Rovat: Országunkban - 1
Jó ideje már annak, hogy bérelt helye van a migráns ügynek a médiában. Lassan több lesz ez már, mint szimpla ügy, talán ez lesz Európa évezredes "záróbulija". Nem gondolom, hogy rettegve és minden pillanatban a legrosszabbtól tartva, de tudom, hogy össze kell most fognunk. Ne keressünk oldalakat, hogy én "migránspárti" vagyok te meg "magyarpárti", és "zsaruellenes" vagyok vagy "zsaruellátós".

Azért használom így pontosan ezt a két szót, mert nagyrészt megint képtelenek vagyunk oldalak nélkül létezni. Megint nem tudunk a ló közepén ülni, vagy az egyik, vagy a másik oldalon érezzük jól magunkat. Nyilván valahol azt mondhatnád, én sem teszek egyebet... Mégis a magam védelmében annyit hadd szóljak, ha az orvosainkat küldenék le a határra akkor is, de ha a kőműveseket küldenék oda kerítést építeni, akkor is pontosan ugyanígy írnám ezt a cikket neked. 

De itt és most, a rendvédelmi dolgozók segítésével kapcsolatos állampolgári kezdeményezésről, a "Zsaruellátó" Szerveződésről írnék néhány gondolatot, illetve hasznos információkat azzal kapcsolatban, hogyan lehet segíteni.  

A közösségi oldalakon fellelhető hozzászólásokon, hogy úgy mondjam, bár meg nem lepődtem, de megdöbbentem. Megint csak azt kell kérjem tőletek, mint ahogy kértelek benneteket a berzétei árvaháznak tartott gyűjtés során, hogy görgessétek el a saját utatokból az akadályokat. Ne ragadjatok, ne ragadjunk le annál, hogy miért mi segítsünk. Egyszerűen csak aki tud, ragadja meg az alkalmat, hogy segíthessen, és érezze, lássa az adományokat felsorakoztató képek mögött azt a rengeteg civil, jószándékú embert.

Magam részéről én akkor is ezt éreztem, mielőtt eljuttattam volna a csomagot, és azután csak még inkább. 

Tudom, hogy akik a saját korlátjaikat nem tudják átlépni, azok csak haragudni tudnak. Olyan emberekre, akik akkor is csak a munkájukat végezték, amikor épp megírták azt a rohadt csekket. Tudom, tudom, van olyan, aki kevésbé jóindulatú... Urambocsá' biztos voltak, mindig is voltak a hatalommal visszaélő rendőrök. De mutasson nekem valaki egy szakmát, amiben nincsenek hibás elemek. Ez nem szakma kérdése, ez emberség kérdése. 
Ezúton jelezném, nincs rendőr rokon a családban, és nincsenek rendőr kapcsolataim sem... 

Tudom azt is, hogy sokakban felvetődött, hogy lehetett volna ez korábban is így, hogy az árvizek idején a homokzsákot pakoló katonáknak, tűzoltóknak, vagy az önkéntes, a lakosságot ugyanúgy védeni kívánó honfitársainknak is segíthettünk volna ilyen módon. Tudom, nem tettük... Legalábbis nem így, ahogy most. 


Kép forrása: 89.5 music fm  2013. júniusi árvízvédelmi védekezésben résztvevő tűzoltók pihenőidő közben

Mégis itt az ideje a tetteknek, így, vagy úgy... Idő, pénz, energia, mindegy milyen formában, de érezzék ezek a fiúk-lányok, hogy egy emberként állunk mellettük. Mert nem az ő saruk, hogy ide jutottunk. Félre kell tenni mindent, ami eddig volt.

Fontos megjegyezni, nem szabad engedni, hogy bármilyen párt felhasználja ezt a nemes ügyet a saját politikai céljaira, még akkor sem, ha tudjuk, hogy a Rendőrség mögött és a Honvédség mögött a Belügy- és a Honvédelmi Minisztérium áll, innentől elválaszthatatlan a politikától. Mégis, mivel mi, az állampolgárok, a ránk és a hazájukra felesküdött rendőreink, katonáink (tűzoltóink, mentőseink és katasztófavédelmiseink ) segítése céljából szeretnénk a tőlünk telhető módon, a törvények betartásával segíteni, így engedtessék meg, hogy így döntsünk. Aki segíteni akar, segítsen Emberként!

Aki áskálódni akar, és azt gondolja az egész kezdeményezésről, hogy "kamu", hogy nem ér célba és egyebek, vegye fel a kapcsolatot nyugodtan a szervezőkkel, el lehet őket kísérni, jól is fog jönni a segítő kéz a pakolásban...

Tisztelettel kérek mindenkit, szokjunk le arról, hogy rosszindulatú megjegyzésekkel hányjuk tele akár csak a "zsaruellátós" üzenőfalakat, vagy arról, hogy ok nélkül vádaskodunk. Azon érdemes eltöprengeni, hogy a magyar lakosság, akár a férfiak nagy része nincs sem testileg, sem lelkileg abban az állapotban, hogy egy valós probléma esetén hatékonyan tudja megvédeni, akár csak a saját családját (elnézve a helyzetet, van is miért aggódni). A srácok, lévén hogy ez a dolguk, megteszik ezt most, de jön a tél, az erejükből ők is veszíteni fognak... Tudjátok néha már komolyan elhiszem, hogy nekünk Mohács kell... 

De térjünk vissza a segítségre! Tekintettel arra, hogy közel sincs még vége, van lehetőség a tettek mezejére lépni. Az események pörögnek, jelenleg azon dolgoznak a szervezők, hogy az egész adományozás gördülékenyebbé váljon, hiszen a törvényeket eddig is betartották, mégis egyszerűbb volna legalább erre az időszakra hatályon kívül helyeztetni azt a rendelkezést, amely tiltja, hogy civilek szolgálatban lévő rendvédelmi dolgozóknak nem anyagi támogatást nyújtsanak. 

Jöjjenek hát az információk, a cikk végén pedig néhány igazán szívmelengető kép!

Központ email címe: zsaruellato@gmail.com Facebook oldala

Az országos hálózatot az interaktív térkép tartalmazza, melynek nevére rákattintva megjelennek a kapcsolat információk is. 

A külföldi magyarjainkhoz a szervezők az alábbi felhívást jelezték:

Külföldön élő honfitársaink!

Rengetegen kérdeztétek, hogy miképp tudnátok támogatni a határainkat védő rendőröket, katonákat.
A jövőben, aki támogatná kezdeményezésünket, megteheti online vásárlás formájában, úgy, hogy szállítási címnek az alábbi gyűjtőpontunkat jelöli meg:

Kőbányai Wolf Polgárőrség
1105 Budapest Maláta utca 10/B
Áruátvétel: 9-16.00 óra között
Köszönjük!83as


2015-10-12 14:03:51 - M.Peti
4 hozzászólás
"<span>Mi veletek voltunk, és veletek vagyunk,</span> <span>mi veletek élünk, és veletek halunk...." Az október 10.-i gyűjtéssel ez a kis cetli is útra kél..... </span>
1