Rovat: Friss hírek - 1
Nemrégiben a Szabadság téren békés tüntetés folyt az amerikai őslakosok földjéért, a Standing Rock rezervátumért. Kőolajvezetéket tervez oda az örökké éhes hatalom, és az indiánok által Fekete Kígyónak nevezett vezeték folyókat, erdőket pusztít el, ha végül megépül.


A világ több országában tüntetések folynak az értelmetlen pusztítás ellen, hiszen nem csak Standing Rock van veszélyben. Kérdezhetnénk, hogy mi közünk nekünk Amerikához, de ez a harc már rég túlnőtte az országhatárokat.

Az emberiség gyorsvonata a vesztébe robog. Bár évek óta folyamatosan nő a biciklisek, a vegetáriánusok, a természetvédők, vagyis a tudatosan élők száma, de eközben a másik oldal sem tétlenkedik. Néha elfelejtjük, hogy ugyanazon a bolygón élünk és nincs alternatíva – a Marson még mindig túl magasak a telekárak.

Az erdőirtás, a folyók és tengerek szennyezése úgy érinti az én életemet, ahogy érinti a szomszédomét. Ha ezt megértjük, máris egy lépéssel előrébb vagyunk. Ha teszünk is azért, hogy ne csak elszenvedői legyünk a természet irtásnak, átszakítjuk a célszalagot!

Fogjunk össze, hallassuk a hangunkat! Szeretettel, de kitartóan munkálkodjunk azért, hogy ne a pénz, hanem a jóság uralkodjon a Földön! Tat Tvam Asi – egyek vagyunk. És együtt legyőzhetetlenek leszünk!

Suhanna

Tudatos Fiatalok Közössége

Videó az itthoni eseményről:Sevaster1, a lelkes, és kiváló magyar feliratozó, aki aktívan figyelemmel követi az eseményeket, és sokszor frissen be is számol róluk a Facebook oldalán, így írt a történtekről:

Röviden az észak-dakotai események alakulásáról:

A dakota indiánok és a hozzájuk csatlakozó más törzsek folytatják a békés ellenállást, és felkészülnek a télre. Arrafelé nagyon kegyetlen a tél, gyakran fordul elő akár mínusz 30-40 fokos hideg. Mark Ruffalo, aki egyébként teljes mellszélességgel áll ki mellettük, és azt nyilatkozta, hogy sohasem látott még ilyen békés, tisztelettudó és szeretetteljes ellenállást, mobil napelemes kocsikat küldött, hogy ezzel is segítse az indiánokat. (Angol nyelvű link)

Emellett adakozásokból kb. 1 millió dollár jött össze, ennek nagyobbik része az erőszakos rendőri beavatkozás után.

Egy ismeretlen személy 2,5 millió dollárt fizetett ki a letartóztatott indiánok szabadon bocsátásért.(Angol nyelvű link)

A dakoták elszántságát nem csak az magyarázza, hogy szeretnék megvédeni ősi földjeiket, ami egyébként egy korábbi szerződés szerint őket illeti, hanem tisztában vannak azzal is, hogy milyen sok környezeti kárral jár a vezeték megépítése és működése. A csővezeték az eredeti terv szerint fehér emberek területén haladt volna át, de ők nem engedték, érthető módon. Velük viszont nem packáztak úgy, mint az indiánokkal. A The Associated Press szerint az elmúlt két évben csak Észak-Dakotában 292 olajömlés történt a már megépült vezetékekből, amelyekből mindössze egyet hoztak nyilvánosságra. (Angol nyelvű link)

Anonymous pedig ma közzétette annak a 17 banknak és vezetőik nevét és elérhetőségeit, amelyek a DAPL olajvezeték építését finanszírozzák. Érdemes tanulmányozni őket, „igazi nemzetközi vállalkozás". (Link)

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatala hiába szólította fel a vállalkozást a vezetéképítés leállítására az emberi jogok súlyos megsértése miatt, és hiába ígérte Obama a leállítást, folytatódik a csővezeték építése. De az indiánok nem adják fel.Kitartást, Összetartást, Békét, Boldogságot és Szeretetet kívánunk mindenkinek!

Forrás:

Suhanna, Tudatos Fiatalok Közössége, és Sevaster1

Szabo_Gabor


2016-11-26 17:34:27 - Imko
9 hozzászólás
Egy videó arról, miként bánnak a tényleg fegyvertelen tüntetőkkel az amcsi rendőrök, akik egyébként állig fel vannak fegyverezve! https://www.facebook.com/unify/videos/1338461416165446/?hc_ref=NEWSFEED
1