Rovat: Országunkban - 0

Elérkezett hát az idő a valódi összefogásra. A helyzet nemzetközi szinteken is aggasztó, nem csak a délről érkező menekült áradat, hanem az ukrajnai válság következményeivel is számolnunk kell hamarosan. Nekünk is, és Európának is. Itt nincs helye az egymás visszatartásának, az áskálódásnak. Nincs helye pártoknak, vallásoknak. Egy vallás van, ami inkább vállalás:  "Összefogva, egymást védve." 


2015. szeptember közepén egy összejövetelen, Kecskeméten, megmutatták az emberek, hogy szükségünk van egymásra és ezért tenni is szeretnének. Talán most az egyszer nem ragaszkodunk a politikai hovatartozásunkhoz, vagy hova nem tartozásunkhoz, talán megértjük, az effajta széthúzás valós bajt hoz ránk. Tudjuk, hogy már baj van, és bár jön a tél, talán mérséklődik a menekültáradat, mégis tavasszal egy ettől jóval nagyobb hullámot jósolnak a szakértők, valamirevaló lépéseket pedig nem látunk egyik ország részéről sem ennek megakadályozására.

Számításba kell venni, hogy itt komoly gondok lehetnek, ha ez így folytatódik tovább. Mivel civilként korlátozva vannak a segítségnyújtási lehetőségeink, az Újszövetség, akinek alapítótagjai közt van a Magyar Családellátót megalapító Király Roland is, megtalálta a módját, hogy hogyan tudnánk valós segítséget nyújtani a határainkon szolgáló katonáinknak!

Az alábbiakban az Újszövetség facebookos oldaláról idéznék néhány bejegyzést, tekintettel azokra, akik egy "népszerű mondás" szerint "nem léteznek"...

Figyelem, felhívás!


Megkaptuk az engedélyt a Honvédelmi Minisztériumtól a kitelepülésre. Beremendre megyünk egy ellátó század mellé, 2015. október 10.-én kezdünk. Sajnos szükség van ránk, mert az ellátmány silány minőségű a helyi százados szerint is. A kitelepülés előkészületeit megkezdjük. Sok mindenünk van, de amiből biztosan több kell az a gázolaj és a hús.

Bármilyen élelmiszert, amit felajánlotok, Kecskemét-Kadafalva, Darázs u. 1.-be kell eljuttatni, amit Király Edina fogad majd (+3620/662-86-07). Akinek a főváros közelebb van, Budapestre is tudja vinni, az Örs vezér tere környékére, e választás esetén telefonon előre kellene egyeztetni Szabó Gáborral (+3670/603-83-48).

Tehát, amire nagy szükség volna:

  • hús (van hűtő tárolni)
  • krumpli
  • hagyma
  • répa
  • zsír
  • fűszerpaprika
  • fokhagyma
  • gázolaj (írjátok a kannára a neveteket és a telefonszámotokat, hogy vissza tudjuk azokat adni)

Kérés:
amit szeretnénk, hogy csak normális minőséget kapjunk és adjunk.


A kitelepülésen semmilyen pártot és ideológiát nem képviselünk, sem öltözetben, sem szavakban. Magyar emberek vagyunk, és kész!

Kezdeményezők:

  • Vágó Csaba (+3670/580-06-18)
  • Király Roland (+3620/662-86-06)

Mi az Újszövetség?


Most összefogást kell teremtenünk a bevándorlás megfékezésére. A nagy- és nemzetközi politika szálait sok minden irányítja, de az alulról szerveződő, ilyen mozgalmat (mint az Újszövetség) csak valódi értékek mozgatják. Ide, a velünk akadékoskodókat, a világmegváltó gondolatokat magából ontó, kizárólag a menekültek jogaival foglalkozó embereket ez alkalommal nem várjuk, de olyanokat sem, akik szeretnék félholtra verni bárkit is! Csak olyan emberek csatlakozzanak, akik bármilyen módon, tettekben is tudják segíteni a közös munkát, amellyel építeni, erősíteni szeretnénk Magyarország védelmét.

Mik legyenek ezek a tettek? Azokat közösen fogjuk kitalálni. Például: a kerítésépítés segítése a honvédséggel együtt, kenyérsütés és ételfőzés a határmenti katonáknak és rendőröknek, szemét eltakarítása a menekültek után, stb. Ezek csak példák, de bármilyen értelmes ötlet jöhet.

Ne felejtsük el, senki, semelyik környező ország nem fog segíteni, soha nem is segített, és ha igen, akkor is csak addig, ameddig az érdeke kívánta!

Senki ellen nem, csak a magyar emberek jogaiért küzdünk.
Jelmondatunk: Összefogva, egymást védve.
Király Roland
kezdeményező"

Azoknak, akik azt gondolják, ez túlzás, vagy túl van reagálva, javasolnám, tájékozódjanak. Ne hagyatkozzanak népszerű hírportálok tudósításaira, ekkora médiaoldalak sosem függetlenek a politikától.

De főleg emlékezzetek egy pillanatra apáitokra, nagyapáitokra, fiútestvéreitekre, akik egykor katonák voltak. Mert attól, hogy most harmincezres az állományunk, régen nem így volt ez. Biztosan állíthatom, anyáink, nagyanyáink, lánytestvéreink hasonló helyzetben egy pillanatra sem haboztak volna, segítsenek-e. Ilyen szolgálatot nem lehet tisztességgel teljesíteni, ha nincs megbecsülve az ember. Tudom, nehéz számodra elhinni ebben az undorítóan önző világban, de a támogatás jól esik, még azoknak is, akik ezt elvből nem ismernék be. 

Rolandék, Csabiék felismerték azt, hogy nincs idő tovább kifogásokat keresni. Nem lehet harmincezer embertől elvárni, hogy megvédjen egy tízmillió lakosú országot. Főleg nem úgy, hogy egyelőre még mindig a széthúzás javára dől a mérleg... De együtt ezen változtathatunk, ha az "egy szív egy dobbanás", nem csak szavak szintjén fog létezni. 

Aki a Magyar Földre Mozgalom keretein belül szeretne segíteni, az október 10.-i, jubileumi bográcsozáson lehetősége van Gábornál leadni az adományokat(hús kivételével, mivel arra sajnos nincs tárolókapacitás!), amelyeknek az elszállítását addigra leszervezzük. Csaba testvér gondolataival zárnám ezt a pár sort, melyet az Újszövetség oldalán szintén megtalálhattok. 

"Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől. Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, lehúzzák a lefolyón, és a helyüket elfoglalják azok a népek, amelyekben van életerő, lendület, bátorság, Teherbe ejtik feleségüket, csobogó élet veszi őket körül. A mai Európa langyos állóvíz, ahol sok ember egyik legfőbb gondja a fogyókúra, az alakformálás és értéktelen, csillogó kacatok gyűjtése, a testet, lelket megrontó élvezetek utáni hajsza. A Jóisten, úgy látom, a migrációs kérdéssel egy jó nagy fakanalat ragadott, és elkezdte kavarni ezt a hatalmas fazekat. Isten azt szeretné, hogy térjünk észhez, térjünk meg, különben elveszünk. Ne magunkra aggatott címkékkel jelezzük, miben hiszünk, hanem legyen gerincünk, jól definiált értékeink, amelyekhez tartjuk magunkat. Ne nyafogjunk, hogy de nehéz a feladat, hanem küzdjünk. A focicsapat sem siránkozhat, ha erős az ellenfél, hogy jaj, összeesküdtek ellenünk, tervet eszeltek ki, hogyan győzzenek le bennünket! Küzdeniük kell, megfogalmazni saját elméletüket, hogyan nyerhetik meg a meccset! Az most a kérdés, káoszba süllyedt harmadik világ lesz-e Európából, vagy a tolerancia, a becsületes munka, a párbeszéd útján mi leszünk képesek segítő kezet nyújtani, hogy mindenütt megteremtődjön egy rendezett, békés világ. Nem lehet folyamatosan félrevert harangok zajában élni, ezért nyugtassuk meg magunkat, s arra összpontosítsuk erőinket, ami a feladatunk. Jókedvvel, örömmel, gyermekekkel töltsük meg a Kárpát-medencét, mert az ország mindig azé lesz, aki élettel, gyermekkel tölti meg. Ha nem lesz gyermek, a légüres teret a máshonnan jövő emberek töltik be. A demográfiai kérdés az egyik legfontosabb a Kárpát-medencében. Ha ezt nem tudja népünk megoldani, legördül számunkra a függöny."

Mióta hírt adtunk erről a gyűjtésről, azóta a legelső kitelepülés lezajlott:

Újszövetség - Kitelepülés beszámoló - Bóly83as