Kedves olvasók, országunk közepén! A lélekkovács már izzó kemencéjével várja azokat a kalandorokat, akik a darabokat össze akarják olvasztani. Nektek szól elsősorban ez a felhívás, kapjátok el a fonalat!

Kőházy Ferenc, azaz FankaDeli, ötletét a hétköznapokban kamatoztatva, spirituális-önismereti-kiscsoportos beszélgetéssorozatot szervez Kecskeméten. Azért ez a megfogalmazás, mert talán mind a három szó kellően fontos az igazi kérdések megszüléséhez. Szeretettel vár mindenkit a környékről, akik úgy gondolják, hogy túl kevés lett a közös gondolkozás a világban mára. Az ötlet a Magyar Földre Mozgalom nyári elvonulásán már többszörös sikert aratott, kiscsoportos beszélgetések mentén kerül most be a hétköznapokba.

FankaDeli elmondja, hogyan bontakozott ki ez az egész:

"Néhányan tudják közületek, hogy már 8. éve, minden nyáron tartunk egy 5 napos elvonulást. Sok előadással, beszélgetéssel, játékkal, sírással és nevetéssel. Ezeken az elvonulásokon minden nap van egy úgynevezett kiscsoportos beszélgetésünk, ahol 20-an, legfeljebb 30-an nekifutunk az élet nagy dolgainak, egy kis plusz segítséggel, amit most nem részleteznék. Ezeket a kiscsoportos beszélgetéseket szeretném valamennyire sűrűbben, mondjuk úgy a hétköznapjainkba is elhozni, hogy ne csak évben egyszer legyen rá lehetőség."

Továbbá felhívja a figyelmet technikai információkra:

"Szeretném ha tudná minden érdeklődő, hogy ez a nyílt beszélgetés teljesen kiegyensúlyozott lesz a terveim szerint! Nem egy előadó vagyok, nem egy tanár és a szó klasszikus értelmében közel sem mester! Persze sok száz ilyen beszélgetést levezettem középiskolásoktól kezdve deresedő "felnőtteknek", amit sokan előadásnak hívnak, de én tudom, hogy ezek nem azok. Nem átadok valamit nektek, hanem a közösen feldobott labdát fogjuk közösen lecsapni! Aztán, hogy az mandiner vagy nets lesz, az számomra is pont ugyanúgy a láthatatlan jövő, mint bárki más számára! A lényeg, hogy a rokonainkon, munkatársainkon és szomszédainkon túl - kiket attól még kiváltképpen szeretünk vagy szerethetünk - tudjunk kicsit mélyebbre is ásni, vagy magasabbra ugrani! Legalább néhány hetente egy-két órára."

Fúrunk és faragunk nagy kérdések közt
Festünk és lakkozunk apró holmikat
Mosunk és szárítunk fájdalmat
Lesünk és mesélünk örömöt
Csiszolunk, gyalulunk múltat
Ültetünk, s öntözünk jövőt
 
Helyszín: Bánk Bán utca 6.
Időpont: 2016 Február 16. 19:00

Aki teheti, érjen oda időben, legyen szíves, hogy a beszélgetést a legkevésbé zavarjuk. Köszönjük együttműködéseteket.

Az esemény adatlapján értesülhettek a részletekről, vagy tehetitek fel technikai jellegű kérdéseiteket.

fdani