Mint ahogy várható volt, ez a korszak is eljött, hamarosan már ez a kommunikációs forma is teljesen átalakul. Ennek csak a modern technológia szab határt. Vajon a személyes, "valós" találkozás és beszélgetés, mint  kommunikációs forma, még meddig fog létezni?

 

Nyilván nem kívánom elemezni a hölgy életét, akinek a tollából ez a poszt született, azonban nekem úgy tűnik, hogy süt a gyűlölet az írásából. Nem kétlem, hogy nem volt, nem lehetett, és nincs is könnyű élete, hiszen egy egyszerű, jószándékkal írt cikk mögött is csak az ördögöt látja. A cikk végén pár gondolatot hozzáfűztem.

 

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést adományozott Kassai Lajos lovasíjász, íjkészítő részére, az ősmagyar hagyományok felelevenítését és átörökítését a hazai lovasíjász sport megteremtésével és népszerűsítésével szolgáló, értékteremtő munkája, valamint öt Guiness-rekordot eredményező rendkívüli sportteljesítménye elismeréseként!

 

A Húsvét közeledtével két egyszerű dologra szerettem volna felhívni a lányok figyelmét, az egyik az egyszerű tojásfestési technika, a berzselés, a másik pedig a tojások színeinek megalkotása természetes festőanyagok által.

 

A Békésmegyei Közlöny folyóirat 1934. március 15-ei számában megjelent cikket az alábbiakban olvashatjátok, melyet újság formában a Hungaricana oldalán találhatjátok meg.

 

Így (is) készíthetsz magadnak otthon egy radír áráért pecsételőt. Boríték, levél, vagy bármi más egyedivé, és személyessé tételéhez.

 

Tisza-tavi kerékpártúránk a tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezésre kerül. Egy tartalmas kis hétvégi program keretében egyik napon körbetekerjük, a másikon pedig csónakos túrán keresztül ismerhetjük meg jobban a tó élővilágát, és azt a bizonyos titokzatos legendát a jégmadárról. (Tavalyi résztvevők már ismerik)

 

"Egy nap mindannyian ráébredünk arra, hogy az élet nem egy apró szikra valahol a testünk mélyén, hanem egy mindent átható elemi erő: a valóság, ami magába öleli az egész Világegyetemet." - grandpierre.hu

 

Ahogy mondani szoktam - nincs rossz idő, csak rosszul öltözött ember. Ezt a bölcseletet követvén télen sem maradtam Gemenci kirándulás nélkül.

 

Kedves Barátaink!

Az energia akkor hatékony igazán, ha összpontosítjuk, irányítjuk, hogy mibe is fektetünk, és mennyit.

 

Király Roland a facebook oldalán osztotta meg az alábbi tapasztalásait egy nem kifejezetten kellemes élménnyel kapcsolatosan. Mégis meglátta a jót a dologban, amelyet mi is átvettünk az oldaláról, hiszen elképesztően jó látni, hogy 2016-ban Magyarországon szív és lélek vezérli egy gyermekkórház vezetőit.

 

Kedves olvasóink!
Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a hétvégén a szlovák állam szavazást tart Felvidéken is. Sajnos a helyzet katasztrofális. A hazai modell alapján a magyar közösség több pártra szakadt és jórészt egymással viaskodik.

 

Kérlek, kedves barátom, úgy olvasd ezt a pár gondolatomat, hogy nem ítélkezés van benne, csak útkeresés. Csak fejtegetés, hogy mi az életszerűbb, vagy életképesebb, mitől értelmesebb, teljesebb az ember. Túl a kamaszkoron, a fiatalság-bolondság időszakán, útban a szülőség felé. Ha van kedved, tarts velem némi elmélkedésre!

 

Egy újabb interjú FankaDelivel, aki kicsit másképp látja a világot, mint a többiek. Ezúttal a szeretlekmagyarország kérdezte meg Ferit, hogy ő hogyan is gondolkodik!

 

Sajnos a "gluténérzékenységi mizéria" szele elérte a Magyar Családellátót is. Természetesen megint nem a lényegre koncentrálunk és megint csak mellébeszélünk. Megint farkast kiáltunk egy kiváló minőségű magyar termékre, aminek az egyetlen "bűne", hogy a világon van és elérhető a fogyasztó számára.

 

Sokszor rácsodálkoztam már a a kertes házzal rendelkező emberekre, hogy miért nem gyűjtik vagy használják fel  többek között a lehulló töménytelen falevelet a kertjük, fagyérzékenyebb növényeik takarására. Azok, akiknek volna lehetőségük rá, mert lenne hová tenni. Ezzel szemben többnyire pénzért (hulladékszolgáltatás) elszállíttatják, hogy aztán pénzért virágföldet vehessenek...

 

Kedves barátok, ismerősök és ismeretlenek!
Idén nyáron ismét nyakunkba vesszük a gyönyörű Erdély hegyeit, dombjait, folyóit. Az alábbiakban egy rövid, de annál meggyőzőbb kis kedvcsinálóval szeretném felhívni a figyelmeteket erre a remek nyári programra!

 

Idén a mohácsi Busójárás utolsó napját (temetést) visszanézhettük, hála egy lelkes csapatnak, és újra át is élhettük. Ha nem is élőben, de madártávlatból egy drónnal felvett videó anyaggal már lehetőségünk van a Pokladét (Busójárást) visszanézni más szemszögből is.

 

Kassai Lajos filmje 2016. január 21-én került először vetítésre, összesen 6(!) moziban. Olvashattunk itt bármilyen "kedves hangvételű" cikket a nagy hírportálokon, a tények makacs dolgok. A tény pedig az, hogy a film valami olyan élményt nyújt, amire már rég várt az emberfia. Erről ad bizonyosságot, hogy hamarosan nem lesz olyan mozi kis országunkban, ahol ne vetítették volna, ugyanis a film iránt igen komoly az érdeklődés. 

 

A civilizáció terjeszkedése a földkerekség sok részén magába olvasztotta a nomád népeket, akik közül egyre kevesebben vannak olyanok, melyek a világtól elzárva, ősi hagyományaik mentén élik mindennapjaikat. Talán nem szorul magyarázatra, milyen nagy veszteség lenne az emberiség számára, ha ezek a nomád törzsek végleg eltűnnének a Föld színéről.


 

Filmművészet, háború, történelem, alkímia, szerelem, oktatás, irodalom, egyszerűen, egy órában, egy olyan embertől, akit még mindig kevesen ismernek...