Rovat: Hírek - 0

A férfi válogatottunk nyolc év után ismét kvalifikálta magát az olimpiára, a nőknél a Fradi KEK-döntőbe, a Győr pedig BL-döntőbe jutott!

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29–27-re legyőzte Brazíliát a göteborgi olimpiai selejtezőtorna második napján, így második mérkőzését is két góllal nyerte meg. Az olimpiai kvalifikáció már szombaton eldőlt ezt követően: Svédország legyőzte Macedóniát, így a svéd és a magyar válogatott utazhat Londonba!


 

A Győri Audi ETO KC csapata bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe, az idegenbeli négygólos vereség után ugyanis hazai pályán 31–23-ra legyőzte a román Valceát.

(Képek: NSO, MTI)

A rossz periódus most szerencsére nem tartott olyan sokáig, mint Romániában, a magyar csapat rendezte sorait. Tíz perccel a vége előtt már látni lehetett, hogy a négygólos győzelem is elég lehet, a végére azonban éppen kétszer ekkorára nőtt a különbség. Ebben nagy szerepe volt Katrine Lunde Haraldsennek, aki egymás után hatástalanította az egyre reménytelenebb román próbálkozásokat. A véghajrában már mosolygó győri játékosokat és szurkolókat láthattunk, az ETO nyolcgólos sikerével bejutott a döntőbe, amelyben a Podgorica–Larvik párharc győztesével találkozik.

(NSO)

csabi187