Szeretettel meginvitálom a társaság egy részét nagynénémék vendégházába. Ez konkrétan Demjénben található (Egerszalók mellett) egy termál+barlang fürdővel szemben. Nyugodt, csendes természeti környezetben.

Ezt bizonyos rendszerességgel gondolnám majd a későbbiekben. Az első alkalom Szeptemberben lenne, időpontja még kiválasztásra vár, de elsősorban a Szeptember 16-17-18 a jelölt! Ez a legkedvezőbb a beosztásomat nézve, tehát amennyire lehet, próbáljunk ebben gondolkodni. Esetleg, ha mégsem sikerülne többeknek elintézni, akkor, ami szóba jöhet még a 9-10-11 vagy a 23-24-25. Pénteken (melo/suli után, kinek mikor jó) már lehetne érkezni, hogy több mindenre legyen időnk. A lényeg, hogy legalább 8-10 fő kellene az egészhez.
A ház 12 férőhelyes 2db 2ágyas és 2db 4ágyas(1-1 francia ággyal) szoba van. Szükség esetén a szomszédságában lévő vendégház(ak) is tud(nak) helyet biztosítani az éppen aktuális befogadó képességhez mérten. "Minden szoba saját zuhanyzós fürdőszobával rendelkezik. A szobákban tv, műholdas csatornák, hűtőszekrény szolgálja a vendégek kényelmét."
„A vendégház több pontján található pihenőhelyek biztosítják a vendégek nyugalmát: az első terasz és a medence előtt elhelyezett pihenő a termálfürdőre nyújt kilátást, míg a hátsó udvaron található hintaágy és a hűs árnyékot nyújtó filagória csendet és nyugalmat biztosít.”
További lehetőségek: medencézés, csocsó, darts, grillezés, bográcsozás, szalonnasütés. Kisgyermekek részére homokozó, csúszda. Íjászat is elméletileg szóba jöhet a vendégház mögötti tisztáson, ha lesz igény rá. Ezt még augusztusban fogom a helyszínen megérdeklődni jobban.

Kinti pihenős rész (háttérben az íjász terep lehetősége):


„Az ajtón túl” : Szemben található közvetlenül a termál és barlangfürdő. : http://www.demjengyogytermal.hu/cascade-barlang-es-elmenyfurdo-0
Lehetőség lenne egy 3 hektár szőlős terület megtekintésére (kérdések felvetése ezzel kapcsolatosan), boros pincék a faluban. „Tenisz (2 000 Ft/óra 1500 m távolságra), Uszoda (1 050 Ft/nap 8 km távolságra), Horgászás (3 500 Ft/nap 6 km távolságra), Túra lehetőségek (500 m távolságra)” Eger (kb.15 perc gépjárművel) , Sirok (kb. 25 perc gépjárművel), itt esetleg a várhoz el lehetne látogatni valamikor. Innen nem messze van már Recsk, ahol egy igencsak idilli környezetben laknak nagynénémék a tópartnál. Itt egy kis billiárdozásra is lenne lehetőség akár. Ezeken kívül is lehetnek még más ötletek majd, közösen fogjuk eldönteni úgy is, hogy mi legyen a program.
Árak : 4000/fő/éj. Lehet készpénzben és SZÉP kártyával is fizetni. (SZÉP kártya jó több vendéglátós helyen is a környéken, és a termálfürdőnél is elméletileg)
A helyről további képek, tudnivalók itt találhatók: https://szallas.hu/gerendas-vendeghaz-demjen?checkin=2016-09-14&checkout=2016-09-15&ref=list&adults=2
Kérném , hogy akiknek felkeltettem az érdeklődését mihamarabb jelezzen vissza a Mozgalom találkozó topicba, vagy a bazsa004@freemail.hu, -ra az időpontot illetően, és, hogy péntek vagy szombat tudna érkezni. Nekem is úgy kellene intéznem a szabadnapjaimat (agu. elejéig), és a házat. Utána már csak a fix időpont lenne a kiírásban. Kérdések is jöhetnek a fentebb említett helyekre!
Remek lehetőségeket rejt magában a környék, unatkozni biztos nem fogunk! ;)
Termálfürdő szemben:

Medence:

A recski tónál:


 

BaLa