Rovat: Hírek - 0

Ki ne ismerné a tv macit? Nem is olyan régen még az MTV zenetévé is magáévá tette a figurát és a saját vízióját meg is alkotta vele. Nem is olyan régen, a kornak megfelelően frissítették mackó barátunkat.

Az új  verzióban, enyhén szólva eltűntek mindazok a sajátosságai amiket megszokhattunk, mint a fogmosás, vagy hogy elpakolja a játékait és arról nem beszélve, hogy a mese után aludni tér a medvekoma.


Ma a cikkhez találtam egy "így készült" videót is, ami olyan szépen lemond mindent amit elszerettem volna én is a kisfilmről. Szóval most egy ilyen kis "házi feladat" jelleggel, a két videó megtekintésével egy saját figyelmi feladatot kaptok, hogy nektek csak a 2 videóból kiviláglik-e mit szerettem volna elmondani és már a riportból is kihallható ellentmondások. Íme tehát az "így készült" videó:

 

Itt pedig, az esti mesét beharangozó gyerekeknek szánt kisfilm:

 

Nos, a videók megtekintése után, már érted is talán, hogy egy "ártatlan" kis filmben is ellehet rejteni sok mindent. Ráadásul a kondíciónállás alapja az ismétlés. Bele épülnek ezek a dolgok az ember tudatalattijába, a gyerekek ráadásul még befogadóbbak. Annyi ehetőségünk van mára, hogy a tv műsorokat kiváltsuk életünkből, mert nem kell feladni, lehet filmeket nézni, vagy mesét vagy sorozatot is. Manapság minden megjelent vagy jelenik dvd-n, blu-ray lemezeket, akkor miért kéne továbbra is tv csatornáknak eleget téve idomulni? Tegyünk magunkért és nem utólag okosnak lenni, hanem előre odafigyelni!

Előre és felfelé!

Kesneme

2012-04-11 
 

 

 

törölt felhasználó