Rovat: Hírek - 0

Az index.hu bulvár szekciójának egy friss cikkében mindenféle érdekes dolgot írnak "rólam", bár ezen nem is csodálkozhatunk. IDE kattintva el is tudjátok érni! 

Az index.hu oldalon a korábban "rólam" megjelent cikkek fényében valóban egy szavunk sem lehet, hiszen az a minimum, hogy "celebként" vagyok aposztrofálva. Amikor éppen mást akartak sugallni akkor őrült jobbikos voltam. Most celeb. Most más képet kell festeni rólam, ennyi. A "repperről". Ettől már sokkal izgalmasabb, hogy "szánalmasnak" titulálja embertársai viselkedését a cikk írója. Ha még egy-egy kommentelő ilyen kifejezéseket használna, azért a mai társadalmak szellemi mélyrepülése közben nyilván nem szólhatnánk "egy rosszt" szót sem. De itt már sokkal többről van szó! Itt már a kommenteklők minősége avanzsálódott magává az "újságírássá". Ez azért izgalmas, nemde!? Csak a vicc kedvéért szedjük pontokba a felmerülő kérdéseket!


- Mióta vagyok én celeb? És az mi a francot jelent vajon?

- Mikor vesztem össze Busta Zsoltival? Én nem tudok "összeveszésről".

- Mit jelent az, hogy valaki szánalmas? Én embereket látok, akik ilyen vagy olyan okból, így vagy úgy viselkednek. Ahogy e cikk írója is. De vajon miért intek óva mindenkit ennek a kifejezésnek a használatától?

- Busta zenéinek stílusával vagy a tartalmával nem tudtam azonosulni valójában!? Jó kérdés, igaz-e!?

- A FankaDeli nevű ember (vagyis én) vajon hogyan írja a nevét?

- Haverok voltunk-e avagy barátok?

- Hogyan érti vajon a cikk írója, hogy szakítás?

- Milyen csatáról beszél a cikk írója?

- Az általam nem ismert csata hol tart a mai napig?

- Mikor üzent nekem Zsolti, vagy én neki a facebookon?

- Vajon annak a jelenségnek, hogy egyre több rádió játszik "újra", van-e köze ahhoz, hogy egy ilyen olvasott helyen elkezdik terjeszteni a "Teribe veremet"!?

- Vajon az én válaszomat Zsolti dalára (dalaira) miért nem helyezték ki? Nem volt elég hely az oldalon?

A cikk pedig nem több mint néhány mondat, és nem kell hozzá kiemelkedő intelligencia, hogy meglássuk: gyakorlatilag egyetlen egy mondat sincs "rendben" benne. Az olvasottság pedig sok "tízezres".

Ami pedig további kérdés számomra, hogy vajon hogyan mehet a mai napig a youtube rendszerén, illetve akár az index.hu aloldalán egy ilyen szövegű dal úgy, hogy legalább álszentségből megkérdezné az olvasót a weboldal, hogy elmúlt-e 18 éves!? Természetesen az egy pofon a szarnak, de legalább mégis mutatná, hogy esetleg még érdekel valakit, hogy ne 12 évesek bömböltessenek olyan szövegeket, melyek később valóban tönkre fogják tenni az életüket. Erre vajon mikor fog felfigyelni a társadalom?

Erről jut eszembe. A napokban jártam Budapesten és a villamosok egy ilyen szövegű reklámmal vannak kidekorálva:
Védje meg gyermekét az online veszélyektől!
Majd alatta:
Mi megvédjük ami az Ön számára a legfontosabb!

Na vajon milyen reklám volt ez? Hát persze. Norton Antivírus. És az emberek csak nyomulnak az utcán, mint a barmok, és senki nem szól egy szót sem. És tényleg. Az online veszély valóban egy vírus volna? Kit érdekel a pornó, az a sok rettentő horror meg mindenféle ocsmány film, a facebook, az ilyen-olyan oldalak, ugyan... az online veszély az egy vírus te buta, nem ez! És természetesen "mi" megvédjük az Ön számára legfontosabb dolgokat! Mit? A letöltött pornóimat? Vagy horrorjaimat? Vagy illegális játékaimat, esetleg zenéimet? Mit véd meg, ami tényleg a legfontosabb számomra? És ezt a reklámot nézi sok millió ember, nap mint nap itt a Kárpát medencében, és úgy nézem senkinek nem szúr szemet egy-két hozzám hasonló őrültön kívül... és táplálódik a program az agyukba szépen, hogy mi a "fontos" és mi a "valódi veszély". Értem, hogy érdemes egy Lady Gaga klippet kielemezni, mert valóban a "sátán bibliája" van benne, és értem én, hogy fontos utánanézni a világ nagy pénzügyi kérdéseinek... de az igazán ütős agymosás és szellemi nyomorúság közvetlenül az orrunk előtt van! Ezek a reklámok az igazi mélyhangolás! De erről senki nem beszél.

És ilyenkor mit tegyek én? Írjak a Velvetnek, hogy legyenek kedvesek javítani a cikket!? Ó! Már régen nem is élnék, ha ilyesmire még valahogy időt és energiát kellene szakítanom. 

Kedves olvasó! Én nem szeretném lenyomni a torkodon, hogy úgy lásd a világot ahogy én! Lásd úgy ahogy te látod! Csak végre láss!

Kőházy FankaDeli Ferenc

hill