Rovat: Dalok - 1
Amikor valami jó történik, akkor két ember kell, hogy kiálljon a színpadra. Az egyik könnyes szemmel el kell hogy mesélje a közönségnek, hogy mennyire jó. Mennyire jó, hogy ez megtörténhet. Vele is, a közönséggel is. Mert részesei lehetnek ennek a csodának. Annak a csodának, amit bódulattal élsz át, mégsem tud egyetlen mikroszkóp sem magyarázni! 

Minden egyes tett, ami célba ért, mutatja az utat, jelzi, hogy nem késő, mert ha megtapasztalsz adni...de úgy igazán...azt csak egyszer kell! Lehet elszúrja az ember, mert még akkor is csak magára gondol, vagy éppen eltéved a bizonytalanság erdejében...De csak egyszer tapasztalja meg igazán...Nem fogja tudni levakarni magáról az érzést, hogy mester lett. Az ilyen emberek mindent képesek lesznek felépíteni együtt.

A másik pedig, könnyes szemmel el kell hogy mesélje a közönségnek, hogy mennyivel jobb lehetne. Mennyi mindent elpusztítunk. Nem érti, miért nem kapjuk el a szálat! Amikor olyan éles a játék, és olyan nagy a tét! El kell hogy mondja, nem örömében zokog, mert bár a virág él, de fuldoklik. Porban fuldoklik, mert nincs víz! Nincs víz, mert nincs tisztaság a világban! Elmondása szerint, nem tudja, hogy van-e örök élet. És ha van, őt az sem nyugtatja meg! Mert bárhova kerül, lelkében a tudat, hogy a pusztítást hány embernek kell még átélnie. Mert amikor lehetett, az emberek nem léptek. Ő sem lépett.

A nyakán térdeplő velejéig romlott, gusztustalan, undorító politikai réteg és az ezzel járó megrögzött, élhetetlen életirányzatok, továbbá a padlón fekvő szakmainak gúnyolt zsűribizottság, akik épp szabadítanák ki a nyakukat, sem voltak elegek ahhoz, hogy elhallgattassák a még halálra nem ítélt egyedek ösztönös gondolatait és az abszolút prioritást élvező, megkérdőjelezhetetlen hozzáállásukat az élethez...

ami annyit tesz...

Nem szeretünk gyilkolni...

Jöjjön a cikk lényege:


"You think you are Gods!
But everyone Dies!"

Jóllehet túl agresszívnak tűnhetnek ezek az egyébként teljesen hideg fejjel írt sorok. De nem. Ez nem agresszív. Az az agresszív, amit több százezer európai állampolgár szavazott meg itt, több tíz éven át. Az RTL Klub és TV2 reklámjai között sosem lesz elrejtve, hogy 400km-el arréb vér folyik. A híradóban sem adják le. Sőt, azt sem fogod látni soha, hogyan működik egy darálógép, amibe állatokat dobnak be. Ott nincs kérdés. Gerinc, szív, lyukas, folyós szemek. Ez a virsli.
Magyarország egyébként tele van gyógynövényekkel. Rátaposol az első alkalommal mikor kiérsz a mezőre félévente egyszer. Közben csak kapkodnád a levegőt, ha elmondta volna az ország egyik legtehetségesebb gyógynövénykutatója, hogy egyébként te ezt 2-3 ezer forint értékben veszed meg havonta a gyógyszertárban. Te persze erről nem tudsz, mert a TV-ben ezt sem adják le. Szóval amire te rátaposol, azt régen megette a disznó. Meg még egy csomó másik állat is. Még csak gondoskodnod sem kellett magadról, más megtette!
Ma meg hogy élünk? Még csak mérgezned sem kell magadat, a génmódosított kajákat már javában etetik velük. Igen, igen, igazad van. Magyarország még hivatalosan GMO mentes. A kis gombolyag mégis leesett az asztalról, és elkezdett gurulni...és az a kérdés fogalmazódott meg a lélekben, hogy vajon most, amikor bemész a tescoba, és kaját veszel, azt hol termelik meg "neked"? Én nem tudom...vagy csak nem akarom tudni...


When strangers are coming...

They come to your house,
They kill you all
and say,
We’re not guilty
not guilty.

Where is your mind?
Humanity cries.
You think you are gods.
But everyone dies.
Don't swallow my soul.
Our souls

We could build a future
Where people are free
to live and love.
The happiest time.

Where is your heart?
Humanity rise.
You think you are gods
But everyone dies.
Don't swallow my soul.
Our souls.

Mikor idegenek jönnek...
Bemennek a házadba...
Megölnek titeket...
És azt mondják nem bűnösök..
Nem bűnösök...

Hol van az eszed?
Az emberiség sír
Azt hiszitek Istenek vagytok
De mindenki meghal (körülöttetek)
Ne nyeld le a lelkem
A lelkünk

Egy jövőt építhettünk volna
Ahol az emberek szabadok
Hogy éljenek és szeressenek
A legboldogabb időkben

Hol van a szíved?
Az emberiség felemelkedik
Azt hiszitek Istenek vagytok
De mindenki meghal (körülöttetek)
Ne nyeld le a lelkem
A lelkünk

fdani


2016-05-19 14:31:54 - fdani
7 hozzászólás
Daróczi Dávid írta: "<span>Hát. Az írás tetszik. A dal is tetszik, és magával ragad az egész produkció, de valami mélyen mintha az ellentettjét váltaná ki belőlem.. valami fura, fojtogató, rossz érzés ural el a végére, akárhányszor megnézem/hallgatom"</span>
1