Ne hagyjuk elveszni a minőséget! Egyszerűen arról van szó, hogy ami egy régi mesében 2 percben össze van foglalva, az a mennyiségű információ egy "modern" mesében 1 óra alatt sem fogalmazódik meg! Ez sajnos nem vita tárgya. Ezt látni kell.
 Persze semmit se kell, de ha meggyőzzük magunkat arról, hogy a téglatest az gömb, le fogunk úgy élni egy életet, hogy sosem tudjuk meg mibe ütöttük be a lábunkat, és miért vérzik. Elképesztően sokkolóan hathat egy-egy ilyen felismerés, ha komolyan vesszük. Teljesen felesleges mellébeszélni, én a fél gyermekkoromat a régi mesékkel, másik (utóbbi) felét az újakkal töltöttem meg. Illetve kaptam az arcomba. Nyilatkozhatok úgy is, mint áldozat, mert nem lenne benne csúsztatás.
 
 
 
 
Kezdjen el mindenki gondolkozni akinek fontos a (leendő) gyermeke élete. Ez nem a mindhalálig a szentimentalizmusért lobogója alatt íródott. Mindenki tudja, hogy ez nem azért íródott, hogy mi majd mesterlázadóknak nevelve gyermekeinket hős polgárháborút robbantunk ki amiben a politikai/társadalmi "elitet" és a rezsimet megdöntjük. Még egyszer, ez NEM erről szól! Egészen egyszerűen arról, hogy tartsuk nyitva a szemünket, igenis vannak még igényes lelki/szellemi energiaforrások, nem kell sokat mozdulni értük, hála az internetsztrádának. Éljünk emberként, legyünk mindenre nyitottak, a műveltség ne számítson cikinek. Ismerjük meg hazánkat, ismerjük meg önmagunkat. Tudjunk minél többet a világról, és ettől ne legyünk stresszesek! Egy csajszival beszéltem a minap, közölte, hogy ő nem akar tudni semmit "azokról a dolgokról", mert egyszerűen túl stresszes miatta. Ez hiba! Stresszelni nem szabad azon amin nem tudunk közvetlen változtatni. Viszont realizálni kell a helyzetet, hogy mivel és kit/mit támogatunk! Ez azért fontos, mert ezután kétszer is meg fogjuk gondolni hova költjük a pénzt! Aztán mennyire jó érzés lesz ha tudjuk, hogy már évek óta jól döntünk! Ahelyett, mint amit most csinálunk: évek óta a szőnyeg alá söpörjük, hogy nem feltétlen jól döntünk.

Egyszerűen lusták vagyunk magunknak minőségi életet teremteni, ez a helyzet. Ez, hogy a NÖDIK-től 1000 forintért gyakorlatilag elképesztő mennyiségű vetőmagot lehet rendelni a legkülönfélébb hazai tájfajtákból, magáért beszél! Ahogy az is, hogy mindenkit unszolni kellett rá! Szörnyű mély hibernálásban szenved akit nem motivál egy saját kert! Teljesen mindegy mennyire béna! Itt megrendelték egy páran a 10 adagot, volt akinek csak 2-3 féle volt ami bejött, de az a retek olyan kiegészítő volt a tojásrántotta mellé amitől lefordulsz a székről, olyan jó! Kár is magyarázkodni és félrebeszélni. Mondom ezt én, aki a saját szobáját sem tudja rendbe rakni! De ennek nem kell mindig így lennie! Majd jön egy csaj, elcsavarja a fejemet, aztán szebb lesz a szoba mint Édesanyáméké! Az üzenet egyszerű. Nektek is legyen motiváció! Biztos, hogy van. Mekkora hazugság lenne tagadni. És az is biztos, hogy ez mindenkinél eltérő. De nem létezik hogy a Facebook görgetésnél megálljon az élet...Úgyis tudjátok, hogy amire nincs szüksége a szervezetnek, mert nem használja, azt LEBONTJA! Biológia alapfok! Tegyetek ellene! És jók legyetek, a nyár is nagyon jó lesz, főleg a tábor.

fdani