lilla egy faházat "bérelt". 

 

Fanni és Lilla

A sátorhelyek az elmúlt években be lettek járatva, viszont nem nagy kaland még éjszaka sem egy rendes helyet találni. Előre senki ne foglaljon szállást!

Végeztével pár látnivaló... de kérem, aki tud érdekes helyet, ne tartsa magában!

- Itt nézegethettek.

- Az első  és a tavalyi túra videóját pedig itt tekinthetitek meg:- Tavalyi beszámoló itt.- Néhány kép pedig az elmúlt évekből:

FanniMarciLilla

Pihenő Keszthelynélizomcsabi

Melyik a tank?

Freepalestina

Aliga

aliga2

Jelentkezés

E-mailben kell jelentkezni az alábbi címen: vago.csaba90@gmail.com

Amit tartalmazzon a levél:

- Név
- Telefonszám
- Ahonnan jössz
- Mikor érkezel
- Benne vagy-e, hogy csináltassunk egyenpólót


A fórumot használjuk arra is, hogy önszerveződően közösen tudjanak lejutni azok, akik egy országrészből jönnek.

Csaba