Ahogy mondani szoktam - nincs rossz idő, csak rosszul öltözött ember. Ezt a bölcseletet követvén télen sem maradtam Gemenci kirándulás nélkül.

 

Kedves Barátaink!

Az energia akkor hatékony igazán, ha összpontosítjuk, irányítjuk, hogy mibe is fektetünk, és mennyit.

 

Király Roland a facebook oldalán osztotta meg az alábbi tapasztalásait egy nem kifejezetten kellemes élménnyel kapcsolatosan. Mégis meglátta a jót a dologban, amelyet mi is átvettünk az oldaláról, hiszen elképesztően jó látni, hogy 2016-ban Magyarországon szív és lélek vezérli egy gyermekkórház vezetőit.

 

Kedves olvasóink!
Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a hétvégén a szlovák állam szavazást tart Felvidéken is. Sajnos a helyzet katasztrofális. A hazai modell alapján a magyar közösség több pártra szakadt és jórészt egymással viaskodik.

 

Kérlek, kedves barátom, úgy olvasd ezt a pár gondolatomat, hogy nem ítélkezés van benne, csak útkeresés. Csak fejtegetés, hogy mi az életszerűbb, vagy életképesebb, mitől értelmesebb, teljesebb az ember. Túl a kamaszkoron, a fiatalság-bolondság időszakán, útban a szülőség felé. Ha van kedved, tarts velem némi elmélkedésre!

 

Egy újabb interjú FankaDelivel, aki kicsit másképp látja a világot, mint a többiek. Ezúttal a szeretlekmagyarország kérdezte meg Ferit, hogy ő hogyan is gondolkodik!

 

Sajnos a "gluténérzékenységi mizéria" szele elérte a Magyar Családellátót is. Természetesen megint nem a lényegre koncentrálunk és megint csak mellébeszélünk. Megint farkast kiáltunk egy kiváló minőségű magyar termékre, aminek az egyetlen "bűne", hogy a világon van és elérhető a fogyasztó számára.

 

Sokszor rácsodálkoztam már a a kertes házzal rendelkező emberekre, hogy miért nem gyűjtik vagy használják fel  többek között a lehulló töménytelen falevelet a kertjük, fagyérzékenyebb növényeik takarására. Azok, akiknek volna lehetőségük rá, mert lenne hová tenni. Ezzel szemben többnyire pénzért (hulladékszolgáltatás) elszállíttatják, hogy aztán pénzért virágföldet vehessenek...

 

Kedves barátok, ismerősök és ismeretlenek!
Idén nyáron ismét nyakunkba vesszük a gyönyörű Erdély hegyeit, dombjait, folyóit. Az alábbiakban egy rövid, de annál meggyőzőbb kis kedvcsinálóval szeretném felhívni a figyelmeteket erre a remek nyári programra!

 

Idén a mohácsi Busójárás utolsó napját (temetést) visszanézhettük, hála egy lelkes csapatnak, és újra át is élhettük. Ha nem is élőben, de madártávlatból egy drónnal felvett videó anyaggal már lehetőségünk van a Pokladét (Busójárást) visszanézni más szemszögből is.

 

Kassai Lajos filmje 2016. január 21-én került először vetítésre, összesen 6(!) moziban. Olvashattunk itt bármilyen "kedves hangvételű" cikket a nagy hírportálokon, a tények makacs dolgok. A tény pedig az, hogy a film valami olyan élményt nyújt, amire már rég várt az emberfia. Erről ad bizonyosságot, hogy hamarosan nem lesz olyan mozi kis országunkban, ahol ne vetítették volna, ugyanis a film iránt igen komoly az érdeklődés. 

 

A civilizáció terjeszkedése a földkerekség sok részén magába olvasztotta a nomád népeket, akik közül egyre kevesebben vannak olyanok, melyek a világtól elzárva, ősi hagyományaik mentén élik mindennapjaikat. Talán nem szorul magyarázatra, milyen nagy veszteség lenne az emberiség számára, ha ezek a nomád törzsek végleg eltűnnének a Föld színéről.


 

Filmművészet, háború, történelem, alkímia, szerelem, oktatás, irodalom, egyszerűen, egy órában, egy olyan embertől, akit még mindig kevesen ismernek...

 

Kedves barátaink!
Elérkezett ez az idő is, felkerült a Deezer, iTunes illetve Spotify nevezetű zene "streamelő" oldalakra az MFLP.
Tudjátok, hogy a mi szívünkhöz a kézzel fogható albumok állnak közel, de a világ változik, így mi is nyitunk ezen új irányok felé.

 

Miklósvölgyi János neve nemrég került szóba oldalunkon egy előadás kapcsán, melyet a Baranta völgyben tartott, "A Sixtus kápolna, avagy a félezer éves Hollywood" címen tekinthető meg itt, FankaDelinek köszönhetően, aki az előadást rögzítette. A napokban az előadó egy érdekes történetet osztott meg vele, amelyet az alábbiakban szeretnénk megismertetni az olvasókkal, illetve azokkal, akik részt kívántak volna venni a január 29-ei eseményen.

 

Kedves Olvasó! Azt hiszem, ez egy olyan téma, ami valljuk be, mindenkit érint, ha szembe nézünk vele, ha nem. Itt van a mindennapjainkban, hiszen kinek ne lenne olyan ismerőse, barátja, rokona, aki ne dolgozott volna, netán ne dolgozna most is külföldön.

 

Kedves olvasók, országunk közepén! A lélekkovács már izzó kemencéjével várja azokat a kalandorokat, akik a darabokat össze akarják olvasztani. Nektek szól elsősorban ez a felhívás, kapjátok el a fonalat!

 

2016. január 29-től rendelhetőek a tájfajta magok a NÖDIK-től. Van azonban az intézetnek egy, az önkormányzatok és egyházi intézmények számára elérhető programja, mely a tájfajták (gyümölcsfák) fennmaradását és újrahonosodását tűzte ki céljául, az ország minél több pontján, lehetőséget biztosítva, hogy azok megmaradjanak az utókornak és visszakerüljenek méltó helyükre.

 

"Miután szárazra törölte az arcát, új maszkért nyúlt, de földbe gyökerezett a lába. A tükörképe nem követte a mozgását. Rámosolyodott." - Varsányi Tibor(boric) novellája.

 

A Magyar Nemzeti Filmalap egy ötoldalas táblázaton keresztül részletezi, melyik filmre hány forintot fizetett ki támogatás címen, melyeknek nagyjából feléről sem hallottam. Nem számolnám ki, de össze-vissza ütik a milliárdot a 2011 óta ilyen címen kiosztott forintok. Egy magyar nemzeti film alkotói pedig (amely ugyan nem mozifilm, mégis zseniális), szóval a készítők egyszerűen csak támogatókat keresnek...

 

Miklósvölgyi János előadása múlt héten esett meg a Baranta völgyben. Nehéz körbehatárolni, hogy miről is szól ez a majdnem két órányi kép és hanganyag, annyi viszont bizonyos, hogy erősen ajánljuk mindenkinek!