Rovat: Hírek - 0

A tegnapi napon végre elszántam magam, hogy egy sérülésemből adódó nyolc hónapos kényszerpihenő után újra edzésbe álljak...

Egy korábbi csapatomhoz "kéredzkedtem le" egy kis ráhangolódó mozgás gyanánt, gondolván így az első lépések megtételéhez ez a közeg is tökéletes lesz. Mikor megérkeztem a pályára, az öltözőben persze akadtak ismerős arcok korábbról, és mostani irományom is ezen illetők egyikének köszönhető.


Szóba kerül ilyenkor természetesen a pénz, az átigazolások időszakában gyakori téma ez a játékosok között, még ha esetemben nem is valami magas osztály magas juttatásaira kell gondolni. Azonban abban a bajnokságban, ahol a tegnap meglátogatott csapat szerepel elvétve akad egy-egy olyan egyesület, aki pénzt tudna fizetni egy-két játékosának.

Visszatérve korábbi emberünkhöz - akivel már ismerősként üdvözöltük egymást érkezésemkor - elmesélte, hogy még ennél az osztálynál is eggyel lejjebb, név szerint "BLASZ 1B"-ben van egy csapat ahova őt nagyon hívják, még pedig olyan havi összegért, ami gyakorlatilag egy minimálbért kitesz havonta, és annál a bajnokságnál 3-4 szinttel feljebb is sok csapatnál csak ácsingóznak ilyen gazdasági háttérről. Ebben a pillanatban megcsörrent a telefonja, és épp az adott klubtól hívta megint az edző, hogy akkor várják már, és mikor megy edzésre, stb-stb...

Mint utána barátom elmesélte, ez valami vallási/egyházi hátterű csapat, onnan van ilyen biztos anyagi háttér. Rájuk még később visszatérek!

Tehát elkezdődött az edzésünk, és a bemelegítés közbeni pihenők során néhány szót váltottam a pályaedzővel. Érdeklődött felőlem, aztán néhány mondat után már az előbb említett budapesti másodosztálynál (1/B) tartott, hogy ott ő két csapatot tud akik pénzt fizetnek. Említette a "Szent Pál Akadémiát", meg a másik, ahogy mondta:"Ahol az a volt miniszter véd.."

Nos, hát itt tartunk: mikor NB2/NB3-as szinten is sok csapatnál csak néhány ezer forintot tudnak kifizetni heti 4-5 edzésre járó félprofi játékosoknak (vagy azt sem, csak több havi csúszással jó esetben), addig ennél 3 osztállyal lejjebb, az előbbiekhez képest "libakergető" szinteken havi 4-5 db "deákferenccel" szinte szó szerint dobálóznak. Persze, eme rövid kis iromány esszenciája, hogy ezek a csapatok is kevéssé meglepő módon valamilyen relevanciában köthetők "bizonyos" körökhöz:

A Szent Pál Akadémia honlapját megnyitva kapásból szemünk elé tárul Németh Sándor hitgyülis könyvének reklámja, majd a bemutatkozó fülecske alatt ki is fejtik, hogy szoros együttműködésben állnak a Hit Gyülekezetével. Ráadásul zárójelesen megjegyzem, érdekes módon mezük sem piros-fehér-zöld:

 

A szép kék-fehér csíkokon a mezszponzor a Hetek című hetilap

 

A "miniszteres" klub pedig ahol anyagilag kiemelkedő ezek szerint a háttér nem más, mint Bajnai Gordon csapata, 43. számú Építők néven fut:

(kép: hvg.hu)

Nos tehát kedves olvasó, még panaszkodni mernek a magyar labdarúgásban dolgozók, hogy kevés az anyagi keret, mikor ötödosztályban is képesek bizonyos klubok havi komoly összegeket leperkálni. Ja, hogy ezek a klubok valahogyan pont Németh Sándorhoz és Bajnai Gordonhoz köthetők..?!

Ugyan, hagyjuk már azokat a fránya összeesküvéselméleteket! Tiszta "véletlen"!

 

Cs187

2012. 02. 03.

csabi187