Kedves jelen-lévők!

Idén is megrendezésre kerül a hagyományosnak mondható elvonulásunk.
A II. Magyar Földre Baráti Találkozó időpontja 2016.07.06-10 között lesz, a már szintén megszokottnak mondható Kunsági Majorban.Az elvonulás minimum 100 fő jelentkezésével kerül megszervezésre, a helyszín  kapacitása a sátorhelyek figyelembe vételével ”végtelennek” mondható, de az étkezési lehetőségeket szem előtt tartva maximum 150 fő.

Kunsági Major
Cím: 6041 Kerekegyháza, Kunpuszta 76
GPS koordináta: É46°55´59.61´´ - K19°25´19.23´´


A programok szervezés alatt állnak, de aki(k)/amik biztosan lesznek:

  • Táncház
  • Páros és csoporttánc
  • Íjászat (pusztai (tradicionális), Vadászreflex, Csigás)
  • Lovaglás, lovas kocsizás
  • Előadói est
  • Tábortűz
  • Dobolás
  • Felajánló asztal (bármi amire nincs szükséged, és úgy érzed másnak hasznos lehet)
  • Jelmezes retro buli
  • Hangtál (szükségeltetik: polifoam, takaró, és párna)


A korábbi évekhez hasonlóan az idén is várjuk a javaslatokat (hozzászólásként) azzal kapcsolatban, hogy kit látnátok szívesen az elvonulásunkon.


Jelentkezni az mftabor@gmail.com címen lehet. További részletek később!

A csoportkép - VI. Magyar Földre Baráti Találkozó - Elvonulás 2014:A tavalyi táborról néhány beszámoló:

„Nem akarok egy embert kiemelni a sok közül akikkel összebarátkoztam, hiszen nagyon sokan vagytok, bár nem vagyok egy bulizós, bőbeszédű ember, mégis úgy érzem befogadtatok, és ez nagyon jó érzés.
Az előadások egyszerűen fantasztikusak voltak, bár sok minden volt amivel nemértettem egyet, és nem tudtam beilleszteni sehogy se a saját igazságomba (persze ez nem jelenti azt hogy a jövőben ez nem történhet meg, lehet csak nem voltam felkészülve rá, vagy az adott pillanatban nem koncentráltam eléggé, és nem értettem meg teljesen), mégis úgy érzem rengeteget tanultam” 
Várnai Márk - 2015„Minden nap annyira tartalmas volt, annyi tapasztalással, élménnyel teli, hogy bármennyire is gyönyörű a magyar nyelv, ezt én nem tudom kifejezni. El tudnám mesélni mi történt, de az érzést nagyon nehéz lenne átadni. Annyi dolgot csináltam életemben először, hogy kicsit olyan ez, mint ha újra megszülettem volna, és egy újszülött szemével csodálkoznék rá a világra. S ha mélyen magamba nézek, egy részem valóban a táborban maradt. Pontosabban az akadálypálya porával, vérrel és verejtékkel vegyülve folyt le a zuhanyzóba szombat délben.”
Madarász Viktor – 2015„Amit még észrevettem, az volt, hogy általában ha tudják, hogy látássérült vagyok, akkor nem mernek nyitni, közeledni felém, itt ez is máshogy volt, rengeteg emberrel beszélhettem.
Végül, de nem utolsó sorban, az is bebizonyosodott, hogy véletlenek nincsenek. Ennek is megpróbálom a történetét leírni viszonylag röviden:
A retró buliban éppen üldögéltem, egyszer csak leül mellém egykori iskolám leendő tanárja (ekkor még nem tudtam), elkezdtünk beszélgetni, és meséltem, hogy a Vakodából ebben az évben ballagtam el, ekkor megtudtam, hogy ő meg lehet, hogy ott fog tanítani, végül szóba jött, hogy azért van itt, mert meghallotta a sulirádióban a Szivárvány végén c. számot, én pedig elmondtam, hogy szerény személyem válogatta a zenéket.”
Kovács Ádám – 2015„Legszívesebben egyenként leírnám minden egyes emberrel történt személyes sztorimat, mert valóban elképesztő érzelmeket, energiákat sikerült váltanunk. Bizton állíthatom, hogy ez volt a legjobb elvonulás, amit valaha megéltem. Jól tudom, hogy Feri nagy mestere annak, hogy alakítsa a találkozó, s azon belül az egyes "egyedek" :) hangulatát, s úgy érzem végre éltem a lehetőséggel.”
Székely Ferenc – 2015„Ez az öt nap többet ért nekem, mint az egész év. Számomra minden nappal jobb lett az egész. Feloldódtam köztetek… Egyszerűen nem tudok negatív dolgot írni, életem legjobb döntése volt közétek elmenni. Az előadások is sokat adtak nekem. Pap Lajos előadása előtt még nem tudtam, hogy megyek-e mert olyan fáradt voltam, hogy alig tudtam nyitva tartani a szemem, végül is megérte ott lenni, hogy enyhén fejezzem ki magam.”
Kakuk László – 2015

„Másfél nappal korábban két másik táborozóval a Fórumnak köszönhetően összehoztuk, hogy félúton felvettem őket és onnan már együtt utaztunk. Edinával és Kristóffal már odafelé jó hangulatban telt az út, pedig csak ott ismertük meg egymást. Hamar felismertük, hogy eddig milyen kifogásokkal hitegettük magunkat, hogy miért nem jöttünk el. Amikor odaértünk, úgy éreztem egyből , hogy itthon vagyok, haza érkeztem. A hely szépsége és az ott levő emberek együtt azt hiszem valami olyat teremtettünk, ami tényleg kívülről nem fogható fel..... hanem csak átélhető.” 
Lengyel Márk – 2015„Leírhatatlanul szeretlek titeket és köszönöm, hogy általatok megtanulhattam igazán, hogy mi is az a hála. Én a legtöbbet a táborban tőletek kaptam. Azonban minden egyes program hozzátett ahhoz, hogy elinduljak az emberré válás útján. Géczy Gábor előadása a férfi, nő és gyermek kapcsolatáról igazán elindított bennem valamit, amit leírni képtelen vagyok.( az ajánlott könyvét rögtön meg is vettem a helyszínen) Papp Lajos bácsi csilingelő, mesélő hangja még mindig a fülemben cseng…imádtam! Mede Feri pedig helyre rakott…fejben és testben is! Na meg a poénjai, köszönöm, hogy nem maradtam ott az ágyon! :P De hogy még megemlítsem az íjászatot is…nem azért meg ezért…de egy picit jól esett az egómnak az az első hely na…” 
Kiss Petra – 2015 

„Erről az 5 napról egyszerűen nem lehet beszélni. 5 nap csoda, amit nem lehet szavakba önteni... Nem próbálkozom, mert felesleges. Megéltem, megéltük együtt, közösen.” 
Dombay Csilla – 2015 „A szombat esti buliban olyan felszabadultan táncoltam és annyira jól éreztem magam Veletek, mint eddigi életemben még soha, sehol. Hihetetlen volt megtapasztalni. A búcsúzáskor Feri ismét rátapintott a lényegre. Ott nyert teljes értelmet a kihúzott kártyám. Akkor döbbentem rá, mit is jelent nekem ez az egész. Minden erőmmel azon voltam, hogy visszatartsam a sírást.” 
Visnyei Bettina – 2015

„Észrevettem magamon és másokon is, hogy szebb lett a bőrünk, hogy ez a harmóniától, a rendszeres és egyidejű étkezésektől vagy attól van e, hogy szinte egész nap kint voltunk a levegőn, azt nem tudom, lehet, hogy az összes teszi. A sátrazás meg aztán főleg megdobja az egészet, amikor egy minőségi nap után hullafáradtan kidőlök és pár óra alvással feltölt a föld, az csodás érzés, azért Papp Lajos megtaníthatta volna a 2 órás alvás technikáját :) És talán az egyik legjobb dolog maradt a végére, még soha nem tudtam olyan nyíltan és őszintén beszélni a testvéremmel, mint utolsó este, ezt is köszönöm nektek, ha csak ennyi történt volna, akkor is érdemes volt elmenni. :)” 
Kis Kinga – 2015

A közös rajzunk - VII. Magyar Földre Baráti Találkozó - Elvonulás 2015:A csoportkép VII. Magyar Földre Baráti Találkozó - Elvonulás 2015:

"Tengeralattjáró" a jelmezes retro buliról:


Hangulatkép a retro buliról:
A videós kedvcsinálók: 
 

 

Dongi