Rovat: Hírek - 0

Szeretem a meséket, szeretem a titkokról szóló történeteket.  

Ha a világ és annak irányításáról olvasunk, vagy nézünk filmet, elő-elő hozzák, az illuminátusokat és vagy a szabadkőműveseket. Ez utóbbi koránt sem annyira titkos és nem is annyira rejtett dologról van szó, semmint a titkolózás alatt valami egészen más lappang.


A szabadkőművesekről, amit lehet tudni is olyan információk, melyek bár érdekes konspirációkhoz vezethetnek, de talán sokkal egyszerűbben a valójukban, de az ember már csak ilyen szereti a cirkuszt, főleg ha van hozzá egy kis ennivaló is. mert mit érdekel tulajdonképpen minket ezek a szervezetek? Hallunk róluk, belecsempészve filmekbe, regényekbe, valami titkos rendről hallunk, akik minden fontosabb pozíciójú taggal bírnak, akik furcsa, szertartásokat végeznek, de ugyanakkor, olyan magasztos küldetéssel is bírnak, ami már alapjaiban cáfolat lehetne, igazi tevékenységükre és vagy az elméletek el információk sületlenségét illetőleg. Az illuminátusok, vagy megvilágosodottak olyan személyek, akik beépültek jó száz évekkel ezelőtt minden olyan pozícióba, ami nagy fontossággal bír, beépültek mindenhová titokban, még a szabadkőművesekhez is aki

Az ember szereti elhinni a legképtelenebb dolgokat. Vegyük a szabadkőműveseket, és az illuminátusokat. Nem igazán kell külön említeni a két szervezetet, de külön írom, mégis mert nem mennék bele most komolyabb elemzésbe, csupán egy felismerésemet szeretném közreadni, azoknak, akik mélyebben tanulmányozzák esetleg az ügyet és számukra meg persze másoknak is érdekes lehet és remélhetőleg újabb kérdésekhez vezethet. Kezdjük ott, hogy az illuminátusokról, a megvilágosodottakról, tartják azt, hogy a világot irányítók táborát erősítik vagy, belekeverik őket is a nagy káoszba, amit a rengeteg teória alkot. Nekem ezzel kapcsolatban volt egy felismerésem, mégpedig az, hogy ők magunk megvilágosodottaknak tartják magukat, de ebben az esetben ez, hogy férhet össze a világuralmi tervekkel? Ez olyan, mintha Buddha, visszatért volna és elfoglalja helyét a királyságában miután a fa alatt felébredt, vagy Jézus beállt volna a kereszténység élére. Ami már leírni is borzalmas butaság. De aki azt állítja megvilágosodott, már kilóg a lóláb, de ha még anyagi javakra is vágik, akkor ott valami egészen más világosodhatott meg. Nem hihetjük, hogy aki megvilágosodik, az zsarnokoskodni fog, ha az illuminátusok, valóban megvilágosodottak lennének, és ilyen minőségben működnének, akkor egész biztos nem a sátánnak kötnék össze őket és nem a világ irányítói, intsem "megmentő" lennének. Ezen ajánlom végig szaladni gondolatban, hogy-hogy is lehet ez.

A másik, dolog, hogy a szabadkőművesekről, akik többnyire Amerika alapító honatyái közt is ott voltak és bár számtalan "nyomot" lehet felfedezni, korántsem egy olyan társaságot takarhat, mint amit beleképzelünk, vagy amit elhitetnek velünk. Hallunk páholyokról, fokokról. De mit jelentsem mindez? Ha annyira titkos, akkor hogyhogy mégis tudhatunk róluk. Ha a nagy titkok őrzői és beavatással adják át a tudást, akkor miféle tudás lehet az? Mit tudhatnak, amit én nem? Minden bizonnyal, a pénzel ügyesen bánnak, de korántsem hinném, hogy olyan nagy az ő titkuk. Az ő titkuk, hogy nincs titkuk csupán egy olyan díszlete a valóságnak, ami jó nagy árnyákot vet, és ott megférhet bármi, amiről nem tudunk. sokkal inkább látom a világ irányítóit, pár bankárban, mintsem, olyan öregemberek köreiben, akik összeülnek szabadkőművesek és leosszák a lapokat. különben is, a szabadkőművesség nyitott elvileg és bárki csatakozhat, bármi faji meg különböztetés nélkül.

Bárhogyan is legyen, nem kell mindent lenyelnünk és kézpénzként kezelni. kételkedjünk és törekedjünk, kérdéseket formálni, de még jobb, ha csak képlékeny képként értelmeznénk bármely információt.

Zárásként, nézzük meg a dolognak azon oldalát is, hogy ezzel a címszavakkal, hogy „szabadkőművesek”, „titkos társaságok”, „illuminátusok” és sorolhatnám, nem-e csak a felelősséget akarjuk-e át testálni másra?

Legyen az irányunk, előre és felfelé.

Kesneme

törölt felhasználó