Rovat: Országunkban - 0
Az esemény tulajdonképpen egy flashmob! Ha mindenféle koncertekre és politikai pártokra több ezrek kíváncsiak, akkor egy ilyen "béke flashmob-on", mint ez, százezreknek kellene részt venniük. Milyen üzenete lenne, ha a Békességért gyűlik össze (több) százezer ember, és nem mondjuk az internetadó bevezetése (magyarul egy huszadrangú dolog) ellen?! Reméljük, hogy veled is találkozunk ott!


Az esemény linkje: Meditáció a békességért flashmob 

Az időpont: 2015. október 18. vasárnap 15:00 - Városliget


Hogy mi is valójában ez az egész? Laár András már korábban hosszabban is kifejtette, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk:

Kedves Barátaim!

Úgy látom, hogy eljött az idő: a Tudat erejével kell megfékeznünk ezt a riadalom-agresszió-mohóság-brutál folyamatot, amely külső körülményeinket egyre inkább eluralja. Migránsok, agresszorok, harácsolók, áldozatok, mérgezés, háborúk töltik ki tudatunkat, másfelől pedig a luxuséletre való felbujtás cukorszirupos jófejkedő képei. Természetellenes lószarokat kell megvennünk, miközben konkrét mérgezésnek vagyunk kitéve minden síkon.

Külsődleges eszközeink nincsenek, hogy ezt a folyamatot megváltoztassuk, de rendelkezésünkre áll a személyes Tudatunk ereje, amely egylényegű az Egyetemes Tudattal.

Valójában nincs semmi a Tudaton kívül, mert minden a Tudaton belül van. Az összes jelenség, és az azokkal kapcsolatos tapasztalatok mind a Tudatban jelennek meg. Az összes érzékelés, érzet, gondolat, szándék, a múlt emlékei, a jövőre vonatkozó elképzelések mind a Tudatban jelennek meg, de még az az elképzelés is, hogy létezik egy "külvilág", még ez is a Tudaton belül van. Sőt, ha csak feltételezzük, hogy esetleg mégis csak van "valami" a tudaton kívül is... már ezzel a feltételezéssel azt a "valamit" behoztuk a Tudaton belülre. Nincs semmi a Tudaton kívül!

Ez a mi szerencsénk. Mert így van esélyünk arra, hogy személyes Tudatunk erejével változást hozzunk létre a magunk, és mindnyájunk életében. A Tudat ereje megsokszorozódik, ha együtt gondolunk ugyanarra. A gondolat ereje pedig, ha az akarat veszi a hátára, teremtő erővel bír. Teremtsük együtt meg a legfontosabb feltételt, ami nélkül nem lehet normálisan élni, a BÉKESSÉGET!

Ne "békét" akarjunk, mert az egy rosszízű kijelentés azok után, hogy a "béke" megteremtése érdekében miféle hadseregek hány szerencsétlent gyilkoltak halomra. Vagy gondoljunk a "békefenntartó erőkre"! A béke kifejezéshez sajnos túl sok vér tapad.

Ám a BÉKESSÉG pont az, ami nincs meg. Nem lehet egy másodpercig sem nyugton lenni. Az emberek egymást hibáztatják mindenért. A politika a legsötétebb módszerekkel uszít mindenkit mindenki ellen, a legpusztítóbb indulatok gerjednek mindennapjainkban, közben egyre nő a fenyegetettség érzés...

Azt találtam ki, hogy összehívlak benneteket egy flash mobra, amelynek célja a BÉKESSÉG megidézése. Október 18-án vasárnap, valahol Budapesten, de még nem teljesen biztos a hely, délután 3 órakor találkozzunk! (Majd még közzéteszem később, hogy pontosan hol.) Maximum 1 órát vesz igénybe a dolog, a gyülekezéssel, és a szétoszlással együtt. A lényegi rész egy félórás közös meditáció, amely az OM MANI PEME HUNG mantrára történik. Ennek a mantrának a jelentését ezen a facebook oldalon, egy-két éve kifejtettem már:

Magyarul azt jelenti: MINDENKINEK LEGYEN JÓ! Ez az Egyetemes Jóakarat mantrája, mert minden lény felé áldást, harmóniát, békességet küld. Ez a szándék nem köthető egy bizonyos valláshoz, mert minden vallás alapja a Szeretet. Ezért bármilyen vallású is valaki, vagy akár vallástalan, ez a Cél közös. A mantrát megzenésített formában a Tündértantra zenekar játssza majd, és az énekléshez lehet, szabad, de nem elvárt csatlakozni. Ha valaki csak csendben hallgatja a zenét és átéli a jóakaratot, amely mindenkinek jót kíván, az tökéletes. Ettől az akciótól azt várom, hogy jeleket kapunk arra nézve, van-e értelme az efféle Tudati összefogásnak. Én hiszek benne!

Szeretettel: Laár András


Laár András Facebook oldala

Szabo_Gabor