Rovat: Országunkban - 0
Nyolcadszor fut végig a Fénylánc a világon az év legsötétebb napján, december 21.-én. A kedves barátainkat és olvasóinkat ismét egy hús-vér közös égi eseményre szeretnénk meghívni. Idén először a Magyar Földre baráti társaság szervezésében Normafán is lesz tűzgyújtás, az ezzel kapcsolatos információkat szedtük össze az alábbi cikkünkben.


(Indiában, Kanadában, Dél-Amerikában, Európa több országában is szerveznek tüzet.)

Géczy Gábor ebben a két videóban pontosan elmondja, hogy mi is a Fénylánc, és miről szól:

"Nyolcadszor fut végig a Fénylánc a világban az év legsötétebb napján. A nyolc a kezdet és a vég egybeérése, a végtelen. Eljutottunk a disznók vályújáig. Ez a vég, nincs lejjebb, és nincs tovább, VÁLTOZNUNK KELL! Élve Istentől kapott szabad akaratunkkal kikértük, és eltékozoltuk jussunkat: a levegőt, a vizeket, gyermekeink jövőjét… Minden recseg-ropog, közeledünk a káosz felé, és ahogy nő a sötétség, az emberekben nő a félelem. DE! Az ember legnagyobb lehetősége és isteni feladata az ÁTLÉNYEGÍTÉS! Az ember az egyetlen lény, aki jóból rosszat, a rosszból jót tud csinálni. Már megtapasztaltuk a létrontás következményét, megtanultuk a leckét, használjuk végre isteni képességünket jóra! Ne félj a káosztól, az eddigi formák ledőlése csak lehetőséget ad az újnak. A káoszból mindig új rend fogan, és ezt a rendet együtt fogjuk megálmodni, szövetségben Istennel, családunkkal, közösségeinkkel, nemzetünkkel! Mindenki várja és akarja a változást, nem vagy egyedül!"

Természetesen mindenki hozzáteheti a saját fényét. Én, illetve remélem mondhatom úgy, hogy mi, idén a Normafánál (is) jelen leszünk. 

16:45 - találkozó a Síház előtt, innen együtt megyünk át a helyszínre
17:00 - a szertartás kezdete, terveink szerint egy barátunk gitárral fogja kísérni az énekeket
18:00 - tűzgyújtás

A szertartás után beszélgetés, amíg a tűzifa elég. Véleményem szerint ezért (is) fontos a Fénylánc, hogy újra egymásra találjanak a mai világban, ahol rengeteg erő dolgozik azon, hogy mindenki magányosnak érezze magát. Így hát sokat tehetünk az életünkért, és a közös(s)égünkért, ha az év legsötétebb napján, ahol a legkevesebb a fény, újra egymásra találunk, és fényt teremtünk. Szeretettel várunk hát mindenkit!

Az eseménnyel kapcsolatos esetleges friss információkról a facebookos adatlapról tudtok tájékozódni. Az első máglya a Szent Mihály-hegyen, a Börzsönyben gyullad ki, ezt az adatlap borítóképen lévő tájékoztatón is olvashatjátok. 

A Fényláncról bővebben itt olvashattok, a térképet ide kattintva érhetitek el, a honlapon lehetőség van "saját fénnyel csatlakozni", ha ezen a linken keresztül bejelölitek a pontos helyszínt, ahová a tűzgyújtást szervezitek!

Amit érdemes lehet hozni: étel-, ital kóstoló, meleg ruhák, mécses, gyertya. Mécsest vagy gyertyát, aki tud, hozzon magával, a tavalyihoz hasonlóan idén is szükség lesz rá!

Bármilyen kérdésre szívesen állok rendelkezésre!

Ha valaki úgy gondolja, hogy jön, kérem, hogy jelezze ezt nekem bármilyen formában!

Hálás köszönettel:

Szabó Gábor
+36706038348
E-mail: 94szabogabor@gmail.com
Facebook

Szabo_Gabor