Rovat: Friss hírek - 0
A globalizmus lerombolta az önfenntartó falusi közösségeket, városba kényszerítette az embereket, szétzilálta az önellátást. Az emberek a betegségek és a boldogtalanság hatására ébredeznek, egyre tudatosabban akarnak élni. Európa népességcsökkenésének valódi oka VÁROSI LÉT. A stressz, a munkanélküliség, a céltalanság, a környezetszennyezés csökkenthető a városi lakosság vidékre segítésével.

A tábor a városi fiatalokat segíti a vidékre költözésben, a vidékieket segíti az összefogásban. Jövőképet, ÉRTELMES elfoglaltságot, önellátáshoz szükséges tudást ad a résztvevőknek. A városban élők zömmel nem működő, elméleti tudásokhoz jutnak hozzá, ezért nem látják, milyen jövőképek között választhatnak. A valódi, gyakorlati tudás segít a VALÓDI döntésekben.

Szeretnénk megmutatni, hogy a vidéknek van jövője, a hagyományokat felelevenítve és modernizálva bárki ÉLHETŐ életet élhet. Az önellátáson és a hagyományos tájgazdálkodáson alapuló paraszti társadalom évszázadokon át bizonyított, felfrissítve és aktualizálva az ősi tudást és tapasztalatot ma is alkalmas a tájban élő ember megtartására, akár a városinál jobb és egészségesebb körülmények között is.

A tábor programjából: 

Napközben forgószínpad szerűen, kis csoportokban folyik a gyakorlati oktatás, a szappanfőzéstől a sárfalrakásig mindenki mindent kipróbálhat. Esténként néptánc és néptánc tanítás, előadások, tábortűz teszi teljessé a programot:

  • néptánc-, népdal tanulás, népi játékok, népmese elemzés, játékkészítés,
  • kenyérsütés, szappan-, lekvár főzés, tésztacsinálás, csirkevágás, kopasztás
  • népi kismesterségek (agyagozás, fafaragás, nemezelés, szövés, kötélverés)
  • népi gyógyászat alapjai (kenés, gyógynövények gyűjtése, feldolgozása, piócázás…)
  • tábortűz, esti előadások (Géczy Gábor, Molnár V. József, Pap Gábor, Tóth Ferenc, …)


A gyermekek részére nem „gyermekmegőrző” lesz, hanem a saját szintjük szerint tanulják és gyakorolják a népi életmódot. Ha egyedülálló fiatal vagy, megtaláld a párod. Ha párosan jössz, megtalálod a célod. Ha célokkal jössz, megkapod a tudást. Ha tudással jössz, megkapod a reményt!

A tábor díja MAGosoknak és Népi Gyógyítóknak: 35.000.- Ft
vagy
6.000.- Ft/nap,

gyüttmenteknek: 40.000.- Ft
vagy 7.500.- Ft/nap,

családoknak kedvezmény!
Időpont: 

2015. július 11-17.

Az összeg tartalmazza a szállás (közösségi hálózsákos, vagy saját sátras) és étkezés (napi 3x) költségeit. Részvétel a jelentkezés sorrendjében, maximum 25 főt tudunk fogadni.

Jelentkezés: Géczy Gábor magyat@vnet.hu 20/3456787 Szeretettel várunk!

Forrás: magtar.hu

83as