Rovat: Hírek - 0

Ismét egy filmmel szeretnék foglalkozni. Egy filmmel amelynek háttere valamiért már összemosódik a valósággal.

A Prometheus című moziról már meséltem a múltkori budapesti Piros ruhás nő előadáson. Azóta több weboldal is érdekesebbnél érdekesebb megközelítésből foglalkozik a dologgal. A filmről talán annyit, hogy az Alien horror-sorozat előzményfilmje. A cím adja magát, hiszen a görög mitológia szereplője, aki ellopta az istenektől a tüzet az emberiségnek. Valami ilyesmi történik a filmben is, illetve történne... na persze nem akarom még magam számára sem lelőlni a poént, hogy mi lesz a pontos történet. Ettől sokkal érdekesebb, hogy a sokak által boncolgatott Bill és Ted dolog (a videó sugalmával nem értek egyet) után, a Prometheus egyik promóciós filmje egészen pontosan ez:


1:55-től nézzétek, hogy mi történik Jobséknál!

Ez azért hátborzongató, nem? Főleg a pirossal írt TED felirattal... Ekkora méretű véletlen vajon ki szerint képzelhető el? Nyilvánvaló a lépés. Ridley Scott valamit üzenni szeretne nekünk és minden határt átlép ennek érdekében. Waylend úr beszéde hátborzongató, és sajnos tükrözi azokat az öltönyös urakat, kik napjainkban formálják világunk fizikai részét. Mintha Steve Jobsot látnám néhány év múlva, számomra egy az egyben ez jön le. És ahogy látjuk, Waylend úr isteniségét is úgy ünneplik azok a bizonyos "birkák", akár Jobs bácsi iPhone-ját. Még egyszer mondom: Ez azért elég hajmeresztő, nem?

Itt pedig a videó amire az imént bukkantam. Nagyon "amerikaias", meg nem is minden úgy van ahogy a bácsi mondja, de nem is ez a lényeg! Annyi biztos, hogy ez a film, és még jónéhány társa, sokkal többről szól a háttérben mint puszta "mozigyártás". Nehogy a végén kiderüljön, hogy fehéregerek vagyunk! Ha engem kérdeztek, szerintem nem az illuminátusok kinyilatkoztatása ez a film, hanem az "angyalaink" segítő keze. De ezen csak úgyis vitázni lehetne... inkább nézd meg magad!

Kőházy FankaDeli Ferenc

hill