Rovat: Hírek - 0

Minden bizonnyal sajnos még ezen oldal olvasói is emlékeznek az RTL KLUB nevű szennycsatorna műsorának mottójára.

Sokat gondolkodtam, hogy megér-e egy irományt ez a téma, vagy pont az ő malmukra hajtom a vizet azzal, ha írok, hiszen azzal is csak felszínen tartom ezt a szennyet.


Büszkén jelenthetem, hogy egy részt sem láttam a Való Világ című förmedvényből. Hála a jó Istennek az elmúlt 3-4 évben igazából csak sportot meg discovery Chanel-t néztem ha néha leültem a tévé elé. Annak idején nagy TV-zős voltam és gyakran kapcsoltam ki az agyamat a képernyőt nézve. Ma már eljutottam oda, hogy úgy gondolom a legjobb az lenne, ha az emberek be se kapcsolnák a fényládát. Kimondhatalanul csalódott vagyok mikor a legnagyobb kereskedelmi csatornákból egy csepp értéket sem próbálnak közvetíteni az emberek felé. Remek példa erre a Barátok közt című sorozat. Évekig néztem, estéről estére, sokszor már csak mgszokásból. A változás akkor jött mikor már nem tudtam napról napra követni az eseményeket a pesti albérletben. Itthon pedig mikor leültem a televízió elé rádöbbentem, hogy elnézést a kifejezésért, de évekig néztem ezt a szart. Az odáig rendben van, hogy pocsék, életszerűtlen az egész, a karaterek is messze állnak valóságtól, de azok az "értékek" amiket közvetít sajnos már valóságosak. Minden rohadt karakternek legalább van egy zabigyereke, mindenki alápakol a másiknak, és könyörgöm nincs egy olyan család ebben a sorozatban ami normális lenne. Felfordul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy vannak emberek akiknek az értékrendjét ez határozhatja meg.

Másik "kedvenc" műsorom a való világ, melyről büszkén jelenthetem, hogy egy részét sem láttam, ugyanakkor volt a szűkebb környezetemben aki nézte. Mikor aztán közöltem vele, hogy a nemzethalál kapcsán nem a Bilderberg csoport meg a Budapesti Nagypáholy felelősségét kéne feszegetni, elég lenne ha legalább a rendelkezésre álló másik 49 csatorna valamelyikére kapcsolna át, nem kaptam választ. Saját szüleimmel is vitatkoztam, mert sajnos néha a trágár kifejezések használatától sem riadok vissza, és mikor minősítettem ezt a minősíthetelen "valóság" áradatot néha igen élesen sikerült fogalmaznom. Ekkor megkaptam, hogy milyen alpári vagyok, mire én dühösen csak azt tudtam felelni, hogy nem én vagyok alpári hanem az a nyomorult tévéműsor amit minden egyes nyomorult estén kb 6 millió nyomorult néz. Nem merek belegondolni, hogy meg kellet érnem azt, hogy ezt lássam, hogy az arra érdemesek helyett mindenféle szakadék ribancok, meg szerencsétlen félhülyék legyenek a példaképek. Számomra ez Babylon, nem az, hogy ostoba csimbókoshajú fehér balfékek nem szívhatnak dzsangát arra a zenére amit nacionalist négerek csinálnak.

Ugyanakkor mindnyájunknak szükségünk van szórakozásra és be kell látnunk, hogy nem lehet mindig csak a hajdan dicső nemzetünk sanyarú sorsa fölött kesregni. Bár nem nézek tévét de a vincseszteremen azért mégis képviselteti magát a kultúrszemét, sorozatok és más műsorok képében, de szeretném azt hinni, hogy az én gondolkodásomra a látottak nincsenek hatással. Hogy tényleg így van-e nem tudom, de végezetül csak annyit mondanék, hogy aki teheti kapcsolja ki a TV-t. A család meg a barátok sokkal jobb élményt ad mint akármelyik TV csatorna.

DonProvenzano

törölt felhasználó