Nagy az igény a szolgáltatóiparban az élethű, érzelmet kifejező robotokra, a humanoid gépek akár néhány éven belül megjelenhetnek. Jong Lee, a Hanson Robotics vezetője szerint néhány év múlva sok humanoid robot fog dolgozni, mert számtalan munkakörben kiválóan alkalmazhatók. Cége számos verziót készített: Han, Jules, Philip K. Dick rendkívül élethűek és akkor még ott van Albert Einstein mása is.

 

Útjára indult az első lemez! Elérkezett ez az idő is, elkészült az első DEV lemez, mely a Békésen harcolj címet kapta. Az album 20 számot tartalmaz, vegyítve régebbi és teljesen új zenékkel. Elsőként személyesen a Magyar Földre Baráti Találkozón szerezhették be a jelenlévők...

 

A globalizmus lerombolta az önfenntartó falusi közösségeket, városba kényszerítette az embereket, szétzilálta az önellátást. Az emberek a betegségek és a boldogtalanság hatására ébredeznek, egyre tudatosabban akarnak élni. Európa népességcsökkenésének valódi oka VÁROSI LÉT. A stressz, a munkanélküliség, a céltalanság, a környezetszennyezés csökkenthető a városi lakosság vidékre segítésével.

 

Az alábbi történet szereplője egy kíváncsi természetű úriember és kedves utastársa, egy jogászhallgató. A cikk első felében a szakmájának "erkölcsi alapjairól", a másik részében a pénz kontra boldogság illetve az társadalmi berögződésekkel kapcsolatosan olvashatunk kiváló megállapításokat. Azontúl bizony felvetődik, hogy "magunknak csináltuk". Minden nekünk nem tetsző dolog az országunkban, a világunkban valahol a mi kényelmes választásunk, az, hogy nem merünk fellépni soha semmi ellen(semmiért). Magam részéről, szívesen "összefutnék ezzel fickóval a vonaton"...

 

Drága mindenki! Két Baranta völgyi eseményre szeretném felhívni a Jelen-lévők figyelmét! A program szerint nem "leányálom", nem az a tipikus nyári program, mégis a helyszín, a szellemiség, a baranta együtt - minden látszólagos nehézség ellenére - bizonyosan magával fogja ragadni a résztvevőket. Az információk a Baranta völgy oldaláról származnak. A jelentkezési határidő napokon belül véget ér!

 

Miközben rutinos kegyelettel ünnepeljük a berlini fal ledöntésének 25. szülinapját, kevésbé evidens, hogy 1989 óta nemcsak ugrásszerűen megemelkedett a hasonló építmények száma, de építésükben a demokráciák is élen jártak. A hidegháború végét is jelképező európai évforduló alkalmából arról is érdemes megemlékezni, hogy a középkor óta soha nem létezett ennyi szeparációs fal és kerítés, főleg az országhatárokon, de olykor azokon belül is, etnikai vagy vallási csoportokat elválasztva.

 

Több energiaitalt adnak el naponta, mint ahány palackozott vizet! Napjaink rohanó világában az embereknek egyre kevesebb idejük jut egészségesen étkezni, eleget aludni, elegendő folyadékot inni, mozogni, vagy akár csak egymással beszélgetni, pedig mindezek nagyban hozzájárulnak az ember jó, vagy rossz közérzetéhez. A feszített tempó természetesen kényszermegoldásokat szül. Vannak, akik a kávé és cigaretta hagyományos kombinációjára, vannak akik a jógára és persze vannak akik az energiaitalokra támaszkodnak. De sajnos azt már kevesebben tudják, hogy az energiaitalok növelik a stroke kialakulásának kockázatát.

 

Korunk talán egyik legnagyobb problémáját járja körül az alábbi cikk. Az elveszett férfiak és nők világa ez, akiknek a lehetőségek tárházában leginkább eltévedni sikerült. A "mindent lehet" életérzés oda vezet, hogy életünk végére a nagy semmi közepén találjuk magunkat... De vajon meddig lehet ezt így csinálni?  A "Cikkek a főoldalon" topicban várjuk az észrevételeket!

 

A "plakátháború" margójára... Kemény kutatómunkával összeszedtük a legdurvább illegális bevándorlással kapcsolatos kampányokat, amelyek mellett a magyar plakátok elbújhatnak.

 

Szeretnénk titeket meginvitálni egy "magyar földre" baráti találkozóra Június 20-21.-én (szombat-vasárnap), amely - kivételesen - Madarason kerül megrendezésre. Lesz minden, ami kell: jó emberek, szép idő, bográcsparti (világbajnok babgulyással), kenyér-kalács sütés, másnap reggeli, autós ügyességi verseny bemutató, ping-pong, tollas, röpladba, foci stb... és persze jó hangulat. A fennálló költségeket a szervezők állják. Nektek csak magatokat kell hozni, jó kedvet, no meg persze egy kis pálinka sose jön rosszul...

 

2015. Június 20-21-ig Gömörpéterfalván a Barantavölgyben megrendezésre kerül az “Ősök sarjai ünnepe”. A szervezők Facebook oldaláról tájékozódhattok a teljes részletes programról! Rendhagyó módon jöjjön innen egy ajánló azoknak, akik vasárnap este FankaDeli, Pit, Dev, Justice és José társaságában szeretnék zárni az egyébként családias hangulatú, változatos programokkal teli két napot!

 

Meddig érvényes a trianoni békediktátum? Erre is választ kaphatunk a cikkből... Magyarország 1920. június 4-én, 95 évvel ezelőtt írta alá Trianon kastélyában az I. világháborút lezáró békét.

 

Szántai Lajos előadása... Kedves olvasók! Ahogy ígértük, hogyha sikerül megtalálni újra a korábban letörölt anyagot a YouTube-ról, akkor szólni fogunk. Most egyik szemfüles tagunk rábukkant.

 

Gyönyörű a tavaszunk, és lassan itt a szikrázó nyár, de ettől még mélyen, belül lehetsz hópehely! - Varsányi Tibor(boric) novellája.

 

"Bográcsozás helyett elég egy tetszik...?!"
A következő találkozó megváltozott időpontja és helyszíne: május 10. Kivételesen vasárnap délután 15 óra, Budapesten, az Örs Vezér Tere környékén.

 

A minap az Indexen egy érdekes cikk jelent meg az aprófalvak lehetetlen helyzetéről. Véleményünk szerint van más lehetősége ezeknek a településeknek, mint egyedül a turizmusban hinni. Gyakorlatias logikán, ésszerű beavatkozásokon keresztül lehet sok mindent tenni. Csak az a kérdés, hogy van-e kellő akarat az itt élőkben, vagy van-e kellő elszántság azokban, akik máshol keresik a boldogulásukat, hogy belevágjanak egy izgalmas kalandba?

 

"Bográcsozás helyett elég egy tetszik...?!"
A következő találkozó megváltozott időpontja és helyszíne: április 25. Kivételesen szombat délelőtt 10 óra, Budapesten, az Örs Vezér Tere környékén.

 

Interjú Shaman Hawk-kal útkeresésről, hétköznapi spiritualizmusról, és a magyarság lehetőségeiről. 35 perces vasárnapi energiagránát.

 

E rövidfilmben az emberek egy mátrixszerű valóságban élnek. Ez egy emberekről szóló történet, akik éppen elkezdenek rádöbbenni, hogy valóságukban valami nagyon félrecsúszott. Nem csak arra jönnek rá, hogy egy lehetséges szimulációban élnek, hanem hogy az a világ, amiben laknak, elkezd darabokra hullani. Mi történik, amikor az emberek először jönnek rá, hogy a világuk nem valóságos?

 

Sokáig tűnődtem azon, hogy megosszam-e az alábbiakat. Sokan úgy voltak vele, hogy nem feltétlenül kellene pont egy amerikai/skót italt készítenie egy magyar embernek, ha van az adott égetett szeszes italnál nagyobb, becsesebb, egyedül állóbb hungarikumú ital (pálinka). De én mégis úgy döntöttem, hogy kézzel előteremtem, ami kell egy kukorica alapú whiskyhez..

 

Azt hiszem, talán már mindannyian láthattátok, hogy Erdélybe készülünk. Aki úgy érzi, hogy köztünk a helye és még nem jelentkezett, annak pontosan egy hete maradt a jelentkezésre.