Feri menni erdélyország bemutatója most szombaton, az-az 2016.08.06.-án!
Legyetek résen

 

Szeretettel meginvitálom a társaság egy részét nagynénémék vendégházába. Ez konkrétan Demjénben található (Egerszalók mellett) egy termál+barlang fürdővel szemben. Nyugodt, csendes természeti környezetben.

 

Kedves Barátaink! Összegeztük nektek, hogy a közeljövőben mely eseményekre jöhettek velünk, kiszakadni a hétköznapokból és egy kicsit az elvonulás hangulatát felidézni.

 

A felhőkarcoló (skyscraper) kifejezést a 19. századtól használják, amikor az Egyesült Államokban, New Yorkban és Chicagóban megjelentek az első magas épületek. Egy felhőkarcoló építése persze sok gonddal jár. Egy nagyobbnak már külön infrastruktúrával kell rendelkeznie, mert már akkora, mint egy kisebb város.

 

Ne hagyjuk elveszni a minőséget! Egyszerűen arról van szó, hogy ami egy régi mesében 2 percben össze van foglalva, az a mennyiségű információ egy "modern" mesében 1 óra alatt sem fogalmazódik meg! Ez sajnos nem vita tárgya. Ezt látni kell.

 

FankaDeli "33" című dalának hivatalos videója a Felhőtérkép című 2016-os albumról.

 

Feri videó bejelentkezései következnek a Foci őrülettel kapcsolatos gondolatait osztja meg velünk az első részben. A második rész a történet folytatásának csavarja, melyet egy óriási Svéd csavar követ harmadik, és egyben befejező részként.
Mindenkinek nagyon sok szeretettel ajánljuk!

 

Íme az ígért folytatás! Jó reggelt, vagy estét, hiszen néha már én sem tudom milyen nap van. Borzasztóan meg vannak keveredve a napjaim.

 

Elképesztő dolgokat tudok meg nap mint nap a sorainkból... ha nem lenne meggyőződésem, hogy karmikus dolog, hogy összefújt minket a szél, akkor hagynám a francba az egészet...

 

Kedves jelen-lévők!

Idén is megrendezésre kerül a hagyományosnak mondható elvonulásunk.
A II. Magyar Földre Baráti Találkozó időpontja 2016.07.06-10 között lesz, a már szintén megszokottnak mondható Kunsági Majorban.

 

Mostanra sikerült minden olyan információt összeszednünk, amelyek a 2016-os Erdélyi utunkkal kapcsolatosak. Olvassátok, kérdezzetek, döntsetek és jelentkezzetek! :)

 

Sok ember azt hiszi, hogy minél több vitamint visz be a szervezetébe, annál egészségesebb
lesz. Ez tévedés: helyes táplálkozással biztosítható a megfelelő mennyiség, pótlásra csak néhány esetben van szükség. Nem ez azonban az egyetlen tévhit, amely a vitaminokkal
kapcsolatos.  

 

Ismét Székelyföldön tartózkodik Shaman Hawk, aki ittléte alatt több izzasztókunyhót vezetett le. Mostani interjúnkban a kunyhó hatásairól, előnyeiről beszélgettünk.

 

"Ezt a pár felvételt 2016 tavaszán készítettem a Gemenci erdő néhány pontján. Ebben a kis videó szösszenetben összerakva remélem kellemes pár percet nyújtott." - Morvai Gábor

 

Pár mondattal lényegre törően összefoglaltam kb. fél órában mi történt velünk ez alatt a pár hónap alatt... Hiába van negyven féle borom, ha ezt a videót sincs elég időm legyártani, miközben a gyerekek Mesét néznek... ...! Íme a Videó: 

 

Megaláztatás, fájdalom, jogfosztottság. Ezekkel a szavakkal jellemezhető az erdélyi magyar nép helyzete az élet szinte minden területén — írják dokumentumfilmjük ismertetőjében Morvai Krisztina és Almási Lajos.

 

Kedves olvasó!

Távol áll tőlem az oknyomozás mint műfaj, de ma este valami olyan érdekes dolog törént, hogy úgy gondoltam egy fél órát szánnom kell mégis e "történetre", mert a felfoghatatlanság határait feszegette nálam.

 

A június 25-26.-i hétvégén egy baráti találkozóra invitállak benneteket a Zona Tanyára, Szákszendre. Nem először járunk már Józsi barátunknál, aki eddig még nem okozott nekünk csalódást sem vendégszeretetben, sem ételek, de főleg nem pálinka terén. :)

 

Amikor valami jó történik, akkor két ember kell, hogy kiálljon a színpadra. Az egyik könnyes szemmel el kell hogy mesélje a közönségnek, hogy mennyire jó. Mennyire jó, hogy ez megtörténhet. Vele is, a közönséggel is. Mert részesei lehetnek ennek a csodának. Annak a csodának, amit bódulattal élsz át, mégsem tud egyetlen mikroszkóp sem magyarázni! 

 

Tisza-tavi bringatúránk idén is megrendezésre került. A táv 70 km körüli volt. A résztvevők közül volt, aki 10 év után pattant újra nyeregbe, míg mások kis túlzással napi szinten tekernek ennyit.

 

"Akinek Isten adott, adjon a gyermeknek. Mert aki a gyermeknek ad, az az Istennek ad!"