Rovat: Hírek - 0

Ugye milyen pikáns belegondolni, hogy mi is történne velem, ha az Amerikai Egyesült Államokban egy autó oldalát beütném egy ilyen feliratú bézbólütővel (kérdőjel nélkül)!?

Ráadásul egy olyan autóét, melyben többek közt egy nő is utazik. Egy olyan nő, aki enyhén szólva nem tűnik olyannak, mint aki az életemre akar törni. Magyarországon a történet elemeit "magyarra" (és cigányra) fordítva megtörtént az eset, és a többségi társadalom elleni izgatás nyomán el is ítélték az elkövetőket. No de a helyzet koránt sem ilyen egyszerű, hiszen van itt nekünk még index.hu és TASZ is! E csapatok önmagukban is kellőképpen szinten tartják a magamfajta vérnyomását, de ha összeállnak, akkor úgymond szlengesen egy "gyilkos" kombinációt alkotnak.


És persze nem csak szlengesen, hiszen társadalmilag e cselekmények valóban "gyilkosok", hiszen gyilkolják még a maradék "néplelket is" minden egyes nap, töretlen erővel. Az alábbi videót érdemes megnézni mert e két önzetlen társaságnak (csak ugye kérdés, hogy milyen irányban önzetlenek) sikerült a "médiamahina" esszenciáját ismét összekalapálni. Arról már nem is merek szót ejteni, hogy azokon a bizonyos kopaszokon van haj, birodalmi vaskeresztet láthatunk a képsorokon horogkereszt helyett (bár nálam a horogkereszt sem vág egybe a szkinhedekkel, hiszen egyetlen "náci" tisztet sem láttam 21 soros bakancsban, metró gatyában kopaszon azokon a régi fotókon és filmeken), illetve a "római" karlendítés lehet e érv arra, hogy az illető "náci"!? Bármit is jelentsen e szó azok számára, akik amúgy is minden fogalmunkat üzletszerűen eltorzították. Hiszen zavarosban jó halászni ahogy mondani szokás.

No persze ezek a srácok lehet, hogy szkinhedek voltak tényleg, bár nem annak tűnnek, de mondjuk rá! Lehet, hogy fajgyűlölők is voltak, hiszen aki bármit is tud a szkinhed mozgalomról az tudja, hogy közel sem arról szól mint amire a köznyelv használja e szót, de tegyük fel, hogy fajgyűlölők voltak! És akkor? Tényleg erről kell szólnia a fámának? Miért nem arról, hogy miért lettek fajgyűlölők, vagy miért kellett nekik ilyet átélni ha már a hátrányos helyzetűeknél mindig azt kell bemutatni, hogy hogyan jutottak ide!? Akkor egy szkinhed hogyan lesz szkinhed? Ő nem áldozat? Szerintem az. Ki az aki egy nőt vinne magával egy véres leszámolásra a cigánysor közepére!? Vagy mit jelent a szkinhed eszme!? Hiszen az ember annyira visszakérdezne a mélyen tisztelt ügyvéd úrnak, hogy ugyan fejtse már ki, ha már rákérdez, hiszen akkor ő biztosan tudja, hogy mit is jelent az, hogy szkinhed eszme. Vagy a vaskeresztről ő mit gondol? Vagy mekkora bűn az ha az embernek rövid a haja? És vajon miért nem jelentek meg a tárgyaláson az érintettek? Hol vannak a kérdések? A valódi kérdések! Ez nem más mint kondícionálás! Nevezhetjük agymosásnak is. Ne a konkrét esetet lásd benne, hanem a példát! Ha velem történne hasonló eset, símán leadnak a tévében egy képet amin éppen a színpadon lendítem a karom (ahogy a velem szemben lévő közönség szintúgy, hiszen így szokás ezekre a hippi-hoppi zenékre) és akkor én már egy rasszista-fasiszta-szkinhed lennék, főleg ha a Ha én cigány lennék című dalomból egy fél tőmondatot még a kép alá is vágnak! Igen! A média egy pillanat alatt összerakja neked a képet a fejedben, de mivel tévét egyre kevesebben néznek, az "online" világban az index.hu és a TASZ közös erővel még ettől is profibban összerakja a képet benned! Neked semmit sem kell tenned csak zöld utat adni és befogadni amit kapsz!

Szkinhed klubbok ahogy a videóban elhangzik. A facebookon például az én hozzájárulásom nélkül hozzáadathatnak engem bármilyen csoporthoz. Fél éve már nem is törölgetem magam, mert akkor az egész napom erről szólna. De csak egyszer történjen valami, nehogy véletlenül az legyen, hogy ez a szemét fasiszta ennek és ennek a klubbnak is tagja, látják itt a bizonyíték! Az emberek buták, és ezt a butaságot mindenhol kihasználja a "sötét oldal", ahol csak alkalma nyílik rá. És bizony van rá bőven alkalom, hiszen egyesek amiatt sírnak, hogy ilyen-olyan szigorú médiatörvény, de ha körbenézünk akár az index videói között, akár a tévében, akkor szerintem semmiféle szigorról nem beszélhetünk. Az én médiatörvényem valóban az lenne, de ami jelenleg van, az Szodoma és Gomora esete pixelekre fordítva. Közben az ügyvéd úr azt mondja, hogy nem egy cigánybarát társaságot látunk a képen. Rajta vágókép, amikor is a hölgy bólogat. Számomra nagyon gyanús, hogy az index egy kamerával dolgozott és egy másik bólogatást vágtak rá, bár tény, hogy nagyon hatásos, hiszen a hölgy eléggé megtörtnek tűnik, nyilván nincs lélekjelenléte ahhoz, hogy határozottan visszakérdezzen, hogy ugyan fejtse már ki az ügyvéd úr, hogy a képen milyen utalás van a cigánybarátságra, vagy annak ellenkezőjére!? Milyen szimbólumok hivatottak ezt, vagy az ellenkezőjét bizonyítani!? De itt csak az ügyvéd úr kérdezhet. Ez a bíróság. Nagyon alaposan nézzétek meg a videóban szereplő összes úriembernek az arcát akik azt sugallják a nézőnek, hogy itt valami szörnyű rasszista-fasiszta igazságtalanság történt. Na persze én sem gondolom, hogy az igazságszolgaltatás mint szó, valóban nem nevetséges, mert egy bíróság ugyan milyen igazságot tehetne. Sajnos e dolgot nem hagyjuk az életre, belepiszkáltak az emberek ebbe is, és láthatjuk, hogy hol tartunk.

A műsor végét már nem szeretném kommentálni, a "vagyok én olyan jó gyerek, hogy megmondanám" és hasonló elhangzottak mindenkinél menjenek a saját erre kialakított polcára. Végül a költői kérdésem még mindig ez lenne. Ha nekem lenne egy ilyen botom amerikában, és használnám akármilyen szinten, és még egy társaság is velem lenne... mi egyáltalán élnénk még, vagy maradhatnánk e az USA földjén? Szerintem komoly esélyeink lennének már a túlvilágra vagy a kiutasításra. Magyarországon viszont az én meglátásom szerint azoknak kell menekülnie akikkel szemben elítélnek valakit, de az egy napon szabadlábra kerül... és ki fog megvédeni téged és a családod "neveletlen" emberek bosszúvágyától? A rendőrség? A szomszéd? A jó Isten? Ki tudja ezekre a kérdésekre a válaszokat?

hill

(index nyomán)

hill