Hamar azon kaptuk magunkat, hogy az emberi létezés egyik legalapvetőbb aspektusát taglaljuk... Utazásaim során az egyik leggyakrabban nekem szegezett kérdés: „Milyen egy megvilágosodott lénnyel kapcsolatban lenni?” Miért kérdezik ezt? Talán van valamiféle elképzelésük vagy képük egy ideális kapcsolatról, és többet akarnak tudni róla. Talán az elméjük egy olyan jövőbe szeretné vetíteni őket, ahol ők maguk is egy ideális kapcsolatban élhetnek, és ezen keresztül megtalálhatják magukat.

 

Nagy örömömre szolgál, hogy tudathatom veletek, hogy Magyarországon is kapható az Igazi Csíki Sör, ráadásul két helyen is! TiiiDzsiii barátunkkal arra gondoltunk, hogy meghirdetünk egy sörözős estét, amikor is a Székelyföldet megjárt veteránok nosztalgiázhatnak egyet, a Csíki sört még nem ivók pedig megkóstolhatják ezt a nagyszerű nedűt.

 

A ma embere nagyon sokat ül. Számítógép előtt, autóban, tömegközlekedési eszközön, iskolában, kocsmában, étteremben, vonaton satöbbi. Az emberi test nem ülésre lett kitalálva, hanem mozgásra, járásra, vagy fekvésre. Az ülés nem pihentet, hanem ugyanolyan fizikai megterhelés, mint a járás. A fekvés az, ami pihentet, mert például ülve nem tudja kialudni magát az ember rendesen, csak fekve...

 

Miközben Magyarországon sikerült a hagyományos állatlevágási, vagy épp hizlalási módszert a felnövő generáció és Európa szemében a világ legkegyetlenebb gyilkolásaként és legaljasabb állatkínzásaként beállítani, addig a Dániához tartozó Feröer-szigetek évek óta folytatja a videón látható kollektíven elvégzett delfinmészárlást. A legutóbbi, több mint 250 állat kivégzése épp néhány napja történt...

 

Sokat olvastam a témában, rengeteg videót, dokumentumfilmet néztem meg és terveztem egy hosszabb cikk írását. De végül másra jutottam. A szó ide kevés, más kell. Talán a palesztinok által készített filmek tudják a legjobban visszaadni, hogy milyen lehet ott az emberek élete.

 

Magyarországon is létező jelenségről van szó! Nem kellett kutatás, számítógép és mérőeszközök. Az egyszerű logika mentén alkotott egy egyszerű ember olyat, melyre a szakemberek is rácsettintettek...

 

Kedves barátaink! Felhívjuk figyelmeteket egy újabb nagyszerű lehetőségre, a július 27.-augusztus 2. között zajló faragó táborra, a Baranta völgyben!

 

Egy magányos utazó, a fényből született, végtelen tudású Sina az Univerzumot kutatja az Élet forrása után, hogy azt megértve ő is képes legyen a teremtésre. A világ egyedeit lemásolja, ám igazi élő egyedeket nem tud létrehozni.

 

Egy délvidéki magyar:  Megkapjátok. Majdnem ötszáz év csúszással ugyan, de megkapjátok.
Mi magyarok tudjuk, hogy az Istennek sosem volt sürgős. Megtanultuk tőle a leckét, hajjaj, a Himnuszunkban is emlegetjük. Ő nem pislog. Csak néz bennünket. Ráér. A malmai lassan, de biztosan őrölnek. Mivel a bizalmával sokadszorra éltünk vissza, most már napnál világosabban látszik, hogy a nyugatinak mondott civilizációt darálja le a történelem kereke.

 

Ilyen Budapestet szeretnénk? Londonban már minden hetedik ember muzulmán, az angol középosztály pedig kiszorul saját városából: az iszlamizálódó gettókból és a szupergazdagok elit negyedeiből is. Úgy tűnik London a szegény bevándorlók és a nagyon tehetősek városa lesz.

 

A nyári elvonulásunk után folytatjuk a már megkezdett hagyományt, immár kilencedjére! Ezúttal egy jó hangulatú nyári palacsintázás lesz. Ha új vagy még, és érdekel, hogy mi ez az egész Magyar Földre Mozgalom, ne zavarjon, ha esetleg nem ismersz senkit, sok szeretettel várunk közénk, eddig mindenki nagyon jól és hamar beilleszkedett..

 

Bringások figyelem! Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is körbe tekerjük a Balatont! Ha nem vagy rest magadhoz, gyere, kerekezz velünk idén te is augusztusban!

 

Egy ideális világban, ha ilyen vezetők állnának a nemzetek élén… De jó volna! A diktátor (1940) Charles Chaplin első hangosfilmje, egy szatíra, ami a náci Németországról szól. Chaplin egy zsidó borbélyt játszik benne, aki a diktátor hasonmása, és egyszer össze is tévesztik vele - megkérik, hogy tartson egy beszédet, melynek üzenete ugyanolyan releváns ma is, mint akkor volt.

 

Nagy az igény a szolgáltatóiparban az élethű, érzelmet kifejező robotokra, a humanoid gépek akár néhány éven belül megjelenhetnek. Jong Lee, a Hanson Robotics vezetője szerint néhány év múlva sok humanoid robot fog dolgozni, mert számtalan munkakörben kiválóan alkalmazhatók. Cége számos verziót készített: Han, Jules, Philip K. Dick rendkívül élethűek és akkor még ott van Albert Einstein mása is.

 

Útjára indult az első lemez! Elérkezett ez az idő is, elkészült az első DEV lemez, mely a Békésen harcolj címet kapta. Az album 20 számot tartalmaz, vegyítve régebbi és teljesen új zenékkel. Elsőként személyesen a Magyar Földre Baráti Találkozón szerezhették be a jelenlévők...

 

A globalizmus lerombolta az önfenntartó falusi közösségeket, városba kényszerítette az embereket, szétzilálta az önellátást. Az emberek a betegségek és a boldogtalanság hatására ébredeznek, egyre tudatosabban akarnak élni. Európa népességcsökkenésének valódi oka VÁROSI LÉT. A stressz, a munkanélküliség, a céltalanság, a környezetszennyezés csökkenthető a városi lakosság vidékre segítésével.

 

Az alábbi történet szereplője egy kíváncsi természetű úriember és kedves utastársa, egy jogászhallgató. A cikk első felében a szakmájának "erkölcsi alapjairól", a másik részében a pénz kontra boldogság illetve az társadalmi berögződésekkel kapcsolatosan olvashatunk kiváló megállapításokat. Azontúl bizony felvetődik, hogy "magunknak csináltuk". Minden nekünk nem tetsző dolog az országunkban, a világunkban valahol a mi kényelmes választásunk, az, hogy nem merünk fellépni soha semmi ellen(semmiért). Magam részéről, szívesen "összefutnék ezzel fickóval a vonaton"...

 

Drága mindenki! Két Baranta völgyi eseményre szeretném felhívni a Jelen-lévők figyelmét! A program szerint nem "leányálom", nem az a tipikus nyári program, mégis a helyszín, a szellemiség, a baranta együtt - minden látszólagos nehézség ellenére - bizonyosan magával fogja ragadni a résztvevőket. Az információk a Baranta völgy oldaláról származnak. A jelentkezési határidő napokon belül véget ér!

 

Miközben rutinos kegyelettel ünnepeljük a berlini fal ledöntésének 25. szülinapját, kevésbé evidens, hogy 1989 óta nemcsak ugrásszerűen megemelkedett a hasonló építmények száma, de építésükben a demokráciák is élen jártak. A hidegháború végét is jelképező európai évforduló alkalmából arról is érdemes megemlékezni, hogy a középkor óta soha nem létezett ennyi szeparációs fal és kerítés, főleg az országhatárokon, de olykor azokon belül is, etnikai vagy vallási csoportokat elválasztva.

 

Több energiaitalt adnak el naponta, mint ahány palackozott vizet! Napjaink rohanó világában az embereknek egyre kevesebb idejük jut egészségesen étkezni, eleget aludni, elegendő folyadékot inni, mozogni, vagy akár csak egymással beszélgetni, pedig mindezek nagyban hozzájárulnak az ember jó, vagy rossz közérzetéhez. A feszített tempó természetesen kényszermegoldásokat szül. Vannak, akik a kávé és cigaretta hagyományos kombinációjára, vannak akik a jógára és persze vannak akik az energiaitalokra támaszkodnak. De sajnos azt már kevesebben tudják, hogy az energiaitalok növelik a stroke kialakulásának kockázatát.

 

Korunk talán egyik legnagyobb problémáját járja körül az alábbi cikk. Az elveszett férfiak és nők világa ez, akiknek a lehetőségek tárházában leginkább eltévedni sikerült. A "mindent lehet" életérzés oda vezet, hogy életünk végére a nagy semmi közepén találjuk magunkat... De vajon meddig lehet ezt így csinálni?  A "Cikkek a főoldalon" topicban várjuk az észrevételeket!