Kedves barátaim!
Egy új facebook oldal indult, melynek célja, hogy valódi - a polkorrektséget messzire kerülő közbeszéd induljon a felvidéki magyarok között!

 

Már az otthontanulás is sokaknak túlmegy minden határon, hát még ha a gyerek nemcsak, hogy nem jár iskolába, hanem otthon, vizsgák nélkül, teljesen szabadon tanul. Vajon milyen ha a szülő és a gyerek együtt állítanak össze egy tervet arról, hogy a következő időszakban mivel szeretnének foglalkozni?

 

Országunk közepén a lélekkovács ismét izzó kemencéjével várja azokat a kalandorokat, akik a darabokat össze akarják olvasztani.

 

"A torontói rendőrség új káplánja egy muzulmán fiatalember. Miután kinevezték, előkerült egy 2013-as "webinar" (internetes szeminárium), ahol többek közt a feleség jogairól és kötelességeiről beszélt." Egy Kanadában élő honfitársunk gondolatait olvashatjátok!

 

Nemrégiben a Szabadság téren békés tüntetés folyt az amerikai őslakosok földjéért, a Standing Rock rezervátumért. Kőolajvezetéket tervez oda az örökké éhes hatalom, és az indiánok által Fekete Kígyónak nevezett vezeték folyókat, erdőket pusztít el, ha végül megépül.

 

Nagyon sok idő telt el az I. rész óta, ezért ideje volt egy rövid helyzetjelentésnek!
A macraméd-et alapvetően a rovással és a makramé technikával azonosítják az emberek. Most azonban egy új színt vittem az alkotásomba, ez pedig nem más, mint a bőr termékekkel való munka. Ennek okán, új macraméd logót terveztem.

 

Megfogadtam, hogy nem írok semmit. Fölösleges. De mostanság olyan vérlázító dolgok történnek körülöttem, hogy el sem hiszem. Ezért úgy gondoltam, hogy billentyűzetet ragadok, és bitek formájában szélnek eresztem a gondolataimat a világhálón, hogy okulhasson belőle mindenki.

 

Az Erdély szívében működő vállalkozás több, mint munkahely lehetőség a helyieknek. Értéket teremtenek nap, mint nap. Hagyományt ápolnak, mégis a jelenben élnek.

 

Kedves Barátaink!

Nyáron, megannyi program jóvoltából, sok időt tölthettünk együtt. Mivel beköszöntött az ősz, (és ahogy most kinézek az ablakon, szerintem a tél sincs messze...) kicsit talán kevesebb alkalmunk lesz találkozni, hiszen össze kell vágni a fát, hogy legyen mivel tüzelni, a gyerkőcök megfáztak, meg amúgy is itt a Mikulás, meg a Karácsony, meg a Húsvét, meg a Hálovín...

 

FankaDeli új dala az 1956-os forradalom 60. évfordulójára!

 

Az 56 Time mintánk, egyik hősének a története...
56 hősei: Mire bejárta a képe a világot, már halott volt a 15 éves lány.
A vörös hajú Erika fotója a forradalom egyik jelképe lett. Hogy mi lett a lánnyal, az csak évtizedekkel később derült ki.  

 

Kedves Futóbolondok!

Eljött az ideje, hogy méltó módon mérettessük meg magunkat. Bízva elszántságotokban és sikeréhségetekben, Magyar Földre Mozgalom néven nevezünk a XI. NN Ultrabalatonra. Ha érzed magadban az erőt, csatlakozz!  

 

2016. november 26. - Szombat
FankaDelinek és zenekarának hála, a résztvevők egy hatalmasat buliztak az eseménynek helyt adó Showbarlangban, ahol is egy élő koncerten vehettek részt a kedves hallgatók-rajongók...

 

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet.

 

...akkor sodor az utunkba olyan embereket akikről hirtelen nem is gondolnánk, milyen hatással lehetnek az életünkre, ha elég nyitottak és bátrak vagyunk. Pedig ha beengedjük őket a hétlakat alatt őrzött lelkünkbe, még a boldogság is ránk találhat újra.

 

A Történelmi Animációs Egyesület az 1566-os szigetvári ostromot feldolgozó animációs filmjét adjuk közre. Mindenkinek ajánljuk!

 

Számtalan dolgot nem tudunk a közelmúltunkról, pedig a saját nagyszüleink a bőrükön tapasztalták meg azt az erőszakos világot, amit ma már csak TSZ-esítésnek neveznek. Sajnálatos, mert én szerettem volna erről tudni. A non plus ultra az, amikor családon belül apai vonalon az "A oldalon" álltak, anyai vonalon a "B oldalon".

 

Egy nem is annyira nehéz, mint amennyire hosszú, bükki túrára hívlak titeket. 
Látnivalóban és élményekben nem lesz hiány.

 

"Szaloncukor és szappan. Két termék, és akár a legközelebbi közértben is megvehetjük.
Miért válasszuk mégis az olykor drágább és nehezebben beszerezhető kézműves változatokat?

A válasz nagyon egyszerű:

 

Dr. Dwight Lundell amerikai szívsebész az egész világot megdöbbentette kirohanásával. Szerinte milliók halnak meg, mert a szívbetegségek nem azért alakulnak ki, amit az orvosok mondanak.

 

Kedves Jelen-lévők!

2016.08.12-én a Magfalvám megrendezett Családi Építő Táborban tiszteletét teszi FankaDeli, ahol is este 7 órától egy remek Koncerttel örvendezteti meg többek között a Tábor résztvevőit! A Koncertet bárki megtekintheti!