Rovat: Hírek - 0

Következő szigetünk, ahol, a gondolat partot ver, megint kedves barátunk kérdésére egy felelet.

Nem jó szó rá, a komolyabb téma, sokkal inkább összetettebb dolgokról esik most szó. Összetett, mert bonyolult dolgok, csak a kis-értők számára vannak, akik egyelőre "kicsit"érik a létezést.


A kérdés így szól: "A lelki fejlődés kezdetben elég ingatag, és a megszokott környezet sokszor visszahúz, ezektől hogyan tudja függetlenítenie magát az ember?". Nekem ez a kérdés nagyon kellemes témakör, úgy gondolom, jelenünkben ez bizony izgalmas felvetés. Ugyanis kapunk, filmeket, könyveket, meg amit csak kívánunk, de az első lépés az utolsó is, azt meg, az élet adja, ha készen álunk rá.

Tehát akkor a jelen feleletem:

Bizton állítom és vallom, hogy bár úgy tűnik, a lelki fejlődést meglehet venni, könyvek, tanfolyamok egyebek formájában és akár el is hiheted, hogy meglépted,önmagad, mégis, ez csak azokkal történik, meg akik készen állnak rá és a könnyebb megértésért, mondom úgy, hogy ez isten ajándéka neked. Ez az út, cseppet sem veszélytelen. Aki nincs felkészülve a halálra, abban félelem lakozik, még ha mélyen is, de az bőven elegendő, hogy visszatartsa. Az ilyen egyén, nincs felkészülve, inkább csak egója hajtja, valami új elérésére. Térjünk vissza ahhoz, a képhez, hogy emberünk, készen áll. Az egyén, ahogy vetkezi le az illúziókat, tudatlansága fátylait, úgy egyre halad az őrület felé is.

A rész, az egészhez közeledik, annak tudatát felfogni, elmével lehetetlen. Ezért szükséges, a halál elfogadása, késznek kell lenni meghalni és tovább haladni a létezés kerekben. Ez a halál az egóra vonatkozik, az én meghal, és megszületik, az amit nevezünk tudatosságnak. Jelen lévővé változol. Ezt nevezik, "a lélek sötét órájának". Számot vetsz mindennel, és életed mondatát ponttal zárod. Ez a pont bizonyos szemszögből záró mondat vég, és egy másik fejezet kezdete. Egy olyané, ahova már nem írsz szavakat, csak tiszta lapok vannak. Amire szükséged van, az a bátorság. Bátorság, ahhoz, hogy elrugaszkodj és belevesd magad a mélységbe, hogy ugrásod átszakassza a valóságnak hitt burkot.

Ez az élet tetőpontja, mikor feladsz mindent és mindenkit, cserébe megkapod a mindenséget. Nem mert kéred, hanem mert megértetted, hogy eddig jártál, most haza érkeztél és felismered. A gyermeki kíváncsiság vezethet utadon, mert aki nem meri megkóstolni, a létezést, az hogyan lépné meg? Aki kíváncsi annak működésére, aki elég bátor játszani a teremtéssel, abban a felismerés, mint emlékezés hasít és vezeti őt. Utólagos könyvekbeni kalandozásaimból, ezt kell, mondjam, hogy javasolt a mester, a kísérő. Nem előírás, mert miden egyén egyedi és mindenkinek más és más útja van. Mégis, ha érzed, kicsúszni a valóság talaját, bátran fordulj, szíved sugallta mesterhez. Ő mivel már megérkezett, elmegy veled, a sziklafal végéig, ugranod, neked kell, addig viszont biztonságba eljutsz.

A létezés, szeretet, gondoskodik rólad. Ha bátorságod, és kíváncsiságod is egészséges mértékben jelen van, akkor áthaladsz. Szívedben érzed, hogy jó irányba lépkedsz, annak ellenére, hogy a "valóságtól" távolodsz. Ha a környezeted visszahúz, de szívedben érzed, menned, kell, akkor állj fel és menj. Ha ezt nem tudod megtenni, akkor jobb, ha visszaránt a környezeted, akkor az éretlenséged jele még. Ha készen állsz, hátrahagyni, mindent, a szó szoros értelmében, akkor készen állsz. Mindig választ az ismeretlent és vesd bele magad. Elmével, logikával nem lehet megérteni, mert bár elvesztesz, mindent mégis megkapsz mindent.

Az egódat feladod, az csak szolgálni fog téged. Ez esetben is, minden tényező üzenet érték. Figyelj mindenre oda, minden beszél hozzád és megértheted mért lép be az életedbe, ha megérted, eltűnik. Amiről én mesélek, az szellemi szinten történik, nem nevezem fejlődésnek, mert nem az, azaz nem vélem ezt a szót elég kifejezőnek. Mégsem, a lélekről szól ez, vagyis részben igen, mert a lelkedben, hordozod mindazt, ami egy napon eléggé éretté tesz, hogy szellemed felől hírt kapj, s majdan, megértsd, hogy a szellemed, ami egedül, van, ami már nem személyiség, ami soha el nem múló és ami minden alapja. A lélek is, részese, nem több és nem kevesebb.

Értsd meg a körülményeket, ne kívánj függetlené válni, nem fog menni. Nem lehetséges, azaz csak felszínesen, ami nem valódi. Hiszen, ha függetlenné válsz is, az ugyan annak, a másik pólusa. Függetlenné váltál, de közben, ez az idea az, amitől függni kezdesz. Azt javallom, amit a természet is alkalmaz, fogadj el, fogadj el és a megértés megjelenik. Függj csak, nincs azzal semmi baj, már az elfogadása a helyzetnek, egy fajta oldószerré alakul. Elmúlik a küzdelem így nincs mit éltesse az okokat. A kiút mindig befelé vezet. 
 

Legyen az irány, előre és felfelé!

Kesneme
 

törölt felhasználó