Juhász Zsolt író, a Magyar nyelv és a rovásírás eredetének kutatója idén is ellátogat hozzánk.

 

Molnár Sándor sok évnyi íjkészítő mesteri tapasztalatot hoz el hozzánk az idei Elvonulásra.

 

Miklósvölgyi János festőművész, grafikus és műelemző tavalyi előadása után, idén is meglátogat minket az Elvonuláson.

 

Kökény Attila Magyarországon úttörőnek számít a talajmegújító mezőgazdasági módszerek bevezetésében. Idén ezzel az újfajta szemlélettel is megismerkedhetünk az Elvonuláson.

 

Borsody László őrnagy, fővívómester, a legendás "Borsody-rendszer" megalkotója, mellyel a Magyar vívók évtizedekig uralták a nemzetközi mezőnyt. Ezen a dokumentumfilmen keresztül megismerhetjük egy becsületes, és büszke Magyar ember élettörténetét.

 

Máday Norbert a tavalyi évhez hasonlóan idén is mesél nekünk a hagyományos Magyar értékrendről az Elvonuláson.

 

Hallgasd meg Justice és DEV új, közös dalát, mely az Élet-út címet kapta.

 

Szombathelyi Tibor egyre több emberhez juttatja el a természet közeli élet tapasztalatait, csodáit. Idén Ő is eljön közénk az Elvonulásra.

 

Idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Ősök sarjai ünnepe.

 

Sziránszki József a tavalyi évhez hasonlóan idén is ellátogat hozzánk és a regölés segítségével elkalauzol bennünket őseink hitvilágába.

 

Grandpierre Atilla a Vágtázó Halottkémek frontembere, csillagász és író. Idén Ő is ott lesz velünk az Elvonuláson.

 

Kassai Lajos neve sokatoknak ismerősen cseng, az idei évben Ő is ott lesz velünk az Elvonuláson.

 

Barátomat, volt kollégámat búcsúztatom. Három nagyszerű kisgyermeket, és egy hűséges asszonyt hagyott itt maga után. Az ő megsegítésükre kérném most a segítségeteket.

 

"Az is fontos, hogy néha kimenjünk és felnézzünk a csillagos égre. Ezek a csillagképek olyan belső kódokat ébresztenek fel bennünk, hogy még ha nem is tudod, hogy mit jelent egy csillagkép, ha kimész és fölnézel, már akkor kinyílnak ezek a tudatunkba ültetett kódok."

 

2017-ben is megrendezésre kerülnek már-már tradícionálisnak számító rendezvényeink, programjaink, de új lehetőségekkel is várunk benneteket! Az alábbi cikkben olvashattok egy összegzés az idei év programjairól.

 

Azzal a nem titkolt céllal indultunk neki a hétvége szervezésének, hogy a barátainkat szerelembe ejtsük Miskolccal. Szerettük volna megmutatni, hogy mi miért imádunk itt élni, és maradandó élményt adni. Ezért időzítettük hát április elejére a találkozót, ilyenkor ugyanis egymást érik a virágzó és illatozó fák a városban, és a Bükk is e tájt bújik bele élénkzöld tavaszi ruhájába.

 

Tudtad, hogy nincs szükség százféle drasztikus hatású vegyszerre egy átlagos háztartásban? Tisztítószereink egy részét könnyen elkészíthetjük magunk is! - Gyetvai Rilla praktikái következnek!

 

"Itt mindenki másban jó, és mindenki jó valamiben" – Egymásra is figyelnek a miskolci suli negyedikesei.

 

Kedves Barátaink!

Lassan beindul a "szezon" és számtalan helyen találkozhattok majd velünk.
Lesznek itt túrák, találkozók, versenyek, bortúrák.
Alább összeszedtük nektek, néhány program ötletet.

 

Tisza-tavi kerékpártúránkat idén harmadik alkalommal is szeretnénk megszervezni. Egy tartalmas kis hétvégi program keretében egyik napon körbetekerjük, a másikon pedig csónakos túrán keresztül ismerhetjük meg jobban a tó élővilágát, és azt a bizonyos titokzatos legendát a jégmadárról. (Korábbi résztvevők már ismerik.)

 

Ismeritek a Cserdi sztorit? Éveken keresztül volt a bűnözés melegágya, aki tehette elkerülte a Baranya megyei falut. Mára – köszönhetően Bogdán László polgármesternek, aki bezáratta a helyi kocsmát, leszedette az intézmények ablakairól a rácsokat és megregulázta a közösséget – a helyiek termelnek, dolgoznak.