Rovat: Hírek - 0

Évek óta figyelem a hazai és a külföldi rap szcénát, ennek ellenére nem vagyok szakértője a témának, arról nem is beszélve, hogy nem is igazán értek a magyaron kívül más nyelvet annyira, hogy a zene üzenetét pusztán hallgatás útján megértsem. Van azonban olyan is amihez nem kell nyelveket beszélni, hogy megértsek.

Elég csak nézni, hiszen hála a modern technikának és a Thug Life Clothingnak igazi kultúrális csemegében lehetett részem. A TLC életre hívott egy mozgalmat, mely célul tűzte ki, hogy egy egy rapperen keresztül mutat meg európai városokat.


Végre egy jó kis projekt mondtam magamban, végre már nem csak az öregedőben lévő néger rapperektől hallom, hogy Englwood meg Compton mekkora király (gondolom ők mióta befutottak már Malibuban meg Beverly Hillsben élnek, de arról mégis, hogy lehetne rappelni.) Természetesen nem azt kaptam amit vártam , de igazság szerint nekem voltak valósgtól elrugaszkodott igényeim. Tisztában voltam azzal, hogy a francia videókban inkább afrikai arcokat látok majd.

 

Az mondjuk nekem egy kicsit sok, hogy a csávó As-Salamu Alaykum köszöntéssel indít, ami kábé annyit jelent, hogy béke veled, utána meg egy olyan klip jön amiből az erőszak sugárzik. Arról nem is beszélek, hogy a szám Párizsról szól, nem Algírról vagy Tuniszról.

A német videók is megérnek egy misét, szerintem az előadók jelentős része nem kizárólag német felmenőkkel rendelkezik.

 

 

A manusok úgy pózolnak a török zászlókkal mintha csak Isztambulban csapatnának, meg a fegyverek is előkerülnek. Érdekes, hogy annak a kisebbségnek, amely a Németországban elkövetett súlyos bűncselekmények szignifikáns részéért felelős, joga van nemzeti zászlóval és fegyverekkel pózolni egy klipben,  kíváncsi lennék mi lenne, ha egy határon túli magyar csinálna valami hasonlót.

A legszebb az egészben az, hogy a két videóban látható emberek és viselkedések egyértelműen bemutatják, hogy miért hamvába holt és egyben veszélyes a multikulturalizmus. Én mindent láttam csak békés, beilleszkedni vágyó, a befogadó nemzet kultúráját tiszteletben tartó embereket nem. Félre ne értsetek ez nem rasszizmus, mert az embereket a viselkedésük alapján kell megítélni, itt a lehetőség, hogy megítéljük őket a látottak alapján és átgondoljuk, hogy jó hippi módjára hagyjuk, hogy a jövőben átvegyék a helyünk, vagy átgondoljuk, hogy nekünk mit kell csinálni, hogy ne mi legyünk a fegyver rossz végén.

 

DonProvenzano

csabi187