Rovat: Hírek - 0

A regisztrációval és az SMS-el kapcsolatban nem szeretném, hogy egy újabb lerágott csontot teremtsünk, de egy utolsó utáni passzust még engedjetek meg!

Egy barátom írt nekem egy levelet, melyből nem állom meg, hogy ne ragadjak ki egy részt. Nem a múlttal kapcsolatban célzom ezt az üzenetet, vagyis nem szeretnék változtatni a jelenlegi regisztrációs eljáráson, viszont a jövővel kapcsolatban úgy gondolom építő jellegű lehet e néhány sor, és ebben a megfogalmazásban talán azok is megértik, akik az én verziómat nem látták át olyan tisztán.


Íme a levél egy részlete:

"Pár napja olvastam, hogy ingyenessé teszed újra a mf.hu-t. Említetted, hogy alig néhány "fizetős" regisztráció érkezett, és ez természetesen keserű pirula, amit le kell nyelni.
Akkor jutott eszembe a "hogyan tovább" kapcsán, hogy mivel sajnos szemmel látható a tudatosság hiánya még mindig, el kell fogadnunk a következőt:
ugyanúgy, ahogy mondjuk egy számítógépes szoftvernél a "felhasználóbarátság" alapvető kritérium, ezt te sem ugorhatod át.
Az emberek nem fognak pénzt fizetni, vagy akár egyetlen szalmaszálat is keresztbe tenni azért, hogy felnyisd a szemüket és szembesítsd őket a szakadékkal, ami felé száguldanak. Nyilván ezt számukra nem jó hallani, ez nem "szórakoztató", ez nem "showbiznisz"... Ők arra lettek kondícionálva, hogy pénzt 2 dologért adjanak: materiális, anyagi értékért, illetve szórakoztatásért... Esetleg a 2 dolog egyvelegéért, lásd plazmatévé..
Nyilván te is tudod, hogy pont ez a rendszer csapdája.. A rendszeren csak pénzzel változtathatsz, viszont akinek megvan hozzá a pénze már nem akar rajta változtatni.
Ezért bízom abban, hogy esetleg sikerül beindítani a Jobbiknak például a fideszes "helyi Théma" c. újság mintájára saját ingyeneshetilapját, ami kissé könnyedebb hangvételbe csempészve próbál majd ébreszteni. Akinek a szemét fel lehetett nyitni a pacekba mondott igaz szóval, az már "lát". Ez viszont látjuk, hogy sajnos még nagyon kevés, úgyhogy nincs más hátra: valamilyen módon "felhasználóbaráttá", könnyedebbé, majdhogynem szórakoztatóvá tenni a körítést, amibe belecsempészed a kivonatolt igazság-ampulláidat valahogy. Mint a börtönbe küldött kalács közepébe sütött reszelő..."

hill

hill