Útjára indul tehát az MFLP. Korábban már itt bemutattuk az ízelítőt, ismertettük az album elkészülésében résztvevőket és egy rövid kérdezz-felelek játékot is játszottunk az 5 előadóval, akik nevezetesen: Pit, José, FankaDeli, Dev és Justice. Továbbiakban az előrendelésről és a "sima" rendelésről adjuk közre az adatokat.

 

Ha azt az egyszerű elméletet követjük, hogy a korszerű technikák előtt, amelyekkel próbálják a különböző történelmi korokat meghatározni, csak úgy maradhatott fent a történelmünk, hogy az idős a fiatalnak átadta, amit az őseitől hallott, akkor bizony el lehet gondolkozni, hogy 1896-ban miért írt egy Szabolcs megyei Főbíró ilyen könnyfakasztóan szép, szeretetteljes szöveget a Magyarságról. 

 

Kedves Szövetségesek, Kedves Támogatóink, követőink! Megtörtént második kitelepülésünk, folytatva a megkezdett munkát, most Nagykanizsán láttunk vendégül napi 100-130 katonát november 20-21-én. Azon belül is a volt Határőr laktanyában lettünk elszállásolva, a határ mentén szolgálatot teljesítő katonákkal együtt.

 

Jelen írásomban néhány gondolatot szeretnék megosztani a kedves olvasóval a nemrégiben kirobbant húspánik kapcsán. Több furcsaságot is felfedezni véltem a témában, és szeretnék helyre tenni néhány, a sajtóban közölt pontatlanságot.

 

Csontváry Kosztka Tivadar - Az öreg halász című képe megdöbbentő részleteket rejt. Első látásra nincs semmi feltűnő a képen, csak ha jobban szemügyre vesszük, akkor tűnik fel a képen látható öregember aszimmetriája. Ha ugyanis a festmény bal oldalát tükrözzük, egy teljesen új, önmagában tökéletes képet kapunk. És ugyanez történik, ha a jobb oldalával tesszük ezt.

 

Nem tudom, kell-e nekem hozzátenni bármit a lenti videókhoz. Úgy tapasztalom, hogy sokan vagyunk a „húsmizéria” megítélésének különböző fázisaiban. Van aki hamar, akár egyik-pillanatról a másikra, ilyen-olyan őt ért hatásnak köszönhetően mondja azt, hogy ő innentől ebből az „energiából” nem kér. Van akinek évek kellenek, hogy egyáltalán foglalkoztassa a téma, de változtatni nem tud, vagy nem akar. Van, aki hallani sem akar arról, hogy ő valaha is vega, vagy vegán legyen.

 

Elmondom nektek pár mondatban, hogy nekem mit ad ez az egész, és miért megyek minden hétvégén, amikor tehetem, avagy éppen miért kelek fel még a Nap előtt, hogy láthassam, ahogyan Ő felkel.

 

2015 márciusában a WHO szakirányú szervezete - az IARC - az ember számára valószínűleg rákkeltő anyagok osztályába sorolta a glifozátot. Az alábbi cikkben a glifozáttal szennyezett tamponok, kötszerek, és ezek esetleges egészségügyi hatásaival kapcsolatos témában kettő, viszonylag friss kutatási eredménnyel szeretném megismertetni az olvasókat.

 

Van egy igen sokrétű kis gyógynövényünk, amiről méltánytalanul keveset tudunk. Vidámságot hozó narancssárga virágai sokszor ott díszelegnek a kertekben, de csak kevesen tudják, hogy milyen varázserő lapul a szírmokban. Nem más ő, mint a körömvirág, népi nevein: borongóvirág, gyűrűvirág, kerti peremér, sárgarózsa, tűzvirág, kenyérbélvirág.

 

Ritka adomány a sorstól, mikor saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg eleink bölcsességének és kulturális lenyomatának egy-egy szegmensét. Ehhez segít minket ismét hozzá Grandpierre Attila és a Vágtázó Csodaszarvas.

 

Itt van november 1-je, ebben az időszakban minden "becsületes" médium felszólal a nyugatról betörő Halloween-kultusz ellen. Mivel mi nem szeretjük az egy helyben toporgást, ezért kicsit eltérünk ettől. Jöjjön egy kis mentális takarítás.

 

Láthatóan a szerelem, a boldogság kérdése foglalkoztatja az emberiséget mindinkább a legjobban. Évszázadokon átívelő örökös kérdéskör ez, amire nemigen találta még meg a választ az emberfia. Néha úgy érzem, hogy ez életünk egyik nagy feladata, ami különböző korokban kisebb-nagyobb szerepet kapott. A mi generációnk nyilvánvalóan azt éli meg, amikor talán túl sokat is foglalkozunk vele.

 

Egy újabb recept témájú cikket találtam nektek, ezúttal azonban az urakra is gondolva, szeszes italok készítéséről, illetve meglévő készleteink ízesítésének módjairól szólunk pár szót. Magam részéről még csak házi pálinkával készült kökénylikőrt volt szerencsém kóstolni, nekem annyira ízlett, hogy mindenképpen szerettem volna egy kis kedvcsinálót megosztani veletek. 

 

Tegnap olvastam végig egy igen jó könyvet, amiben sok más mellett ezt a spiriegó kifejezést is leírják. Arra gondoltam, hogy ezt a néhány gondolatot megosztom veletek, hátha másnak is elnyeri a tetszését, vagy esetleg kedvet kap és elolvassa ezt a könyvet, amit nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek, mert szerény véleményem szerint nagyon jó... (nekem a Békés Harcos Útja szintet hozza.)

 

3 héttel ezelőtt került megrendezésre az első Baranta-völgyi Népi ízek ünnepe főzőverseny, melyről FankaDeli - aki egyik főszervezője is volt az eseménynek - egy igen humoros, ugyanakkor szívmelengető videót készített, hogy nekünk is "átjöjjön". A Magyar Földréből négy csapat is "felállt", négy főkapitánnyal, több segítővel, akik próbára tették tudásukat versenyzőként, valamint aktív segítőként is tevékenykedtek a rendezvény lebonyolításában.  

 

A Honvédelmi Minisztérium engedélyével Bács-Kiskun megyéből néhány kiskunsági ember azon gondolkodott, hogyan tudná leghatékonyabban szolgálni hazáját a kialakult migrációs helyzetben.

 

Itt az idő, hogy még a tél beállta előtt útra keljünk és begyűjtsük az erdőben fellelhető gyógynövényeinkből a megfelelőket. Meglepően sokféle növényt tartogatnak még számunkra az erdeink. Igyekeztem nektek néhány helyszínt, gyógynövény túra lehetőséget összegyűjteni, melyet az ország több pontján különböző egyesületek szerveznek erre a hétvégére. 

 

Az esemény tulajdonképpen egy flashmob! Ha mindenféle koncertekre és politikai pártokra több ezrek kíváncsiak, akkor egy ilyen "béke flashmob-on", mint ez, százezreknek kellene részt venniük. Milyen üzenete lenne, ha a Békességért gyűlik össze (több) százezer ember, és nem mondjuk az internetadó bevezetése (magyarul egy huszadrangú dolog) ellen?! Reméljük, hogy veled is találkozunk ott!

 

Vannak ételek, aminek az elkészítésekor olyan illatok járják be a lakást, amitől az orrunkkal is érezzük: évszakot váltottunk. Az egyik ilyen a dióval és mézzel töltött sült alma. A sült alma egyik legegyszerűbb változata ez, ha van otthon méz, néhány deka dió, és alma, máris megvan az esti finomság. Ha valaki azonban fokozná az élményeket, a saját ízlésének megfelelően válogathat a lenti receptváltozatokból, a gasztronómia topicba pedg jöhetnek további tippek is! 

 

Látszatvilágban élünk. Ez kétségtelen. Az iskolákban senyvedő diákok is látszólag tanulnak, okulnak, teletömik a fejüket mindenféle elméleti dologgal, amit javarészt rövid időn belül el is felejtenek, miközben valódi tudáshoz nem, vagy alig jutnak.

 

Elérkezett hát az idő a valódi összefogásra. A helyzet nemzetközi szinteken is aggasztó, nem csak a délről érkező menekült áradat, hanem az ukrajnai válság következményeivel is számolnunk kell hamarosan. Nekünk is, és Európának is. Itt nincs helye az egymás visszatartásának, az áskálódásnak. Nincs helye pártoknak, vallásoknak. Egy vallás van, ami inkább vállalás:  "Összefogva, egymást védve."